Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Henkoks sāk ar uzvaru

Andris Liepa
Andris Liepa

Henkoks sāk ar uzvaru
Gregs Henkoks
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Jaunzēlandē aizvadīts pirmais pasaules čempionāta posms spīdvejā. Par sacensību uzvarētāju kļuva amerikānis Gregs Henkoks, kurš apsteidza Jaroslavu Hampelu un Niki Pedersenu.

Spīdveja "Grand Prix" seriāla pirmais posms tika aizvadīts Jaunzēlandē. Tas bijis tikai otrais gadījums seriāla vēsturē, kad sacensības tika aizvadītas ārpus Eiropas. Vislabāk pielāgoties Oklendas trekam izdevās amerikāņu vecmeistaram Gregam Henkokam, kurš savāca 22 no 24 iespējamajiem punktiem, kļūstot par uzvarētāju.

Labs sniegums vienam no iepriekšējās sezonas pārsteigumiem Jaroslavam Hampelam - 18 punkti un otrā vieta. Goda pjedestālu noslēdza Niki Pedersens, kurš ar pūlēm vispār tika līdz labāko astotniekam, taču prasmīgi nobrauca gan pusfinālā, gan finālā. Trešā vieta dānim, bet lielākais neveiksminieks bija Tomašs Gollobs, kurš pārliecinoši brauca pamatbraucienos, bet pusfinālā izgāzās. Šajā posmā 5. vieta, bet kopvērtējuma tabulā viņš būs trešais, jo sakrāja lielāku punktu summu nekā jau pieminētais Pedersens un ceturtajā pozīcijā finišējušais Džeisons Kramps.

Nākamais pasaules čempionāta posms paredzēts aprīļa beigās Polijas pilsētā Lešno.

Jaunzēlandes Grand Prix

VBraucējsValstsP
1.Gregs HenkoksASV22
2.Jaroslavs HampelsPolija18
3.Niki PedersensDānija13
4.Džeisons KrampsAustrālija12
5.Tomašs GollobsPolija15
6.Antonio LindbeksZviedrija13
7.Emīls SajfutdinovsKrievija8
8.Fredriks LindgrensZviedrija8

Izmantotie resursi:
Speedway World Championships

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 21:11, pirms 12 gadiem
Henkoks vēl negrasās doties pensijā
Prieks ka Pedersens cerīgi sācis sezonu.