Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Preses nama trasē "Openkart" sacīkstēs ar uzvaru debitē Rudāns

Juris Grīns
Juris Grīns

Preses nama trasē "Openkart" sacīkstēs ar uzvaru debitē Rudāns
Ātrāko braucēju pjedestāls
Foto: openkart.lv

Šonedēļ Preses nama kartinga hallē notika "Openkart" Attīstības līgas otrais posms. 19 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja Jevgēņijs Rudāns, otrais bija Edgars Sproģis, kuram arī ātrākais apļa laiks un uzvaras ar trim no pieciem kartiem, bet trešais šoreiz Dmitrijs Moskins.

Ar vienu kartu ātrākais bija Rudāns, bet ar vienu arī Kaspars Cikmačs, kurš aizvadīja lielisku sacīksti, ieņemot piekto vietu un summā tikai par 0,006 sekundēm zaudējot Sergejam Glaņenko, kuram ceturtā vieta. Pirmo sešinieku noslēdza Kaspars Zuģickis, aizvadot pirmo sacīksti šogad.

Sacīkstes sastāvs bija visnotaļ interesants - bija gan regulārie ierindas braucēji, gan tādi, kas atgriežas, gan, kas raksturīgi preses nama trasei - šīs trases regulārie braucēji, kuri ir labi "piešāvušies" un to arī lieliski atspoguļo rezultāti.

Uzvarētājs Rudāns arī kartingā vispār nav nekāds iesācējs, jo ir aktīvs "ProKart" braucējs, savukārt Dmitrijs Moskins ir pērn aizvadījis trīs "Openkart" čempionāta sacīkstes un ir visai aktīvs amatieru kartinga sacensību dalībnieks. Pati trase šogad bija piedzīvojusi pārvērtības, apļa laiki pieauguši un, protams, arī labiekārtojums kļuvis vēl patīkamāks.

Interesanti, ka "Top 3" laikus sacīkstē uzrādīja septiņi dažādi braucēji - visas piecas reizes Rudāns, trīs reizes Sproģis, pa divām Moskins un Cikmačs, bet pa reizei Jānis Čudovs, Kristaps Ķilkuts un Mārtiņš Spīķis. Rudānam šī bija pirmā sacīkste "Openkart" un pirmā uzvara, Sproģis uz pjedestāla kāpa jau trešo reizi, savukārt Moskins savā pirmajā Attīstības līgas sacīkstē arī uzreiz uz pjedestāla.

Attīstības līgas otrā posma rezultātu "Top 10"

VietaDalībnieksRezultāts
1.Jevgēņijs Rudāns1:41.489
2.Edgars Sproģis+0.600
3.Dmitrijs Moskins+1.381
4.Sergejs Glaņenko+1.802
5.Kaspars Cikmačs+1.808
6.Kaspars Zuģickis+1.876
7.Mārtiņš Spīķis+1.967
8.Kristaps Ķilkuts+2.409
9.Jānis Čudovs+2.488
10.Antons Savotčenko+2.903

Pilni rezultāti: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības