Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lidotāji" veic uzpildīšanos lidojumā?

Juris Miņins
Juris Miņins

"Lidotāji" veic uzpildīšanos lidojumā?
Filadelfijas "Flyers"
Foto: AP/Scanpix

Vakardien Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Filadelfijas "Flyers" atbrīvojās no diviem vadošajiem vienības spēlētājiem – kapteiņa Maika Ričardsa un Džefa Kārtera, bet parakstīja līgumu ar vārtsargu Iļju Brizgalovu. Ko tas sola "lidotājiem" nākamsezon?

Jāsāk ar to, ka Filadelfijas "Flyers" jau labu laiku tika minēti starp vienībām, kas varētu veikt kādu skaļāku maiņas darījumu. Jau pagājušsezon tika runāts par Džefa Kārtera iespējamo maiņu. Šīs runas tikai pastiprinājās, kad Pensilvānijas komanda no Fīniksas "Coyotes" iemainīja vārtsargu Iļju Brizgalovu. Tāpēc vakardienas darījumu fakts pēc būtības nav pārsteigums, taču, kas ir pārsteigums, tad tas ir darījuma apjoms. Kāpēc šīs maiņas notika un kāpēc tieši šādā "komplektā"?

Protams, pirmais un pats būtiskākais iemesls ir algu budžets. Pirms šī darījuma, ar iepriekšējās sezonas algu griestiem, "Flyers" algu budžetā bija "brīvi" mazāk kā 0.5 miljoni ASV dolāru (Filadelfijas komanda bija līgas līdere algu tēriņu ziņā). Tas viņiem liedza parakstīt gan iemainīto Iļju Brizgalovu, gan arī vairāk vai mazāk aktīvi darboties brīvo aģentu tirgū. Savukārt pēc šiem darījumiem un ar jauno algu griestu ieviešanu "lidotājiem" ir palikuši brīvi vēl mazliet vairāk kā 7.5 miljoni dolāru. Tas, kā atzīmē vairāki Ziemeļamerikas hokeja eksperti, arī ir labs sākums, lai iesaistītos cīņā par kādu no šīsvasaras brīvo aģentu tirgus "lielajām zivīm".

Tieši par "lielajām zivīm" arī ir stāsta turpinājums. Pašlaik "Flyers" ir palikuši bez īsta pirmās maiņas centra uzbrucēja. Protams, līdz sezonas sākumam šis "robs" ir jāaizpilda un tiek baumots, ka Pola Holmgrēna vadītā komanda, pēc vakardienas darījumiem, gatavojas vienu Ričardsu nomainīt ar otru, proti, Maika Ričardsa vietā nolīgt Bredu Ričardsu. Breds ir šīs vasaras "karstākais" brīvais aģents un cīņa par viņu varētu izvērsties visai interesanta, bet uzvarētājkomanda iegūtu vienu no šobrīd labākajiem centra uzbrucējiem līgā, taču šī, kā jau minēts iepriekš, ir cīņa un garantēts tajā nav nekas, tāpēc risks ir liels.

Visbeidzot trešais iemesls, kāpēc vakardien "Flyers" šķīrās ne tikai no Džefa Kārtera, bet arī Maika Ričardsa ir nespēja "sadalīt ģērbtuvi". Jau iepriekš tika runāts, ka Filadelfijas komandā ir divi spēlētāji, kuru raksturi neļauj sadzīvot un tie ir jau pieminētais komandas kapteinis Maiks Ričardss un "neformālais līderis" aizsargs Kriss Prongers. Lai nejauktu komandas garu, vienības vadība nolēma atbrīvoties no Ričardsa un, kā ziņo no "Flyers" nometnes, kapteiņa uzšuve tiks piedāvāta tieši Prongeram.

Taču, lai vai kādi bija maiņu iemesli, tagad ir jāskatās, kas Filadelfijas klubam no tām ir palicis "uz rokām"?

