Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers plāno turpināt karjeru "Formulā 3"

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers plāno turpināt karjeru "Formulā 3"
Miks Šūmahers
Foto: autosport.com

Gaidāmajā sezonā septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks gatavojas turpināt karjeru "Formula 3" kategorijā un soli augstāk varētu spert vien 2019. gadā.

Aizvadot trešo sezonu formulu sacensībās, pērn Šūmahers startēja Eiropas F3 čempionātā, kur pārstāvēja spēcīgo "Prema Powerteam" vienību. No 30 aizvadītajām sacīkstēm 18 gadus vecais vācietis 18 reizes finišēja pirmajā desmitniekā, bet vadošajā trijniekā tika vien reizi, kad Moncas trasē otrajā no trim braucieniem ierindojās trešajā vietā. Kopvērtējumā sportists palika 12. pozīcijā, bet debitantu ieskaitē bija trešais labākais.

Jau iepriekš Šūmahers izteicies, ka negatavojas steigties un savu karjeru veidos, attīstoties soli pa solim. Itāļu izdevums "La Gazzetta dello Sport" tagad vēsta, ka Šūmahers pieņēmis lēmumu turpināt karjeru "Formulā 3", un oficiālais paziņojums par to gaidāms drīzumā.

Kopā ar Miku Šūmaheru strādā viņa tēva kādreizējais inženieris "Ferrari" komandā, Luka Baldisjeri.

"Bija emocionāli pagājušā gada garumā strādāt ar Mihaela dēlu, un daudzējādā ziņā viņš man atgādina savu tēvu," stāsta Baldisjeri. "Dažas reizes pa radio es viņu pat esmu nosaucis par Mihaelu."

Tikmēr Mihaelam Šūmaheram vakar, 3. janvārī apritēji 49 gadi. Jau četrus gadus viņš cīnās ar kalnu slēpošanas negadījumā piedzīvoto galvas traumu, un par sportista tagadējo dzīvi maz kas ir zināms.

Viņa menedžere Sabīne Kēma intervijā "L'Equipe" stāsta: "Pirms negadījuma viņš man teica, lai nezvanu viņam, plānojot turpmākās lietas, jo viņš vēlas pilnībā nozust. Tā bija viņa slepenā vēlēšanās. Tāpēc es tagad arī neko par viņu nestāstu."

Izmantotie resursi:
Wheels24.co.za, South Africa's best motoring...