Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Šūmahers pārsteigts par pirmo pjedestālu Eiropas F3 sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Šūmahers pārsteigts par pirmo pjedestālu Eiropas F3 sacīkstēs
Miks Šūmahers uz pjedestāla Moncā
Foto: SIPA/Scanpix

Jau savā otrajā Eiropas F3 čempionāta posmā karjerā jaunajam talantam Mikam Šūmaheram pirmo reizi izdevies kāpt uz pjedestāla, par ko pats sportists jūtas patīkami pārsteigts. Šobrīd kopvērtējumā viņš pacēlies jau uz piekto vietu.

Itāļu komandas "Prema Powerteam" pilots, kurš ir septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls, pirmajā posmā Silverstounā braucienos izcīnīja astoto, sesto un 17. vietu, savukārt ātrajā Moncas trasē vienā no braucieniem jaunais talants bija trešais, bet pārējās divas reizes - sestais, turklāt šīs pozīcijas sasniedzot no devītās un 12. starta vietas.

"Es necerēju uz pjedestālu tik ātri," saka Šūmahers. "Izdevās aizvadīt labu kvalifikāciju, kas ir mans vājais punkts, tāpēc priecājos, ka šajā jomā ir uzlabojumi. Tas pierāda, ka man ir pietiekams ātrums, lai brauktu pirmajā pieciniekā, un, ka progresēju. Ja tā turpināsies, būsim apmierināti."

Sākotnēji Šūmahers pēc veiksmīgas otrā brauciena kvalifikācijas pat atradās otrajā vietā, pirms viņu apdzina Lendo Noriss.

"Es redzēju, ka viņš tuvojas un zināju, ka Lendo izmantotais "Volkswagen" motors ir tiešām ātrs, sevišķi Moncā, kas ir ļoti ātra trase," stāsta Šūmahers, kurš pats startē ar "Mercedes" dzinēju. "Pirmajā līkumā viņš mani viegli aizķēra, kas situāciju padarīja grūtāku, bet zināju, ka viņš ir ātrs, tāpēc daudz pretī necīnījos. Cerēju, ka viņš noķers sacīkšu līderi, un, ja abi uzsāktu cīņu, es to varētu izmantot savā labā. Šī manai komandai ir māju trase, tāpēc esam ļoti apmierināti ar pjedestālu."

Šūmahera komandas boss Renē Rosins saka: "Kad pilotu apdzen kāds cits, viņš var "zaudēt galvu" un sākt pieļaut kļūdas, bet Miks tā vietā saglabāja aukstasinību un sasniedza finišu labā pozīcijā. Esam ļoti apmierināti ar šo nedēļas nogali."

Kopējā ieskaitē Šūmahers šobrīd ir piektais, bet debitantu vērtējumā zaudē tikai Lendo Norisam, kurš ir "McLaren" jauno braucēju attīstības programmas dalībnieks. 14. vietu pēc diviem posmiem ieņem igaunis Ralfs Arons.

Eiropas F3 kopvērtējums pēc 2. posma

1.Joels ĒriksonsSWE104
2.Lendo NorissGBR103
3.Kalums IlotsGBR76
4.Maksimilians GintersGER72
5.Miks ŠūmahersGER43
6.Džeiks DenissGBR38
7.Jehans DaruvalaIND37
8.Ferdinands HabsburgsAUT35
9.Gvanju ŽouCHN31
10.Džeiks HjūzsGBR16

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-05-04 07:50, pirms 7 gadiem
Varēja jau arī pieminēt par mūsu kaimiņu Igauni, kurš arī brauc šajā formulu seriāla,tomēr diezgan prestižs seriāls,it sevišķi priekš braucējiem no Baltijas!

     [+] [-]

, 2017-05-04 09:55, pirms 7 gadiem
Ēriksons un Noriss cīnīsies par titulu, tas jau bija skaidrs pirms sezonas. Ceru, ka Ilots un Ginters ar iesaistīsies šai cīņā. Šūmim vēl ir jāaug

     [+] [-]

, 2017-05-04 10:02, pirms 7 gadiem
tas pierāda ka ātri var braukt daudzi, viss atkarīgs no maciņa