Palikuši, bez jau pieminētajiem miljoniem algu budžetā, ir trīs jaunie talanti – Jakubs Voračeks, Braidens Šens un Veins Simondss, kā arī šī gada drafta astotās izvēles tiesības pirmajā kārtā un papildus izvēles tiesības otrajā un trešajā kārtā. Voračeks līdz šim sevi ir pierādījis kā stabils 40+ punktu uzbrucējs, Šens ir viens no Kanādas jauno hokejistu paaudzes spilgtākajiem talantiem ( 19 gadi, šosezon vēl spēlēja junioru līgā), bet melnādainajais Simondss ir spēlētājs, kuram iejusties "Flyers" hokejā nebūs problēmu – enerģisks hokejists, kurš nekautrējas nomest cimdus, bet uzbrukumā savus 30+ punktus nopelna. Par drafta izvēlēm varēs spriest tikai pēc jauno spēlētāju izvēles ceremonijas noslēguma, taču var teikt, ka šie darījumi ir veikti ar skatu nākotnē un, ja viss izdosies aptuveni tā, kā ir iesācies, tad pamats optimistiskam skatam ir.

Atsevišķi gan jāskatās komandas nākotne vārtsargu pozīcijā, jo iepriekš tika deklarēts, ka komandas nākotnes vārtsargs ir Sergejs Bobrovskis, kurš aizvadīja ļoti atzīstamu debitanta sezonu. Tagad "Flyers" savu īstermiņa nākotni saista ar citu krievu vārtsargu – Iļju Brizgalovu un tas var negatīvi ietekmēt viņu vārtsargu situāciju ilgtermiņā. Komandas vadība gan stāsta, ka nākamsezon viņu vārtsargu duets būs Brizbalovs un Bobrovskis, taču visi labi saprot, ka Brizgalovs, kurš iepriekšējās četrās sezonās vārtos stājās vismaz 64 cīņās, tiks virzīts uz līdzīgu darba grafiku arī Filadelfijā, kas nozīmē, ka Bobrovskim, pēc 54 spēļu debijas sezonas, nāksies samierināties ar aptuveni 20-25 maču otrgadnieka sezonu. Lai vai kā tiek runāts par "otrgadnieka sindromu" (atceroties kaut vai Stīva Meisona piemēru), priekš jauna vārtsarga "darbs uz pusslodzi" nav tas, kas vajadzīgs progresa periodā.

Kā izskatās "Flyers" starpsezonas turpinājums? Pirmais darbs, kā tiek baumots, ir tikt skaidrībā ar Krisu Verstīgu, kuru vienība arī vēlas aizmainīt, lai iegūtu lielāku konkurētspēju cīņā par Bredu Ričardsu. Tāpat viņiem ir deviņi brīvie aģenti (pieci ierobežotie un četri neierobežotie), ar kuriem nav noslēgti līgumi, to skaitā arī divi jaunieguvumi – Veins Simondss un Jakubs Voračeks. Protams, ar visiem no viņiem darba attiecības netiks turpinātas, tāpēc arī aktīvi būs jāstrādā brīvo aģentu tirgū – jāatrod pirmo maiņu centra uzbrucējs.

Pēc šīs vasaras "Flyers" komanda, neapšaubāmi, izskatīsies savādāk, taču jautājums ir vai šo dienu darījumi ir "lidotāju" veiktā "uzpildīšanās lidojumā", vai arī tikai "piezemēšanās" sākums, lai degvielu uzpildītu uz zemes un atsākt lidojumu pretī jauniem sasniegumiem vēlāk.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-24 21:07, pirms 13 gadiem
Neredzu jēgu vienu Ričardsu samainīt pret otru.
Tieši 3. iemesls ir par pamatu MR aizmainīšanai.
Maiks kā centrs , manuprāt ir daudz noderīgāks nekā Breds, kurš īsti nevēlas strādāt aizsardzībā un savā zonā ir nedaudz paslinks.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-24 21:16, pirms 13 gadiem
Iegūtu Bredu, viņš paņemtu 18.numuru, un līdzjutējiem, pat kreklus nebūtu jāmaina. Vienīgi ar "C" burtu kaut kas būtu jādara...

  +1 [+] [-]

, 2011-06-24 21:37, pirms 13 gadiem
Aizsardzībā laikam nekas netiks mainīts un uz doto brīdi izskatās ka Bārtulis arī nākamsezon būs septītais aizsargs...

  +2 [+] [-]

, 2011-06-24 21:47, pirms 13 gadiem
Es savukārt sliecos Breda labā jo kausu jau vienreiz izcīnījis,tādi spēlētāji ar kausa pieredzi jo vairāk jo labāk komandā.

