Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laipnieks uzvar arī Latvijā pirmajās rallijkrosa formāta kartinga sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar nu jau kārtējo Andreja Laipnieka uzvaru ceturtdien, 10.septembrī, Sporta kompleksā 333 noslēdzās Openkart Attīstības līgas eksperimentālās sacensības, kuras pirmo reizi Latvijā tikai aizvadītas atbilstoši Pasaules čempionāta rallijkrosā formātam.

Andrejs bija ātrākais visos četros kvalfikācijas iebraucienos, uzvarēja pusfinālā un loģiski dienu noslēdza ar uzvaru arī finālā. Ja šīs būtu seriāla sacīkstes un ieskaites punkti tiktu skaitīti kā rallijkrosā, Laipnieks no šīm sacensībām paņemtu maksimālo punktu ražu - 30. Otrais finālā finišēja Kristaps Grīnieks, bet trešāis Artūrs Freimanis. Kopumā sacīkstēs piedalījās 24 dalībnieki, tostarp arī divas dāmas, kurām debija Openkart sacīkstēs - Diāna Prihodko un Agnese Vītiņa.

Formāts

Sacīkstēs organizatori centās maksimāli izmantot rallijkrosa pasaules čempionāta sacensību formātu, protams, izņemot to, ka nebija jābrauc pa granti. Jau kvalifikācijas hīti notika pēc tāda paša formāta, pat starta režģis bija autentisks un arī starts bija ar starta luksoforu. Ideja kvalifikācijas hītiem ir tāda, ka dalībniekiem ir jāveic četri četrus apļus gari iebraucieni uz kopējo laiku, cik katrs šis iebrauciens ilgi tiek veikts, bet starts ir kopējs un notiek cīņas arī par vietām - tas nozīmē, ka dalībniekiem ne tikai bija jādomā kā augstāk finišēt savā braucienā, bet arī kā visu braucienu veikt pēc iespējas ātrāk, nezaudējot liekas sekundes savstarpējās cīņās.

Otra rallijkrosa neatņemam sastāvdaļa ir džokeraplis, kurā katram dalībniekam katru braucienu vienu reizi bija jādodas - džokera aplis bija izvietots pie iebraukšanas boksos un tas bija apmēram 8 sekundes lēnāks par normālo apli, tiesa gan saskaņā ar pasaules čempionāta noteikumiem, džokerim ir jābūt 2-3 sekundes lēnākam.Trase tika izmantota pret pulksteni ar saīsinājumu.

Četros kvalifikācijas hītos dalibnieki vāca ieskaites punktus un pēc to summas tika noteikti 16 pusfinālisti (startējām braucienos pa 8 dalībniekiem). Dalībnieki, kas neiekļuva pusfinālā aizvadīja savu 12 apļu garu gandarījuma braucienu, lai noteiktu vietas no 17. lidz 24., savukārt labākie sešpadsmit aizvadīja divus pusfināla braucienu pa sešiem apļiem, cīnoties nu jau tikai par vietu braucienā, no katra pusfināla pirmās četras vietas iekļuva finālā, bet pārējie aizvadīja savu gandarījuma braucienu (6 apļi) par 9.-16.vietu.

Kvalifikācijas hīti

Kvalifikācijas hītos nevienam nekādas izredzes neatstāja Andrejs Laipnieks - viņš uzrādīja ātrāko laiku visos četros braucienos, turklāt, kas fenomenāli, visos braucienos laiks bija 3 minūtes un 39 sekundes. Divas reizes otrais palika Artūrs Freimanis, bet pa reizei Artūrs Bonders un Jānis Petrānis. Vienā braucienā Petrānim arī trešais laiks. Trešais laiks atsevišķos braucienos arī Gabrielam Ērglim, Kristapam Grīniekam un Kasparam Ritumam. Jāuzteic arī dāmas - Diāna divos braucienos spēja iebraukt TOP16 - 14. un 15. vieta, bet Agnesei labākais rezultāts 17.vieta pirmajā braucienā. - viņam 4.vieta.

Pēc kvalifikācijas braucieniem Laipniekam maksimālais punktu skaits - 200, Artūram Freimanim 164, Kasparam Ritumam 162, Bonderam un Grīniekam pa 158. Kā pēdējie pusfinālā iekļuva Zigmārs Lapa, Andris Šebins un Martins Pommers, kuriem pa 119 punktiem, bet aiz svītras pirmajam Edvardam Eglem 116 punkti.

Pusfināli

Pirmajā pusfinālā notika aizraujoša cīņa par uzvaru un attiecīgi labākām starta vietām finālā starp Ritumu, Freimani un Petrāni, kuri šādā secībā arī finišēja, bet kā ceturtais finālā no šī brauciena iekļuva Dainis Fridrihsons. Otrajā pusfinālā kārtējo reizi nevienam nekādas izredzes neatstāja Laipnieks, kurš pārliecinoši uzvarēja, bet pamazām lietas sakārtojās Grīniekam, kurš finišēja otrais pusotru sekundi priekšā Bonderam. Pēdējā ceļazīme uz finālu tika noskaidrota burtiski uz finiša līnija, kur Ruslanam Ivanovam izdevās tikai ar nieka 0,015 sekunžu pārsvaru nosargāt savu ceturto vietu no Raivja Ranka uzbrukumiem.

Fināls

Iespējams šis bija brauciens, kurā Laipnieka uzvara vismaz nedaudz tika apdraudēta un to spēja Kristaps Grīnieks, lai arī beigās Laipnieka pārsvars tāpat bija pietiekams 1,5 sekundes, tomēr džokera izbraukšanas stratēģija abiem braucējiem bija atšķirīga un maza kļūda varēja maksāt uzvaru finālā. trešo vietu izcīnīja Artūrs Freimanis, bet lielisku sniegumu parādijušajam RItumam šoreiz tikai solis lidz pjedestālam.

VietaPilotsRezultāts
1Andrejs Laipnieks6 apļi
2Kristaps Grīnieks+1.589
3Artūrs Freimanis+3.659
4Kaspars Ritums+4.829
5Artūrs Bonders+7.881
6Dainis Fridrihsons+8.416
7Ruslans Ivanovs+9.859
8Jānis Petrānis+15.404

Tikmēr B finālu (9.-16.) uzvarēja Zigmārs Lapa, bet C finālu (17.-24.) Diāna Prihodko. Labākais sacīkstes laiks Laipniekam 50,963.

Izmantotie resursi:
OpenKart