Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jaundibinātās komandas – Latvijas hokejistu iespēja

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaundibinātās komandas – Latvijas hokejistu iespēja
Artūrs Kulda

Latvijas hokejistiem visai bieži ir sanācis nokļūt Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienībās, kuras tikai sper savus pirmos soļus pa iespējamo panākumu takām, vairākiem no viņiem arī ir izdevies kļūt par šo vienību līderiem. Pašlaik šādā situācijā ir nokļuvis Artūrs Kulda.

Šķirstot to Latvijas hokejistu karjeras CV, kuri ir pratuši tikt līdz Nacionālajai hokeja līgai, nevar nepamanīt vienu kopēju tendenci vairākiem mūsu agrāko un esošo laiku vadošajiem hokejistiem – NHL viņi ir nonākuši no organizācijām, kas tikai aizvada savas pirmās sezonas līgā.

Protams, pirmie "jaunatklājēji", kas nāk prātā teju vai katram hokeja līdzjutējam, kad runa ir par Latvijas hokejistu ienākšanu līgā līdz ar kādu no komandām ir Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš, kuru pirmās sezonas NHL sakrita ar Sanhosē "Sharks" pirmajām sezonām. Mūsējie, lai arī ne bez grūtībām, drīz vien kļuva par komandas līderiem, izcīnīja vairākas svarīgas uzvaras vienības agrīnajā vēsturē un viņus pilsētā vēl aizvien atceras – Artūrs Irbe tika uzņemts pilsētas sporta slavas zālē, bet Sandim Ozoliņam vēl aizvien pieder vairāki vienības aizsargu rekordi (visvairāk gūto vārtu starp aizsargiem, visvairāk punktu un vārtu vienā sezonā starp aizsargiem).

Tāpat jaunas komandas ienākšana līgā iespēju tikt NHL deva Kārlim Skrastiņam, kurš tika piesaistīts jaunizveidotajai Nešvilas "Predators" komandai. Kārlis, kā jau "dzelzs vīrs", ar bagātīgu punktu ražu vai skaistiem izgājieniem neizcēlās, taču tieši viņš bija viens no vienības stabilākajiem balstiem, kurš cementēja aizsardzību.

Savukārt kā ceturtais Latvijas hokejist, kurš aizvadīja savus pirmos mačus komandā, kurai pašai tā bija debijas sezona, bija Herberts Vasiļjevs Atlantas "Thrashers" sistēmā. Herbertam gan bija neliela NHL pieredze, jo iepriekšējā gadā viņš piecus mačus nospēlēja Floridas "Panhers" kreklā, taču pēc NHL noteikumiem vēl aizvien skaitījās debitants. Karjera NHL Vasiļjevam neizdevās pārāk ilga, taču neskatoties uz to viņš ir piektais visu laiku rezultatīvākais Latvijas hokejists pasaules hokeja Mekā.

Taču tie nav vienīgie gadījumi, kad Latvijas hokejisti tiešā veidā piedalās kādas NHL komandas vēstures rakstīšanā.

Jau pieminētais Sandis Ozoliņš savu Stenlija kausu izcīnīja spēlējot Kolorado "Avalanche" komandā, kura tikko bija pārcēlusies no Kvebekas. Tas arī ir vienīgais gadījums NHL vēsturē, kad līgas jaunpienācēja savā debijas sezonā izcīna Stenlija kausu.
Savukārt Sergejs Žoltoks, pēc vairākām sezonām Bostonas, Otavas, Monreālas un Edmontonas komandās, 2001./2002. gada sezonā nonāca Minesotas "Wild" rindās. Vienība aizvadīja savu otro sezonu, bet Sergejs Žoltoks šīs komandas sastāvā – savas labākās sezonas NHL.

Tāpat divi mūsu hokejisti ir bijuši draftēti vienībās, kas tikko kā ir "apsildījušas degunus" starp hokeja pasaules varenajiem – Jēkabu Rēdlihu izvēlējās Kolumbusas "Blue Jackets" (2002. gadā), bet Fīniksas "Coyotes" bija aizrunājuši Aleksandru Andrejevu (1997. gadā).

Pašlaik arī Artūrs Kulda atrodas Latvijas hokejistiem ierastā situācijā, jo viņa iepriekšējā komanda Atlantas "Thrashers" nu ir kļuvusi par Vinipegas "Jets". Vai Kulda būs vēl viens mūsu hokejists, kam NHL jaunpienācēja paver ceļu uz NHL?

  +4 [+] [-]

, 2011-07-04 10:13, pirms 13 gadiem
Tā nav nekāda jaundibināta komanda ne nosaukuma, ne franchise ziņā

  +3 [+] [-]

, 2011-07-04 10:46, pirms 13 gadiem
Ja runā par Kuldu, tad Vinnipegas pēdējās transakcijas viņam par labu laikam nenāk:
Eliteprospects.com - Randy Jones
Eliteprospects.com - Derek Meech
un konkurents varētu būt arī šamais:
Eliteprospects.com - Mark Flood .

  +1 [+] [-]

, 2011-07-04 11:00, pirms 13 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Tā nav nekāda jaundibināta komanda ne nosaukuma, ne franchise ziņā
Jā, pilnīgi greizs virsraksts un saturs

Vienīgais, kas var izmantoja iespēju ar jaundibinātu komandu ir Skrastiņš.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-04 11:05, pirms 13 gadiem
Īstenībā jau, pat ja uz tagadējiem Jets, skatās kā uz Thrashers, man viņi tik un tā nešķiet diži "veca"komanda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-07-04 13:02, pirms 13 gadiem
Starp citu, varbūt gāzes cenu pacēluši, lai visa mūsu divmiljonu nācija samestu naudiņu vēl vienam NHL klubam, kur spēlēt pašu puikām?! KHL klubam sametām, jāizvirza augstāki mērķi! Un ja būs pavisam jauns klubs, tad mūsējiem tur vajadzētu veikties ārkārtīgi labi?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-04 17:03, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: Ja runā par Kuldu, tad Vinnipegas pēdējās transakcijas viņam par labu laikam nenāk:
Eliteprospects.com - Randy Jones
Eliteprospects.com - Derek Meech
un konkurents varētu būt arī šamais:
Eliteprospects.com - Mark Flood .
Ja vēl Jets noslēgs līgumu ar Bogosian, tad Kuldam izredzes uz vienvirziena līgumu ir 0 un labākajā gadījumā uz 2-4 spēlēm sezonas bāigās no farma izsauks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja