Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas valdība turpmāk nefinansēs vairākus sporta veidus

Jānis Celmiņš

Lielbritānijas valdība turpmāk nefinansēs vairākus sporta veidus
Volejbols turpmāk no Valdības puses netiks finansēts
Foto: bbc.co.uk

Lielbritānijas valdība paziņojusi, ka turpmāk varētu finansiāli neatbalstīt sporta veidus un komandas, kurām nav iespēju iegūt ceļazīmi uz 2016. gada olimpiskajām spēlēm Brazīlijā.

Lielbritānijas valdība paziņojusi, ka līdz 2016. gadam sportā ieguldīs 508 miljonu Anglijas mārciņu, taču neplāno atbalstīt sporta veidus un komandas, kurām nav iespējas kvalificēties četrgades lielākajam sporta forumam. Tiek ziņots, ka, piemēram, handbols un volejbols varētu nesaņemt finansējumu no valsts, jo šiem veidiem nodrošināt vietu olimpiādē Riodeženeiro ir ļoti grūti.

„Nav vērts atbalstīt sporta veidus, kuri nav visaugstākajā līmenī. Atbalstīsim tos, kuros Riodeženeiro vai 2020. gada olimpiādē ir reālas iespējas izcīnīt medaļas. Sporta veidiem, kuri netiks finansēti no valsts paliek iespējas iegūt finansējumu no citām programmām,” teicis Lielbritānijas sporta ministrs Hags Robertsons

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +6 [+] [-]

, 2012-08-14 23:00, pirms 12 gadiem
Eh,butu mums tada naudina sportam.. Butu vairak gan tadu ka Maris,PS,Inetas,Ikaunieces,Dukuru,u.c. nenosaukto LV varda neseju Pasaulē

  +7 [+] [-]

, 2012-08-14 23:05, pirms 12 gadiem
Nez, kad mūsu valdība izvēlēsies prioritātes? Ne tikai sportā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-08-14 23:08, pirms 12 gadiem
twitter
Olimpiskās spēles beigušās un tūkstošiem latviešu fanu jātiek mājās. Visi tāpat nesalīdīs vienā lidmašīnā uz Dublinu

  +4 [+] [-]

, 2012-08-14 23:14, pirms 12 gadiem
Austrija,GBR..kas nākamie???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-08-14 23:29, pirms 12 gadiem
Bet no otras puses paskatoties, kā tad lai attīsta šos sporta veidus līdz visaugstākajam līmenim, ja tiek apgriezts finansējums?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-14 23:50, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: nezinu, cik valsts pie mums iegulda sportā, bet 508kk nav baigi daudz uz 60kk iedzīvotājiem 4 gadu laikā.

šķiet, tas sanāk 2.1 mārciņas uz cilvēku gadā.

Lai mums tāda nauda sanāktu, gadā sportam vajadzetu novirzīt 3.80kk Ls gadā. Neesmu pārliecināts, bet, manuprāt, tādu summu valsts ziedo sportam.
Es pieļauju ka visi Lielbritānijas iedzīvotāji nenodarbojās ar sportu....

  +2 [+] [-]

, 2012-08-15 00:33, pirms 12 gadiem
Nu tad jau sanāk, ka basketbolu arī nav jēgas finansēt, jo tur jau arī nav gandrīz nekādu cerību tikt uz Rio.

     [+] [-]

, 2012-08-15 02:04, pirms 12 gadiem
Vovo matematiki pareiz ka Visi nesporto .

