Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Čemberss iekļauts Lielbritānijas olimpiskajā komandā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čemberss iekļauts Lielbritānijas olimpiskajā komandā
Dveins Čemberss
Foto: PA Wire/Scanpix

Lielbritānijas vieglatlētikas izlasē Londonas olimpiskajām spēlēm otrdien iekļauts bēdīgi slavenais sprinteris Dveins Čemberss, kurš savulaik uz mūžu no olimpiādēm diskvalificēts dopinga lietošanas dēļ.

Briti šodien nosauca vieglatlētikas komandas sastāvu pašu mājās jūlija beigās startējošajai olimpiādei. 71 atlēta vidū ir arī 34 gadus vecais Dveins Čemberss, kuram Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) aprīlī atcēla mūža diskvalifikāciju par dopinga lietošanu.

Čemberss olimpiskajās spēlēs nav piedalījies kopš 2000. gada, kad Sidnejā izcīnīja ceturto vietu 100 metros. Trīs gadus vēlāk sprinteris tika diskvalificēts uz diviem gadiem. Lielbritānijas Olimpiskās asociācijas (BOA) noteikumi paredz, ka diskvalificētiem sportistiem uz mūžu aizliegts startēt olimpiskajās spēlēs.

CAS šī gada pavasarī paziņoja, ka BOA noteikumu nav saskaņā ar Pasaules Antidopinga aģentūras noteikumiem, tādējādi Čembersam tika ļauts pretendēt uz piedalīšanos Londonas spēlēs.

"Man pārstāvēt savu valsti olimpiādē ir privilēģija, kuru nekad nevajadzētu uztvert par nodrošinātu. Iespēja startēt olimpiskajās spēlēs savās mājās ir sapnis, kas bieži šķita ļoti tāls," prieku par tikšanu olimpiskajā sastāvā paudis Čemberss.

Izmantotie resursi:
AFP

     [+] [-]

, 2012-07-03 21:57, pirms 12 gadiem
Nez cik daudz sūdu jānorij, lai noskrietu Boltu un Bleiku?

  +1 [+] [-]

, 2012-07-04 10:43, pirms 12 gadiem
rihardilio rakstīja: Nez cik daudz sūdu jānorij, lai noskrietu Boltu un Bleiku?
Droši vien jānorij vairāk nekā rij Bolts ar Bleiku