  +1 [+] [-]

, 2011-06-24 21:56, pirms 13 gadiem
Ja viņi dabūs Dalasas Ričardu tad viss būs bumbās un paturēs spēlētājus kuri kļus brīvie aģenti! Domāju ka nākamgad Flyers varētu lidot viss lielākajos augstumos un atdurties pret Stenlija Kausa virsotnes! Lai izdodas un prieks ka kāda komanda vismaz ir gatava tiešām lielām pārmaiņām un nebaidās tās darīt ! Domāju ka tas viss tik uz labu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-24 22:28, pirms 13 gadiem
Jurchiks15 rakstīja: Aizsardzībā laikam nekas netiks mainīts un uz doto brīdi izskatās ka Bārtulis arī nākamsezon būs septītais aizsargs...
Uz doto brīdi Bārtulis stabili ir pamastastāvā un ja nenotiks nekas grandiozs tad tas tā varētu arī palikt, jo tagad sava zona (aizsardzība, vārtu drošība) ir ļoti laba, lai neteiktu vairāk. Ielāpi jāmeklē tikai uzbrukumā.
Ja viss tā arī paliks līdz nometnei, tad viss ir Bārtuļa rokās, jo šī vieta var viegli izslīdēt no rokām.

     [+] [-]

, 2011-06-24 22:32, pirms 13 gadiem
Jurchiks15 rakstīja: Aizsardzībā laikam nekas netiks mainīts un uz doto brīdi izskatās ka Bārtulis arī nākamsezon būs septītais aizsargs...
Uz nākošo sezonu Flyers ir septiņi aizsargi ar vienvirzienu līgumiem, tostarp Bārtulim. Tad jau redzēs ko treneris izvēlēsies par sesto aizsargu - Bārtuli vai Volkeru. Visu, kā vienmēr izšķirs nometne.

     [+] [-]

, 2011-06-24 22:40, pirms 13 gadiem
Juri, par šīs nakts gaidāmo draftu nerakstīsi?

     [+] [-]

, 2011-06-24 22:47, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: kur kāds vārds par Bārtuli? cik stabila/nestabila viņa vieta?

vispār neslikts raksts, Juri, neesi Līgojis laikam ilgi
Aizsardzībā jau nekas, pie esošās situācijas, nemainās. Un nez vai mainīsies, jo vienīgie aizsargi, kas ir bez līguma ir veterāni O'Donels un Bointons.

Nosacīti Bārtulim, ja viņš, protams, turpina spēlēt un progresēt tā kā līdz šim, viņi nav baigie konkurenti un uz nākamo sezonu nosacīti Oskars viņiem varētu būt priekšā.

Cita lieta kā sevi nometnē parādīs jaunie un jaunākie (salīdzinot ar iepriekš minētajiem veterāniem) kadri - Sivrets, Gustafsons, piemēram. Arī jau komentāros minētais Vokers pagājušsezon tā īsti nespēlēja savainojumu dēļ.

P.S.
Tā kā neesmu ne Jānis, ne arī Līga, tad ar līgošanu un jāņošanu man nav jābūt pirmrindniekos.

     [+] [-]

, 2011-06-24 22:48, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Juri, par šīs nakts gaidāmo draftu nerakstīsi?
Raksts bija, meklē.
Par drafta iznākumu - rīt.

     [+] [-]

, 2011-06-24 22:57, pirms 13 gadiem
M9 rakstīja: Iegūtu Bredu, viņš paņemtu 18.numuru, un līdzjutējiem, pat kreklus nebūtu jāmaina. Vienīgi ar "C" burtu kaut kas būtu jādara...
Nu pie lielas gribēšanas B.Ričardsu varētu arī par "C" vai vismaz "A" pataisīt.... Čalis līgā nav vairs nekāds "jaunais gurķis" un ir jau zināmu respektu ieguvis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-06-24 23:13, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Nu pie lielas gribēšanas B.Ričardsu varētu arī par "C" vai vismaz "A" pataisīt.... Čalis līgā nav vairs nekāds "jaunais gurķis" un ir jau zināmu respektu ieguvis.
C burtu nepelna tikai tāpēc, ka ir jau pietiekama pieredze sakrāta. Pats galvenais, ka komandā jābūt līderim, laukumā un ģērbtuvēs, ne pēc punktiem. Toties pašlaik izskatās, ka dažās NHL komandās kapteiņi tikai arī ir rezultatīvākie spēlētāji - pirmais, kas ienāca prātā Ovečkins!