  +7 [+] [-]

, 2012-08-15 03:06, pirms 12 gadiem
Pie mums naudu no valsts saņem privātie basketbola klubi. Tas ir absurds. šo naudu ko VEFs saņēma vajadzēja iedot cilvēkiem,kas nes Latvijas vārdu pasaulē-bobsleja federācijai,BMXam,pludmales volejbolam. Ja vēl VEFs spēlētu eirolīgā es vēl saprastu,bet saņemt tādu naudu par spēlēšanu otršķirīgā turnīrā tas nav normāli. Sanāca man parunāt ar Zinti Ekmani par šo un viņš bija neizpratnē,kāpēc valstij vajag dot naudu privātam klubam,kurā spēlē melnie un maksāt viņiem algas,ja mums ir savi vietējie čaļi,kuri Latvijas vārdu nes daudz skaļāk pasaulē. Esmu pārliecināts,ka pateicoties mūsu pludmales volejbolistiem,tagad ASV un Brazīlijā daudzi cilvēki zina,kur tāda Latvija atrodas. Un visu LBS vadību vajag izmest no ieslidītajiem krēsliem,jo to naudu iedeva viņiem un pēc tam viņi atdeva privātam klubam. Labāk to naudu būtu ieguldījuši jauniešu basketbola attīstībā.
Slēpts komentārs: One Man Show!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-15 05:49, pirms 12 gadiem
gohardorgohome rakstīja: Nu tad jau sanāk, ka basketbolu arī nav jēgas finansēt, jo tur jau arī nav gandrīz nekādu cerību tikt uz Rio.
Pēc kā Tu to spried, ka GBR nav šances tikt uz Rio?

  +8 [+] [-]

, 2012-08-15 08:48, pirms 12 gadiem
arī neredzu jēgu grūst piķi VEFa nepiebarojamajā rīklē - tad jau labāk devuši vismaz reģionu klubiem, lai tur atbalstītu jauniešu komandas un veidotos piramīdiņas... labi, ka vismaz Ventspilij kaut kas atlēca, bet arī Valmierai vajadzēja, tāpat Gulbene noteikti novērtētu... atdot valsts naudu klubam, kurš ar citu valstu leģionāriem taisās spēlēt citas valsts atklātajā čempionātā? tad jau RD arī var pretendēt uz tiešmaksājumiem! bet Jaunupam gali labi, sashēmoja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-15 09:11, pirms 12 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: nezinu, cik valsts pie mums iegulda sportā, bet 508kk nav baigi daudz uz 60kk iedzīvotājiem 4 gadu laikā.

šķiet, tas sanāk 2.1 mārciņas uz cilvēku gadā.

Lai mums tāda nauda sanāktu, gadā sportam vajadzetu novirzīt 3.80kk Ls gadā. Neesmu pārliecināts, bet, manuprāt, tādu summu valsts ziedo sportam.
Ta nauda ir tikai olimpiskajiem sporta veidiem, tas nenoziimee ka GB vairs skolaas nebuus fizkultuura jo visi skolnieki netiek uz olimpiaadi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-08-15 10:24, pirms 12 gadiem
Jaunieši Jūs tagad drusku nepareizā adresē lamājaties, naudu basketbola klubiem iedalīja nevis valdība, bet LOK. Tieši tāpat, kā daļu kultūras naudu sadala Kulturkapitāla fonda, Latvijas valsts mežu un vēl dažu valsts uzņēmumu ziedojumus sportam sadalīja LOK un iedalīja arī daļu basketbolam. un LOK nav valsts pārvaldes sastāvdaļa tā ir biedrība (kas ir biedrība ceru nevienam nav jāskaidro).

Ja mēs runājam par valsts finansējuma sadalījumu, tad zināmas prioritātes ir jau šobrīd, lai tiktu Olimpiskās vienības A sastāvā un saņemtu pietiekamu normālu finansiālo atbalstu tev vajag izpildīt noteiktus rezultātus pasaules vai eiropas čempionātos, kas šobrīd jau nodrošina, ka katrs
Cits jautājums vai LOK sekretārei būtu jāpelna vairāk nekā kamaniņu braucējai, kura PČ ieņem 11. vietu, bet par LOK naudas sadalījumu prasiet biedram Vrubļevskim

