Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Krievija atver zelta "kontu" džudo, tāpat triumfs Brazīlijai

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Krievija atver zelta "kontu" džudo, tāpat triumfs Brazīlijai
Arsens Galstjans (pa kreisi) ar savu treneri
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Londonas Olimpiskajās spēlēs sadalīti pirmie divi medaļu komplekti džudo. Dāmu konkurencē vieglākajā svarā (līdz 48kg) uzvarēja brazīliete Sāra Menezesa, bet vīriešu konkurencē (līdz 60kg) vislabākais izrādījās Krievijas pārstāvis Arsens Galstjans.

Tradicionāli vispirms medaļas tiek dalītas vieglākajās svara kategorijās, pamazām pārejot uz smagākajām. Šodien tika izspēlēti divi medaļu komplekti - dāmas līdz 48 kilogramiem un vīri līdz 60 kilogramiem.

Dāmu konkurencē galvenā zvaigzne bija 29 gadus vecā rumāniete Alina Aleksandra Dumitru. Viņa ir deviņkārtējā Eiropas čempione, pasaulē trīs bronzas, bet galvenais - iegūts zelts Olimpiskajās spēlēs Pekinā. Šodien Dumitru sāka ar 2. kārtu un uzvarēja trīs cīņas pēc kārtas - gan kubieti, gan mongolieti, gan japānieti. Finālā Dumitru tikās ar 22 gadus veco brazīlieti Sāru Menezesu. Dienvidamerikas pārstāve cīņas gaitā bija aktīvāka un ātri vien uzveica olimpisko čempioni Dumitru. Brazīliete Menezesa ieguva zeltu, bet Dumitru šoreiz sudrabs. Bronza šai disciplīnā beļģietei Šarlīnei van Snikai un ungārietei Evai Černovickai.

Vīru sacensībās pirmajā pusfinālā Krievijas pārstāvis Arsens Galstjans pārspēja uzbeku Rišodu Sobirovu, savukārt japānis Hiroaki Hiraoka ļoti ātri tika galā ar Itālijas džudistu Elio Verdi. Fināla cīņā starp Hiraoku un Galstjanu viss ātri beidzās - japānis, cik ātri uzvarēja pusfinālā, tik ātri arī zaudēja finālā. Galstjans džudo izcīnījis pirmo zeltu Krievijai. Bronza vīru konkurencē brazīlietim Felipem Kitadai (viņš pēc medaļas iegūšanas izplūda asarās, skūpstīja tatami utt.) un uzbekam Sobirovam, kuram bronza bija arī Pekinā.

Kopumā džudo tiks sadalīti 14 medaļu komplekti - septiņi sievietēm un septiņi vīriešiem dažādās svaru kategorijās.

Džudo, dāmas līdz 48 kilogramiem

VSportisteValsts
1.S.MenezesaBrazīlija
2.A.A.DumitruRumānija
3.Š.van SnikaBeļģija
3.E.ČernovickaUngārija

Džudo, vīrieši līdz 60 kilogramiem

VSportistsValsts
1.A.GalstjansKrievija
2.H.HiraokaJapāna
3.F.KitadaiBrazīlija
3.R.SobirovsUzbekistāna
Slēpts komentārs: Ahmeds

  +4 [+] [-]

, 2012-07-28 19:53, pirms 12 gadiem
Ahmeds rakstīja: ja arsens ir krievs tad es esmu ķīnas imperātors !
kad saksies skola sac kartigak macities tad zinasi kad Krievija ir loti liela valsts un tur dzivo daudz un dazadas tautibu cilveki.

  -3 [+] [-]

, 2012-07-28 19:56, pirms 12 gadiem
kasha rakstīja: kad saksies skola sac kartigak macities tad zinasi kad Krievija ir loti liela valsts un tur dzivo daudz un dazadas tautibu cilveki.
Kad atsāksies skola, iesaku cītīgāk apmeklēt latviešuvalodas nodarbības:*

  +2 [+] [-]

, 2012-07-28 21:31, pirms 12 gadiem
Ahmeds rakstīja: ja arsens ir krievs tad es esmu ķīnas imperātors !
Viņš ir krievijas pilsonis, gudriniek.

  -4 [+] [-]

, 2012-07-28 21:54, pirms 12 gadiem
tagad jau nēģeri afrikā ari par krievu sauc !

     [+] [-]

, 2012-07-29 10:56, pirms 12 gadiem
Krievijai pirmo zeltu izcīna"ļico kavkazkoi nacionaļnosti"