Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laipnieks var kļūt par vienīgo pasaulē ar maksimālo SWS punktu skaitu

Juris Grīns
Juris Grīns

Laipnieks var kļūt par vienīgo pasaulē ar maksimālo SWS punktu skaitu
Andrejs Laipnieks. Foto: Openkart.lv

Svētdien, 13. oktobrī Sporta kompleksā "Rullītis" notiks "Openkart" čempionāta 14. posms. Pēc divām ļoti aukstām sacīkstēm, Jelgavā pagaidām svētdienu sola pat patīkami siltu: +12, +13 un pat sauli debesīs.

Esam iegājuši fāzē, kur tiem braucējiem, kas piedalās visos posmos, nu vairs tik jestri punktu bagāža nepapildināsies, jo kā zināms, kopvērtējumā skaita tikai 13 labāko posmu rezultātus, līdz ar to varēs vērot interesantas izmaiņas kopvērtējuma galvgalī. Tiesa gan jau šajā posmā pastāv ļoti liela iespēja, ka kopvērtējuma līderis Andrejs Laipnieks nodrošinās savu trešo čempiona titulu un, ja izcīna pirmo starta vietu finālā vai uzvar finālā, viņš var kļūt par šosezon pirmo SWS "Sprint Cup" dalībnieku pasaulē, kurš savāc maksimāli iespējamo punktu skaitu - 10220 (pērn to iespēja divi braucēji). Interesanti, ka pagājušajā sezonā tieši 14. posmā Andrejs nodrošināja savu otro "Openkart" titulu un sacīkste notika tikai trīs dienas ātrāk nekā šogad.

Kas tad Andrejam ir jāizdara? Pat ja kāds no atlikušajiem titula pretendentiem - Rūdolfs Šmits vai Harijs Cīrulis uzvar ar maksimālo punktu skaitu - 50, tik un tā Andrejam pietiek ar trešo vietu un bez neviena papildpunkta, lai kļūtu par "Openkart" pirmo trīskārtējo čempionu un pirmo, kam ir izdevies savu iepriekšējā gadā izcīnīto titulu nosargāt - kārtējie ieraksti "Openkart" vēstures grāmatās.

Ja cīņa par titulu visticamāk sasniegusi noslēdzošo fāzi, tad cīņa par atlikušajām divām vietām kopvērtējuma pirmajā trijniekā tikai tagad pa īstam sāksies, jo bez Šmita un Cīruļa, labas izredzes ir arī Normundam Skreijam, kurš ir piedalījies tikai 11 no 13 posmiem. No šiem trim braucējiem tikai Normundam, turklāt tālajā 2014. gadā, ir izdevies sezonu pabeigt godalgotā vietā, proti, trešajā. Rūdolfam un Harijam līdz šim labākais sasniegums ir piektā vieta (Rūdolfam 2018., 2017., Harijs - 2014.).

Par Izaicinājuma kausa ieguvēju vēl pāragri spriest, protams, Dāvim Zalmanam ir it kā solīds pārsvars pār Sergeju Glaņenko otrajā vietā un abiem ir nobrauktas 12 sacīkstes. Jā turpat netālu ir arī Gada debitanta nosaukumu jau izcīnījušais Didzis Grāvītis, bet ar 13 sacīkstēm, nedaudz tālāk Oļegs Moskals, kuram 11 sacīkstes. Katrā ziņā aizvadot labu sacīksti Dāvis jau šajā pozmā var ielikt labu fundamentu, lai pērn iegūtajam Gada debitanta titulam pievienotu Izaicinājuma kausu, bet pārējie konkurenti ir ļoti jaudīgi un paši vēl var iesiastīties, gan cīņā par titulu, gan par pārējām vietām pirmajā trijniekā.

Gada debitanta un 90+ ieksaites sezonas uzvarētāji jau zināmi, 90+ arī Emīls Bērziņš otrajā vietā ir stabilā pozīcijā, atliek cīņa principā par trešo pozīciju, kur, diemžēl, traumas dēļ nespēs piedalīties Mareks Astašovs (lai ātri sadzīst potīte) - galvenie pretendenti Nauris Agafonovs un Zintis Grandbergs. Debitantiem viss protams atkarīgs no līdzdalības, bet tur uz top trijnieku pretendē Lūīze Cera, Edgars Vilcāns un Arnis Namnieks.

Protams, par lielāko intrigu šobrīd rūpējas komandas - viss velk uz to, ka tituls izķirsies pēdējā posmā, turklāt, ja "Baltie Veterāni" spēs nomotivēt Krišu Jaunzemi braukt atlikušajos posmos, tad "Movers.lv" un "3Pera" cīņai pievienosies arī šie braucēji, kam ceļazīme uz Dubaijas SWS "Endurance Cup" finālu jau kabatā. Starp citu, runājot, par SWS "Sprint Cup" - 99,999... % Andrejs ir nodrošinājis ceļazīmi uz Pasaules finālu no starptautiskā ranga, kas nozīmē, ka Latvijai būs iespēja tikt pie vēl vienas ceļazīmes - šobrīd Krišam 10044 punkti, Skreijam 9951, Šmitam 9850, Harijam 9845. Starp citu, pastāv iespēja, ka arī Krišs izcīna ceļazīmi no Pasaules ranga, tā kā viss šobrid atkarīgs no meistarības, veiksmes un motivācijas, lai aprīlī Dubaijā Latvijai būtu visai liela pārstāvniecība.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

     [+] [-]

, 2019-10-11 18:48, pirms 5 gadiem
Par ko stāsts?