     [+] [-]

, 2011-06-24 23:22, pirms 13 gadiem
quarterr rakstīja: C burtu nepelna tikai tāpēc, ka ir jau pietiekama pieredze sakrāta. Pats galvenais, ka komandā jābūt līderim, laukumā un ģērbtuvēs, ne pēc punktiem. Toties pašlaik izskatās, ka dažās NHL komandās kapteiņi tikai arī ir rezultatīvākie spēlētāji - pirmais, kas ienāca prātā Ovečkins!
Līderis laukumā nereti ir arī rezultatīvākais spēlētājs.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-24 23:26, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Nu pie lielas gribēšanas B.Ričardsu varētu arī par "C" vai vismaz "A" pataisīt.... Čalis līgā nav vairs nekāds "jaunais gurķis" un ir jau zināmu respektu ieguvis.
Jā, bet tas, nenospēlējot Filadelfijas sastāvā vēl ne spēli, būtu milzu avanss, ko reti kuram ienāktu prātā viņam piešķirt.
"C" jau "aizsists" Prongeram.

  -2 [+] [-]

, 2011-06-24 23:33, pirms 13 gadiem
quarterr rakstīja: C burtu nepelna tikai tāpēc, ka ir jau pietiekama pieredze sakrāta. Pats galvenais, ka komandā jābūt līderim, laukumā un ģērbtuvēs, ne pēc punktiem. Toties pašlaik izskatās, ka dažās NHL komandās kapteiņi tikai arī ir rezultatīvākie spēlētāji - pirmais, kas ienāca prātā Ovečkins!
Katra komanda savu "kapteiņu politiku" veido savādāk un pēc saviem ieskatiem. Un pieredze, līdera īpašības vai statistikas cipari ir tikai papildus rādītāji.

Teiksim, kas no šiem trim punktiem bija Krosbijam, kad 18 gados viņam iedava "A" burtu, bet 19 gados - "C"?

"Penguins" vienkārši gribēja un ielika šamo par kapteini, lai apzīmētu "jauno sākumu".

Tāpat arī bija Teivza un (daļēji) Lekavaljē gadījumā.

Bez tam, pašlaik 7 NHL komandas ir bez kapteiņiem, bet, piemēram, Bufalo ir vairāki (5 ja nemaldos) kapteiņa palīgi (bet nav kapteiņa).

     [+] [-]

, 2011-06-25 11:16, pirms 13 gadiem
M9 rakstīja: Jā, bet tas, nenospēlējot Filadelfijas sastāvā vēl ne spēli, būtu milzu avanss, ko reti kuram ienāktu prātā viņam piešķirt.
"C" jau "aizsists" Prongeram.
Nu uz "A" čalis droši varētu pretendēt... Kaut gan es labāk B.Ričardsu gribētu redzēt vēl vienā savā mīluļkomandā- TML! Kopš Sundina laikiem tur sen neviens elites līmeņa centrs nav bijis...

     [+] [-]

, 2011-06-26 04:05, pirms 13 gadiem
Leflērs rakstīja: Neredzu jēgu vienu Ričardsu samainīt pret otru.
Tieši 3. iemesls ir par pamatu MR aizmainīšanai.
Maiks kā centrs , manuprāt ir daudz noderīgāks nekā Breds, kurš īsti nevēlas strādāt aizsardzībā un savā zonā ir nedaudz paslinks.
Piekrītu. MR, manuprāt, bija labākais two-way centrs Austrumos, un Flyeriem tas būs liels zaudējums. Viņi šobrīd vispār paliek bez labiem aizsardzības tipa uzbrucējiem, būs grūti pret pretinieku vadošajām maiņām.
+ MR bija 'klusais līderis', drīzāk kapteinis uz ledus nekā ģērbtuvē, tāpēc nedomāju, ka ar Prongeru kaut ko viņi nevarēja sadalīt.

Taču var mēģināt saprast flaijeru vadību - šogad ne Kārters, ne Ričards ne tuvu neaizvadīja savas labākās sezonas (it sevišķi plejofos), un iespējams, šie nodomāja, ka ap šo kodolu SC ieguvējus viņi uztaisīt nevar.

     [+] [-]

, 2011-06-26 21:36, pirms 13 gadiem
Diezgan šokējoša nedēļa PHI faniem. Nav divu All-star uzbrucēju, bet ir divi augstākās klases "prospekti" un cerams ka CG un JVR panesīs līderu nastu. Un vārtsargs normāls arī ir... tad jau manīs kas būs.