Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis kāpj uz pjedestāla F4 otrajā braucienā Dubaijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis kāpj uz pjedestāla F4 otrajā braucienā Dubaijā
Tomass Štolcermanis. Foto: Facebook.com/tomass.stolcermanis

Tomass Štolcermanis aizvadījis savu līdz šim labāko sacīksti Apvienoto Arābu Emirātu F4 čempionātā, sezonas priekšpēdējā braucienā iesaistoties cīņā par uzvaru un sasniedzot finišu augstajā otrajā vietā.

Vakar notikušajā pirmajā braucienā latviešu pilots finišēja 11. pozīcijā, bet pēc rezultātu korekcijas tika pie desmitās vietas, kas deva pirmo čempionāta ieskaites punktu. Reizē tas nozīmēja startēšanu no trešās pozīcijas otrajā braucienā.

Štolcermanim padevās lielisks starts un jau pirmajā līkumā "Prema Racing" pilots iebrauca kā otrais. Turpmākajos apļos izdevās turēties aptuveni pussekundes atstatumā no līdera Enco Deliņī. Dažbrīd šķita, ka Tomasam varētu rasties izdevība uzsākt apdzīšanas mēģinājumus, tomēr vēlāk vadībā esošais spānis spēja mazliet palielināt pārsvaru.

Sacensību otrajā pusē bīstami tuvu Štolcermanim bija pietuvojies Dīgens Feirklovs. Pēdējos divos apļos aizsākās elpu aizraujoša cīņa par trešo vietu, jo Feirklova pozīcijai vairākkārt uzbruka čempionāta līderis Kianu Al Azhari. Tas deva iespēju Deliņī un Štolcermanim izveidot vērā ņemamu pārsvaru un finišēt pirmajās divās vietās. Feirklovs ar spraigu cīņu nosargāja trešo vietu, kamēr pēdējā aplī Al Azhari uzveica titula pretendents Fredijs Sleiters.

Trešā brauciena translācijas sākums paredzēts plkst. 10:50 un to būs iespējams vērot "Youtube": https://www.youtube.com/watch?v=qQe...

Otrā brauciena rezultāti:

Otrais brauciens:

     [+] [-]

, 2024-02-18 08:28, pirms 2 mēnešiem
Paskaidrojiet man, ko nozīmē tabulā citiem pilotiem f4, bet citiem R 🤷‍♂️
Paldies jau iepriekš

     [+] [-]

, 2024-02-18 08:56, pirms 2 mēnešiem
@LIELAIS faniņš F4 ir tiem pilotiem kuri piedalās tikai F4 čempionātā, ber R(kas nozīmē Rookie) ir tiem kas piedalās gan F4, gan Rookie cup(iesācēju kausā), kas teorētiski ir divi atšķirīgi čempionāti, jo, piemēram, Štolcermanis šodien dabūja gan 2.vietas trofeju F4 čempionātā, gan 1.vietas trofeju tajā Rookie cup

     [+] [-]

, 2024-02-18 09:09, pirms 2 mēnešiem
normunds_paserns_5227802 rakstīja: @LIELAIS faniņš F4 ir tiem pilotiem kuri piedalās tikai F4 čempionātā, ber R(kas nozīmē Rookie) ir tiem kas piedalās gan F4, gan Rookie cup(iesācēju kausā), kas teorētiski ir divi atšķirīgi čempionāti, jo, piemēram, Štolcermanis šodien dabūja gan 2.vietas trofeju F4 čempionātā, gan 1.vietas trofeju tajā Rookie cup
Var vēl tikai piebilst, ka tie, kuri brauc tikai F4 ieskaitē, tur brauc jau ne pirmo gadu, tāpēc R iesācēju klasei nekvalificējas. Savā ziņā tas padara sacensības interesantākas, kur pirmie 12 mainās ar starta vietām nākošajā braucienā, lai gan ne vienmēr tas tiek izmantots godprātīgi. Bet puisis malacis, pieradīja, ka brauc līdzīgi ar klases līderiem.

     [+] [-]

, 2024-02-18 09:09, pirms 2 mēnešiem
Malacis! Izmantoja iespēju.

Kura starta vieta 3. braucienā?

     [+] [-]

, 2024-02-18 10:17, pirms 2 mēnešiem
Malacis! Apsveicu! Tiešām liekas,ka viņiem visiem pilnīgi vienādas mašīnas, jaudas ziņā.

     [+] [-]

, 2024-02-18 10:27, pirms 2 mēnešiem
Tomass baigais malacis. Startā pakāpās par vienu vietu un sacīkstes pirmo daļu presēja līderi, mēģināja izvirzīties vadībā.
Ņemot vērā, ka Štolcermanim no visiem uz starta esošajiem ir vismazākā pieredze ar F4 mašīnam, tad jāsaka, ka sniegums ir ļoti, ļoti pārliecinošs
Jāsaka gan, ka ja kādam šķiet, ka F1 iet grūti ar apdzīšanām, tad F4 tādas praktiski nenotiek, visiem ir viens temps.
To, ka ir grūti apdzīt parāda arī pirnās sascīkstes pārliecinošie līderi Nakamura Berta, Al Dhaheri un Powells, kuri no 10-12 vietas finišā bija pacēlušies tikai pa dažām vietām.

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:16, pirms 2 mēnešiem
Diemžēl smaga avārija trešajā braucienā, formula pilnībā iznīcināta. Izskatās, ka pašam viss kārtībā👍

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:29, pirms 2 mēnešiem
Izskatijās, kā čalis no aizmugures sagrieza Štolcermani. Nezinu tik par ko otrs cietušais uzreiz gajā dusmigs uz Štolcermaņa pusi..

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:31, pirms 2 mēnešiem
Interesanti cik lieli mīnusi komandai par šādu sasistu mašinu 🙈

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:49, pirms 2 mēnešiem
Daždesmit tūkstoši jau būs