Ja runājam par prioritātēm, tad šeit jau tā maigi izsakoties dīvaini Lemberga skaļrunis Armands Puče kritizē valsti par nespēju noteikt prioritātes (arī atttiecībā uz tiem pašiem nelaimīgajiem Murjāņiem) tai pat laikā izglītības jomu gandrīz 5 gadus pārraudzīja Lemberga marionetes Rivža un Koķe.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-15 10:29, pirms 12 gadiem
Warriors75 rakstīja: Pareizi jau ir,ja tas sporta veids neataisno uzticību,nav medaļas nav Jēgas naudu tērēt.
Bet ko mūsu valdība,dod 9milj,4milj aiziet trenera padomie,kas tad sportam paliek nekā. Agrāk valdība deva 27milj sportam.
Cik atceros liela daļa no tās summas gāja visādām sporta zālēm (Tajā laikā daudzi Latgales pagastveči saskrēja Tautas partijā ar nosacījumu, ka viņu miestā uzcels sporta zāli) reģionos, kuras tagad tur stāv tukšas jo miestā lielākā daļa nodarbojas ar litrabolu.

Kad biju Ņujorkā tur visi sporta laukumi bija aizņemti jau 7 no rīta sestdienās, pie mums ap to laiku pēdējie tikai izlien no klubiem un ar lielām acīm skatās uz tiem, kas iet uz Nordea maratona startu.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-15 10:34, pirms 12 gadiem
zaara.ljv rakstīja: Eh,butu mums tada naudina sportam.. Butu vairak gan tadu ka Maris,PS,Inetas,Ikaunieces,Dukuru,u.c. nenosaukto LV varda neseju Pasaulē
Atļaušos apšaubīt mums vajadzētu sākt ar alkohola patēriņa samazināšanu līdz Norvēģijas, Zviedrijas līmenim, jau tas mums 100% iedotu vismaz vēl 2-3 olimpiskos medaļniekus + vispārējā sabiedrības sajēga, lai tāpat kā pieminētajās Skandināvijas valstīs mums lielākā daļa iedzīvotāju vismaz 2-3 reizes nedēļā pasportotu un mācītu to darīt arī saviem bērniem, nevis dirnētu ar portatīvo datoru, alu un čipsiem uz dīvāna un fonā klausītos tv vai radio...

     [+] [-]

, 2012-08-15 11:15, pirms 12 gadiem
Edgars rakstīja: Atļaušos apšaubīt mums vajadzētu sākt ar alkohola patēriņa samazināšanu līdz Norvēģijas, Zviedrijas līmenim, jau tas mums 100% iedotu vismaz vēl 2-3 olimpiskos medaļniekus + vispārējā sabiedrības sajēga, lai tāpat kā pieminētajās Skandināvijas valstīs mums lielākā daļa iedzīvotāju vismaz 2-3 reizes nedēļā pasportotu un mācītu to darīt arī saviem bērniem, nevis dirnētu ar portatīvo datoru, alu un čipsiem uz dīvāna un fonā klausītos tv vai radio...
Norvēģijai OS bija 4 medaļas, Somijai tikai 3... Zviedrijai 8 medaļas, lai gan 4 x vairāk iedzīvotāju...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-15 12:04, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Pēc kā Tu to spried, ka GBR nav šances tikt uz Rio?
Nedomāju, ka viņiem ir izredzes tikt EČ pirmajā sešiniekā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-16 07:35, pirms 12 gadiem
Latvijā Britu sistēma nav iespējama, jo LOK pieslienas sportam tikai tad, kad galvenās investīcijas jau veiktas un izcīnītas medaļas vai vismaz 6 vieta visaugstākā līmeņa turnīros. Bet uz olimpiādi ved visus, kuri izpildījuši kvalifikāciju. Pie kam kvalifikāciju katrs pilda bez LOK finansēm. Uz olimpiādi tiks vesti visi iespējamie arī turpmāk, jo tā akreditācijas ( līdz ar to bezmaksas piekļuvi virknei privilēģiju ) var iešķiebt vairāk čomiem. Tas nekas, ka par uzturēšanos olimpiādē maksā valsts. Toties indivīdiem iespēja piestumt savus mūļus pie kopgalda, pagulēt 5=zvaigžņu viesnīcās, apmeklēt dažādus tusiņus, prezentācijas bez maksas. Tātad - 3 nedēļu leiputrija.