Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latviešu kartingisti startēs sešu stundu sacensībās Genkas trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu kartingisti startēs sešu stundu sacensībās Genkas trasē
Foto: Openkart.lv

Pavasaris dabā un pavasaris arī galvās un pēc aktīvas starpsezonas mostas arī "Openkart". Diezgan īsi, bet par visu pēc kārtas hronoloģiskā secībā, jo tēmas ir vairākas.

Pirmkārt, šonedēļ noslēdzas abi startsezonas seriāli - trešdien, 13. martā, Joker Karting Challenge noslēdzošā sacīkste, kas būs dubultposms, tad svētdien, 17. martā, ar divpadsmito posmu noslēgsim arī XL Rīga Junior Cup sacensības. Pa vidu tam virkne openkartistu dodas uz Genku, Beļģijā, kas ir 2024. gada Sodi World Series Pasaules fināla norises vieta, kur aizvadīs 6 stundu izturības sacīkstes. Interesanti, ka mūsējie būs četrās dažādās komandās. Savukārt jau nākamnedēļ - trešdien, 20. martā, ar Attīstības līgas posmu XL Rīga kartinga namā sāksies Openkart 18. sezona, bet nedēļu vēlāk turpat notiks čempionāta 1. posms.

Pēc Lieldienām jau sāksim āra trašu sezonu ar 2. posmu 14. aprīlī Jelgavas "Rullītī", bet pēc divām nedēļām, 28. aprīlī dosimies uz Šauļiem. Uz Šauļiem, starp citu, dosimies arī nedēļu iepriekš, jo 21. aprīlī risināsies nu jau tradicionālās Bačiūnu 9 stundu izturības sacīkstes. Maijs arī iesāksies aktīvi - pārceltajā brīvdienā 6. maijā, Kandavnieku triloģijas pirmā sērija, bet 10. un 11. maijā turpat Kandavas kartodromā risināsies SWS Regional Cup sacīkste - Kandava ir viena no tikai piecām trasēm pasaulē, kas ieguva šīs tiesības un paredzams, ka tās būs lielākās starptautiska mēroga īres kartinga sacīkstes kādas Latvijā rīkotas. Uzreiz pēc tam svētdien, 12 maijā, šo pavasara supermaratonu noslēgsim ar Openkart čempionāta 4. posmu Kandavā. Pēc tam līdz SWS finālam Genkā būs relatīvi mierīgāk.

Par mūsējiem Genkā - zināms, ka turp dodas seši braucēji. Kaspars Ritums un Dāvis Zalmans "Movers.lv", Ruslans Dzenis un Aleksandrs Špatcs "4X4", Andrejs Laipnieks un polis Kuba Pičulskis "Dymovee Racing", bet Kristofers Caune kopā ar ungāru Ivanu Sanu "Dymovee Hungary".

XL Rīga Junior Cup 12. posms notiks 17. martā. Sacensībās var piedalīties no 7. gadu vecuma līdz 2008. gadā dzimušajiem, Sodi World Series platformā šogad piedalās braucēji, kuri sasnieguši vismaz 7 pilnu gadu vecumu līdz 2009. gadā dzimušajiem dalībniekiem (tiem, kam šogad paliek 15 gadi). Sacensībās var piedalīties jebkurš, ja vien ir kaut neliela pieredze braukšanā ar īres kartingiem, vēlams, ka ir braukts arī XL Rīga kartinga nams trasē. Braucēji, kuri auguma parametru, vecuma vai meistarības līmeņa dēļ vēl pieaugušo kartus nevar izmantot, trasē dodas ar bērniem paredzētiem superdrošiem Sodi LR5 kartiem, kas ir lēnāki, bet ļauj attīstīt savas iemaņas.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības