Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Maratoniste Lina par atklāšanu, incidentu ar drošībniekiem, treniņiem...

Jānis Pārums

Maratoniste Lina par atklāšanu, incidentu ar drošībniekiem, treniņiem...
Dace Lina
Foto: laufreport.de

Olimpisko spēļu debitante, maratoniste Dace Lina nepilnu nedēļu pirms sava nozīmīgā starta sarunā ar Sportacentrs.com dalījās iespaidos par atklāšanas ceremoniju, incidentu ar drošībniekiem, trenēšanos un organizatoru rūpēm par sportistiem.

"Atklāšanu gaidīju ar ļoti lielu nepacietību, nemaz nepieļāvu iespēju, ka varētu nepiedalīties atklāšanā savās pirmajās olimpiskajās spēlēs," sacīja Lina. "Daudz ko no tās gan neredzējām, jo gaidījām brīdi, kad pašiem jāiet stadionā. Tas bija ļoti emocionāls brīdis, varēja apžilbt no daudzajām gaismiņām. Visu gribētu noskatīties televizora ekrānā, lai redzētu, kā to redzēja skatītāji. Lielajā barā uz pasākumu nevar paskatīties "no malas", bet noteikti bija vērts tur būt un redzēt."

"Kad gaidījām savu ieiešanu stadionā, tad pie nožogojumiem bija daudz līdzjutēju, kuri sagatavojuši kladītes, lai sportisti varētu sniegt autogrāfus. Latviešu sportistu paraksti paliks daudzu angļu kladēs. Arī pati sniedzu dažus autogrāfus," piebilda sportiste, kuras debija olimpiādē gaidāma pēc nepilnas nedēļas - 5. augustā.

Lūgta pastāstīt par nelielo incidentu treniņa laikā, sportiste atklāja: "Nekas jau tur traks nenotika, vien tas, ka sekoju drošībnieku norādēm, lai tiktu stadionā. Gandrīz jau biju pie stadiona ieejas, kad viens piebrauca ar auto un sāka jautāt, kā es te nokļuvu, kādu stundu pratināja. Tad ar auto aizveda atpakaļ uz olimpisko ciematiņu. Taču tas bija tikai viens šāds gadījums, kad drošībnieki paši savā starpā nebija vienisprātis - drīkst vai nedrīkst būt tur, kur es biju. Tagad trenējos lielā parkā vai arī stadionā - tagad turp braucu ar autobusu. Trenējos kā ierasts. Laiks te ir ļoti mainīgs - te karsts, te pavēss, lietains un vējains. "

Skrējēja arī neslēpa savu gandarījumu, kā organizatori rūpējas par sportistiem: "Šeit viss ir vērsts uz to, ka sportists ir pirmajā vietā, tāda sajūta arī rodas. Visi dara visu, lai sportistiem būtu labi, tas ir patīkami un reizē grūti noticēt, ka cilvēki tā cenšas. Angļi un arī daudzie šeit olimpiskajā ciematiņā strādājošie latvieši ļoti laipni un izpalīdzīgi."

     [+] [-]

, 2012-07-30 08:38, pirms 12 gadiem
, Visi dara visu, lai sportistiem būtu labi, tas ir patīkami un reizē grūti noticēt, ka cilvēki tā cenšas. Angļi un arī daudzie šeit olimpiskajā ciematiņā strādājošie latvieši ļoti laipni un izpalīdzīgi.
Lidz paraugvalsts limenim vel talu.

     [+] [-]

, 2012-07-30 12:34, pirms 12 gadiem
Es tā arī nesapratu, kas tas par incidentu bija. Daži labi citi portāli no mušas uzpūta ziloni un rakstīja, ka Lina bez maz vai ir aizturēta.

Šobrīd rāda 15 grādus 5. augustā
Long term forecast for London, England (United...
Izskatās, ka karstums jau nu noteikti nebūs

     [+] [-]

, 2012-07-30 23:59, pirms 12 gadiem
Ja jau stundu pratināja, tad jau uzrāvās uz kāda īsta drošībnieka-kretīna.
Droši dabūja izstāstīt bez maz vai visu autobiogrāfiju un tā kādas 3x.
Vispār viņiem ir liela paranoja saistībā ar terorismu. Aizturēt var jebkuru, jebkur bez nekāda pamata. Un treniņu paskriet tad viņai tā arī neizdevās...