Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Štolcermanis: "Konkurents līkumā iebrauca man sānos, biju spiests izstāties"

Juris Grīns
Juris Grīns

Štolcermanis: "Konkurents līkumā iebrauca man sānos, biju spiests izstāties"
Tomass Štolcermanis. Foto: no sportista personīgā arhīva

Tomass Štolcermanis aizvadījis Apvienoto Arābu Emirātu F4 sacensības Abū Dabī, katrā no finālbraucieniem piedzīvojot krasi atšķirīgus pavērsienus. Sportists atzīst, ka pieredzēti gan pozitīvi, gan ne tik pozitīvi momenti.

Pēc blāvas pirmās sacīkstes, kurā izdevās ierindoties 25. vietā, otrajā braucienā pa slapju trasi Štolcermanis spēja pacelties par deviņām pozīcijām un finišēja 16. vietā. Diemžēl trešajā braucienā, jau pirmajā aplī notiekot vairākiem incidentiem, vienā no tiem cieta arī latviešu sportists, kad kāds no konkurentiem līkumā uztriecās virsū "Prema Racing" komandas braucēja mašīnai. Tomass bija spiests izstāties.

Šīs jaunajam talantam bija otrās F4 sacensības karjerā pēc pērn novembrī aizvadītā Dienvidaustrumāzijas čempionāta posma Sepangas trasē.

"Pēc trīs mēnešu pauzes ir diezgan grūti ieiet ritmā un, ja vēl konkurenti ir braukuši sacensības pirms tam," portālam F1.LV pastāstīja Tomass Štolcermanis. "Treniņi piektdien tika aizvadīti tikai ar progresu un trases mācīšanos. Sestdien bija divas kvalifikācijas, kur pirmajā trāpījās slikts riepu komplekts, bet otrajā bija diezgan sakarīgs rezultāts - 16. vieta. Pirmā sacīkste notika naktī un braucām ar pirmās kvalifikācijas riepu komplektu - nevarēju saprast formulu. Svēdien otrā sacīkste tika aizvadīta ar ļoti lielu lietu, bet pa lietu jau bija neliela pieredze un atbraucu no 27. pozīcijas uz 16. Un trešajā sacīkstē pirmajā aplī 14. līkumā, nosedzot iekšmalu, bija par maz, un cits braucējs, nogriežot trasi, ieskrēja man sānos. Braucienu nevarēju turpināt. Gan pozitīvas, gan ne tik pozitīvas sacīkstes. Bet labs pieredzes guvums priekš īstās sezonas sākuma Itālijā. Ir redzams, kur vajag attīstīties, un tie ir galvenie punkti."

Īsi pirms sacensībām Abū Dabī kļuva zināms, ka Štolcermanis parakstījis līgumu ar "Prema Racing" vienību par pilnas sezonas aizvadīšanu Itālijas F4 čempionātā, kas ir viens no spēcīgākajiem šīs kategorijas seriāliem pasaulē. Tāpat viņš startēs "Euro 4" čempionātā, kas pirmo reizi notika vien pērn un arī balstās uz F4 tehniskajiem noteikumiem.

Tikmēr jau šajā nedēļas nogalē Tomass startēs Apvienoto Arābu Emirātu F4 sezonas noslēguma posmā Dubaijas trasē.