Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Kolumbusas treneris par Merzļikina prombūtni: "Gribējām redzēt, uz ko spējīgs ir Tarasovs"

Agris Suveizda

Kolumbusas treneris par Merzļikina prombūtni: "Gribējām redzēt, uz ko spējīgs ir Tarasovs"
Elvis Merzļikins. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pamatvārtsargs Elvis Merzļikins nav spēlējis jau piecos mačos pēc kārtas, četrās no šīm piecām spēlēm netiekot arī rezervē.

Nākamo spēli Kolumbusas "Blue Jackets" aizvadīs naktī uz svētdienu, kad pret Sietlas "Kraken" sāks trīs mājas maču sēriju – vēl arī pret Vankūveras "Canucks" un Ņūdžersijas "Devils". Šovakar vietējie žurnālisti vaicāja "Blue Jackets" galvenajam trenerim Paskālam Vensānam par Elvja Merzļikina nespēlēšanu, un treneris atbildējis, ka vēlējies redzēt, uz ko ir spējīgs krievu vārtsargs Daņiils Tarasovs, kurš, "Blue Jackets" treneru prāt, nākotnē var kļūt par komandas pirmo numuru. Tāpat Vensāns noliedza, ka Merzļikina biežā atstāšana ārpus pieteikuma būtu saistīta ar viņa nesavaldību pagarinājumā pret Vašingtonas "Capitals", kas maksāja noraidījumu un zaudējumu (2:3). Merzļikins neesot priecīgs par nespēlēšanu un komentāru medijiem pagaidām atteicis, bet, iespējams, runās rīt.

24 gadus vecais Tarasovs sezonas sākumu izlaida savainojuma dēļ, bet decembra sākumā uzņēma formu fārmklubā un decembra vidū atgriezās pirmajā komandā. Kopš tā laika "Blue Jackets" rotējusi trīs vārtsargus, lielāko spēles laiku dodot tieši Tarasovam. No vienpadsmit mačiem septiņus, tostarp iepriekšējos trīs, sācis Tarasovs, trīs spēles sācis Merzļikins, kurš piecreiz palicis ārpus pieteikuma, bet kanādietis Spensers Mārtins šajā nogrieznī sācis tikai vienu spēli un vēl astoņas sācis rezervē. Merzļikins nav spēlējis kopš iepriekšējā gada nogales, kad pret Toronto "Maple Leafs" slimības dēļ tika nomainīts jau pēc pirmā puslaika.

Sezonas griezumā lielākais spēles laiks un labākā statistika gan ir Merzļikinam – 23 spēlēs atvairīti 90,7% metienu, ielaistas vidēji 3,25 ripas, bilance 7-8-6, taču viņam arī ir pārliecinoši lielākais līgums, kā dēļ daudz ticis spekulēts iespējamās maiņas sakarā, - šī ir tikai otrā sezona piecu gadu līgumā par 27 miljoniem ASV dolāru. Tarasovam šī ir otra sezona trīs gadu līgumā par 3,15 miljoniem, bet Mārtinam – otrā sezona divu gadu līgumā par 1,525 miljoniem. Mārtins 13 spēlēs atvairījis 88,7% metienu, ielaidis vidēji 3,65 ripas un sakrājis bilanci 3-8-1, bet Tarasovs septiņos mačos atvairījis tikai 88,3% metienu (kopš Merzļikina nespēlēšanas gan 91,0%), ielaidis vidēji 3,80 ripas un svinējis tikai divas uzvaras. Nevienam Kolumbusas vārtsargam šosezon vēl nav sausās spēles.

Kolumbusas "Blue Jackets" ar 35 punktiem 42 spēlēs atrodas pēdējā vietā Metropoles divīzijā, taču sakrājusi pārliecinoši visvairāk punktu starp divīziju pastarītēm.



  +6 [+] [-]

, 2024-01-11 21:10, pirms 4 mēnešiem
Kam patīk zaudēt un stāvēt tik cauras aiizsardzības vārtos. Šī komanda nav vārtusargiem draudzīga un cerams Elvis beidzot sagaidīs maiņu un tiks pie jauna izaicinājuma. Prozit

  +5 [+] [-]

, 2024-01-11 21:30, pirms 4 mēnešiem
CBJ nu tā komanda jau briesmīgi spēle, liec tur kaut vai Haseku jaunībā un tā pat tās savas 3-4 ripas spēlē apēdis

     [+] [-]

, 2024-01-11 23:08, pirms 4 mēnešiem
KOLUMBUSAS TRENERIS PAR MERZĻIKINA PROMBŪTNI: "GRIBĒJĀM REDZĒT, UZ KO SPĒJĪGS IR TARASOVS"
Ar šo tekstu Blue Jackets treneris atzinās, ka gribēja pārbaudīt Tarasovu, lai saprastu, vai var mierīgu sirdi treidot Merzļikinu. Nu viņš saprata, ka nevar...

     [+] [-]

, 2024-01-12 07:42, pirms 4 mēnešiem
Merzļikins labāks par to caurumu Tarasovu!

     [+] [-]

, 2024-01-12 08:40, pirms 4 mēnešiem
Nu redz-NHL 24g.v. Tarasovs vēl skaitās jaunais,kuru nākotnē redz kā 1.nrr.Šī līvam vēl AHL pāris sezonas

     [+] [-]

, 2024-01-12 09:45, pirms 4 mēnešiem
"...slimības dēļ tika nomainīts jau pēc pirmā puslaika."

Hokejā nav puslaiki!