Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Igauņu pilots Arons pacēlies jau uz otro vietu F2 čempionāta kopvērtējumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Igauņu pilots Arons pacēlies jau uz otro vietu F2 čempionāta kopvērtējumā
Pauls Arons. Foto: FIA F2

Igaunis Pauls Arons "Formula 2" sezonas trešajā posmā Austrālijā šajā nedēļas nogalē galveno sacīksti noslēdza otrajā vietā, kā rezultātā arī kopvērtējumā pacēlies uz otro pozīciju. Uzvaras Melburnā izcīnīja Romans Staneks un Isaks Hadžars.

Par pjedestālu Arons sacentās jau sprinta sacensībās, taču tās viņam neizrādījās veiksmīgas. Vispirms saslīdēja Andrea Kimi Antonelli, turpat arī Ričards Vanšūrs, kurš aizķēra Arona mašīnu un rezultātā trijotne nokļuva grants joslā. Pēc tam "Hitech Pulse-Eight" komandas pilots vēlreiz izbrauca cauri grants joslai, finišu sasniedza, taču tikai 18. vietā.

"Campos" vienības braucējs Hadžars sprintā pārņēma vadību startā, parādīja lielisku veikumu un finišēja pirmais ar sešu sekunžu pārsvaru pār Staneku, taču tika diskvalificēts. Startā viņš nepamanīja komandas biedru Pepi Martī, kurš rezultātā piedzīvoja sadursmi ar no otrās vietas startējušo Gabrielu Bortoleto. Tā iznākumā uzvaru piešķīra Stanekam, otrajā vietā braucienā bija Deniss Haugers, bet trešais - Kušs Maini.

Hadžaram izdevās uzvarēt galvenajā sacīkstē, taču ne bez veiksmes palīdzības. Startējis no astotās vietas, sākotnēji daudz augstāk sportists nepacēlās, bet par labu nāca kvalifikācijas uzvarētāja Haugera avārija 11. aplī. Uz boksu apmeklējuma rēķina Hadžars ieguva daudzas pozīcijas un finišēja četras sekundes priekšā Aronam. Uz otro vietu igaunis pacēlās 20. aplī, kad apdzina Antonelli. Trešais gan finišēja sezonas līderis Zeins Melonī.

Pēc aizvadītiem trim posmiem, kuros Arons guvis jau trīs pjedestālus (divas otrās un vienu trešo vietu), viņš pacēlies uz otro vietu kopvērtējumā un no Melonī tagad atpaliek 15 punktus. Sešus punktus aizmugurē seko Haugers, bet Hadžars, kuram šī uzvara bija pirmais pjedestāls sezonā, ieņem ceturto vietu.

F2 kopvērtējums:

"Formula 3" braucējiem šis bija sezonas otrais posms. Sprintā uzvaru sasniedza Martiniuss Stenshorns, otrais bija Arvids Lindblats, kamēr trešo vietu guva Laurenss van Hoepens. Galveno sacīksti kā pirmais noslēdza Dino Beganovičs, aiz sevis atstājot Leonardo Fornaroli un Gabrieli Mini. Kopvērtējumā līderis Luks Braunings, kurš pirmajā sacīkstē izstājās, bet otrajā guva ceturto vietu, tāds pats punktu skaits Fornaroli, kamēr Mini ir trešais, zaudējot piecus punktus.

F3 kopvērtējums:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv