Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Startēs "Openkart" jaunā sezona

Juris Grīns
Juris Grīns

Startēs "Openkart" jaunā sezona
Foto: Toms Kalnītis

Sestdien, 13.februārī, Jelgavā sporta kompleksā "Rullītis" ar čempionāta 1.posmu sāksies amatieru kartinga kustības Openkart jubilejas desmitā sezona.

"Rullītī" sezonas atklāšanas posms notiks otro reizi, arī 2010.gadā pirmā sacīkste notika tieši šeit. Bija cerības, ka tā varētu būt ziemas sacīkste uz dīķa ledus vai trasē, tomēr laikapstākļi šobrīd ir stipri līdzīgi aprīļa sākumam un neko dramatiski savādāku, lai gan vēsāku kā nedēļas sākumā, nesola arī sestdien.

Sacensības sāksies 12:00, bet reģistrācija no 11:30, no 11:00 trase būs pieejama treniņiem. Formāts tiks izmantots klasiskais āra trasēm ar kvalifikāciju (7 minūtes), pusfināliem (7 minūtes) un finālbraucieniem (13 minūtes), attiecīgi katram braucējam garantētas vismaz 27 minūtes braukšanas režīmā. Trases konfigurācija plānojas īsāka nekā parasti - tātad būs kaut kas jauns un dinamisks.

1.posma dienaskārtība (sestdien, 13.02.2016)

no 11.00 treniņi (10 min = 10 EUR)
no 11.30 reģistrācija
12.00 dalībnieku sapulce
12.15 kvalifikācija (7 min)
13.15 pusfināli (7 min)
14.30 finālbraucieni (13 min)
16.00 apbalvošana
Dienaskārtība var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita

Pieteikties sacensībām var šeit: OpenKart

Trase

- trases garums: 450 metri
- virziens: pa pulksteni
- platums: 6-8 metri
- trases konfigurācija atkarībā no apstākļiem vēl var tikt mainīta

Prognozes

Šī sezona tiek gaidīta ar lielu nepacietību, jo ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi, lai cīņas būtu tiešām episkas. Visi vadošie braucēji ir apstiprinājuši savu piedalīšanos šajā sezonā, tostarp arī čempiona titulu ir gatavs aizstāvēt arī Andrejs Laipnieks, atgriezties aktīvākā apritē gatavojas arī vairāki veterāni, pirmajam posmam pieteicies arī 2013.gada čempions Ivars Strencis, kurš šajā sacīkstē kļūs par Openkart vispieredzējušāko braucēju, kopējam sacīkšu skaitam sasniedzot jaunu rekordu - 163. Paredzam, ka galvenie pretendenti uz titulu un pirmajām trim vietām būs tie paši četri, kas 2015.gadā savā starpā sadalīja 36 no 51 pjedestāla finišiem un 12 no 17 uzvarām - Andrejs Laipnieks, Krišs Jaunzemis, Kristaps Grīnieks un Artūrs Freimanis. Kvartetam noteikti pievienosies arī Dāniels Lācis, kurš jau savā nepilnajā debijas sezonā izcīnīja pirmo uzvaru. Cīņas par Izaicinājuma kausa pirmo trijnieku paredzamas arī ne mazāk sīvas, šogad ieskaitē nevarēs piedalīties vairs 2015.gada kausa ieguvējs Kaspars Ritums un arī Lācis, līdz ar to iespējas paveras citiem braucējiem - Kārlim Kleinhofam, Gatim Vītolam, Renāram Paideram un citiem. Kā vienmēr nezināmais ir gada debitantu cīņas jautājums - vai arī šogad sagaidīsim augstas kvalitātes jaunos braucējus, kas nākotnē spēs apdraudēt līderus?

ProKart Freeride

Šosezon turpināsim pērn iesākto ProKart Freeride izcīņu, turklāt plānojam, ka cīņa par apmaksātu sacīksti Open 125 klasē notiks divas reizes. Tāpat kā 2015.gadā, arī šogad šajā cīņa nepiedalīsies tie braucēji, kas jau ir braukuši ProKart vai Latvijas čempionātā, no vadošajiem tie ir Jaunzemis, Grīnieks, Ritums, Vītols, Bitenieks un citi. Pirmais 2016.gada ProKart Freeride Challenge notiks pirmo piecu posmu laikā, ieskaitē tiks ņemti četri labākie rezultāti, tomēr šoreiz nenotiks izloze - kuram būs vairāk punktu, tas arī saņems brīvbiļeti uz ProKart 1.posmu 6. un 7. maijā Kandavas kartodromā. Par otro Freeride izcīņu informācija sekos, bet šobrīd plānots, ka tā notiks no čempionāta 6. līdz 10.posmam un balvas ieguvējs piedalīsies ProKart posmā Madonā augusta beigās.

Izmaiņas nolikumā

Šogad būtisku izmaiņu nolikumā nav, svarīgākā ir punktu sistēma, ko parasti cenšamies pielāgot dalībnieku skaitam un arī konkurences līmenim, padarot to iekļaujošāku kā šajā gadījumā, vai citreiz atkal mazāk iekļaujošu. Galvenais jaunums ir tas, ka atgriežamies pie punktiem 35 nevis 30 labākajiem, otra lieta - mainās punktu intervāls pirmajā desmitniekā, izņemot pirmās divas vietas. Jauno punktu sistēmu var apskatīt nolikumā.

Kalendārs

Tuvākās sacensības pēc Jelgavas plānotas "Ātruma cilts" kartinga hallē, kur notiks pirmais Attīstības līgas posms februāra beigās un čempionāta 2.posms marta sākumā, marta vidū "333" jaunajā trasē plānots 3.posms, bet aprīļa pirmajā sestdienā dosimies pirmajā izbraukumā kā ierasts uz "Triobet kardikeskus" Tallinā. Plānojam saglabāt visas esošās norises vietas, kas bija 2015.gada sezonā, un ļoti ceram, ka izdosies pievienot vismaz vienu sacīksti arī Kandavas kartodromā, kas šogad atsāk savu darbību un savulaik bija Openkart viena no divām pamattrasēm. Šobrīd viss liecina, ka saglabāsies arī posms Uzvaras parkā un Jelgavas ielās.

Apbalvošanas ceremonija katrā posmā

2016.gada sezonā katrā posmā tiks apbalvoti:

- Pirmo trīs vietu ieguvēji ar medaļu, diplomu, šampanieti
- Sacensību uzvarētājs saņem arī balvu - apmaksātu sacīksti kādā no nākamajiem posmiem
- Pirmo trīs vietu ieguvēji Izaicinājuma kausā ar medaļu un diplomu
- Pirmo trīs vietu ieguvēji komandu ieskaitē - uzvarētājkomandai kauss, otrajai un trešajai vietai komandas diploms
- Pirmo trīs vietu ieguvēji debitantu ieskaitē - pirmajai vietai medaļa un diploms, pārējām divām diploms
- Finālbraucienu uzvarētāji - medaļa

Izmantotie resursi:
OpenKart