Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Jaunajā "Openkart" sezonā smagajiem braucējiem būs sava ieskaite

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunajā "Openkart" sezonā smagajiem braucējiem būs sava ieskaite
Foto: openkart.lv

Ceturtdien, 9. martā "Ātruma cilts" kartinga hallē sāksies "Openkart" īres kartingu čempionāta 11. sezona.

Pirmo reizi čempionāts sāksies martā nevis, kā ierasts, februārī. Tiesa gan pirms divām nedēļām jau pirmās "Openakart" sacīkstes notika, kad šajā pašā trasē Attīstības līgas treniņsacīkstē 20 dalībnieku konkurencē visai pārliecinoši uzvarēja Artūrs Freimanis, aiz sevis atstājot Mārtiņu Steinertu un Dzintaru Raitu.

Kā jau ierasts Ciltī, izmantots tiks kausa izcīņas formāts - katrs dalībnieks ar katru no sešiem kartiem veiks vienu četru minūšu braucienu uz labāko apļa laiku. Uzvarēs braucējs, kura sešu braucienu labāko apļa laiku summa būs vismazākā. Izmantoti tiks arī atsvari. Virziens - pa pulksteni. Par treniņiem - ņemot vērā sacīkstes formāta specifiku un dalībnieku vēlmes, šoreiz līdzīgi kā Attīstības līgas sacīkstē, treniņi būs tikai piecas minūtes gari un sāksies 18.00.

Formāts

Formāts - 6 x 4 minūtes uz ātrākajiem apļiem
Virziens - pa pulksteni
Čempionāta 1. posmam pieteikšanās šeit: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Dalības maksa 35 EUR.

1. posma dienaskārtība (09.03.2017)

18.00treniņi (5 min = 5 EUR)
18.00dalībnieku reģistrācija / svēršanās
19.00dalībnieku sapulce
19.15sacensību braucieni
ap 22.30apbalvošana

Dienaskārtībai ir informatīvs saturs un tā var mainīties atkarībā no dalībnieku skaita.

Par 2017.gada sezonu - smagajiem braucējiem būs sava ieskaite

Tradicionāli pēc iepriekšējās sezonas dalībniekiem bija iespēja aptaujas anketā izteikt savu viedokli par "Openkart" čempionātu. Rezultāti rāda, ka katru gadu lēnām ejam pareizajā virzienā un kopumā saņemts ļoti pozitīvs novērtējums par visdažādākajiem aspektiem. Protams, bija dažādi viedokļi par Attīstības līgu, ka to nepieciešams izveidot ar kopējo ieskaiti, taču, lai neuzkāptu uz tā paša grābekļa, kā ar "B" līgas izveidi, kad meistarības slīpēšanas seriāls beigās "noēda" pamatsacīkstes, Attīstības līgai kopvērtējums arī šosezon netiks veidots. Arī princips pēc kāda tiek noteikts gada debitants un kvalificēšanās Izaicinājuma kausa nosacījumiem paliks kāda ir. Punktu sistēma un ieskaitē iekļauto sacīkšu skaits - 13 no 17, paliks kā līdz šim.

Lielākais jauninājums čempionātā būs saistīts ar jaunas ieskaites izveidošanu smagajiem braucējiem - "90+". Ideja par savu ieskaiti smagākiem braucējiem laiku pa laikam ir aktuaizējusies vēl kopš F1 kluba laikiem, taču, analizējot dalībnieku sastāvu un rezultātus, secinājām, ka ir pienācis īstais brīdis šādu papildu ieskaiti izveidot. Princips šai ieskaitei būs identisks Izaicinājuma kausa un Gada debitanta ieskaitēm, proti, braucēji, kuru svars sacīkstēs sasniedz 90 kilogramus, tiks izdalīti atsevišķa ieskaitē, taču nebūs ne atsevišķi braucieni un arī ne atsevišķa punktu sistēma. Trīs labākie katrā posmā tiks apbalvoti pjedestāla ceremonijā.

Openkart un "Ātruma Cilts" kartinga halle

"Ātruma Cilts" kartinga hallē čempionāta posms notiks 11. reizi, bet kopumā šīs būs 21. "Openkart" sacīkstes šajā trasē - bez desmit čempionāta posmiem, šeit ir notikušas arī sešas Attīstības līgas un četras "B" līgas sacīkstes, savukārt savulaik, vēl kad trase saucās "M-co", no 2000. līdz 2006. gadam septiņu sezonu laikā notika 31 F1 kluba čempionāta sacīkstes. Pirmo reizi "Openkart" sacīkstes atjaunotajā hallē risinājās 2010. gada 18. martā, kad "B" līgas posmā pārliecinoši uzvarēja Uldis Timaks, bet nedēļu vēlāk savu pirmo "Openkart" čempionāta uzvaru tieši šajā trasē izcīnīja 2012. gada čempions Raivis Kirilovs. Visvairāk uzvaru - trīs - hallē ir izcīnījis 2015. gada čempions Andrejs Laipnieks, kurš šajā trasē uzvarēja trīs čempionāta sacīkstēs pēc kārtas, divas uzvaras ir Uldim Timakam - viena "B" līgā un vien čempionātā, un Artūram Freimanim, kurš divas reizes ir triumfējis Attīstības līgas sacīkstēs. Bez šiem trim braucējiem vairāk nevienam nav izdevies uzvarēt vairāk nekā vienu reizi.

"Ātruma cilts" hallē pielietoti ir dažādi formāti, gan klasiskais ar divām kvalifikācijām un fināliem, gan arī ar pusfināliem un fināliem, bija eksperiments ar trim kvalifikācijas sesijām, taču 2014. gada nogalē "Attīstības līgas" sacīkstēs tika pamēģināts kausa izcīņas formāts un pēdējos divus gadus tieši šis formāts tiek izmantots. Starp citu, ceturtdien būs jau desmitā reize, kad uzvarētājs Ciltī tiek noskaidrots pēc ātrākajiem apļiem.

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības