Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Visām NHL komandām uzvaras Eiropā

Andrejs Siliņš

Visām NHL komandām uzvaras Eiropā
Pirms spēles īpaši silti tika sveikts vietējais varonis - Tēmu Selanne
Foto: ducks.nhl.com

Trīs Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubi, gatavojoties jaunajai sezonai, izcīnījuši uzvaras pret Eiropas vienībām - saistošāko cīņu sagādāja Anaheimas "Ducks", kas tikai papildlaikā ar rezultātu 4:3 apspēlēja Helsinku "Jokerit".

Skaļākās ovācijas mačā gan bija vēl pirms tā sākuma - brīdī, kad uz ledus tika izsaukti trīs somu hokejisti, kas pārstāv Anaheimas klubu. Aizsargs Tonijs Lidmans gan laukumā nevarēja doties savainojuma dēļ, tāpēc sava vārda nosaukšanas brīdī palika uz soliņa. Silti tika sveikts Somijas izlases kapteinis Saku Koivu, taču tad, kad laukumā devās Tēmu Selanne, vairāk nekā 13 000 līdzjutēju sveica savu tautieti, piecēlušies kājās.

"Tas bija vienreizēji. Nezināju, ko sagaidīt, bet, protams, kad izgāju laukumā, izjūtas bija neticamas. Līdzjutēji bija lieliski, un šo brīdi es atcerēšos visu mūžu," emocijas nespēja valdīt pats Selanne, kurš tieši "Jokerit" klubā spēlēja bērnībā un vēlāk līdz nonāca NHL.

Kas attiecas uz pasu spēli, pirmajā trešdaļā Korijs Perijs ar diviem vārtiem ielika drošus pamatus "pīļu" panākumam, taču šie balsti drīz vien saļodzījās. "Jokerit" pārņēma iniciatīvu mačā. Atguvuši vienus vārtus, somi ļāva viesiem atkal atgūt divu vārtu pārsvaru, bet pēdējā trešdaļa piederēja mājiniekiem. "Jokerit" iemeta divus vārtus - trešdaļas sākumā un beigās -, un aizveda maču līdz papildlaikam.

Tajā "Ducks" bija nepieciešama tikai nedaudz vairāk nekā minūte, lai izcīnītu uzvaru - punktu spēlei pielika Raiens Geclafs. Līdz ar to mačā uzvara ar 4:3 Anaheimas "Ducks", kuri pirmssezonu pabeiguši ar četrām uzvarām un četriem zaudējumiem. Nekur prom gan "Ducks" nebrauks, jo tieši Somijas galvaspilsētā Helsinkos paredzēta komandas atklāšanas spēle regulārajā sezonā, kad pretī stāsies Bostonas "Bruins". Dienu vēlāk "pīles" jau būs aizlidojušas līdz Stokholmai, kur tiksies ar Ņujorkas "Rangers".

"Rendžeri" jau atrodas Stokholmā, jo tieši tur viņiem pirmā sezonas spēle pret Losandželosas "Kings", kas pēdējā pārbaudē ar rezultātu 5:4 apspēlēja Hamburgas "Freezers" no Vācijas. Savukārt citā Vācijas pilsētā Manheimā ciemojās Bufalo "Sabres", apspēlējot vietējo "Adler" vienību pārliecinoši - 8:3. Tas bija "Sabres" piektais panākums septiņos pārbaudes mačos, bet sezona jāuzsāk Helsinkos pret jau pieminēto "Ducks".

  +1 [+] [-]

, 2011-10-05 11:48, pirms 13 gadiem
Sabres ir spēks – kā viņi vareni nomizoja "varenos" Manheimas ērgļus

  +4 [+] [-]

, 2011-10-05 12:09, pirms 13 gadiem
tas tak ir draudzibas speles, nevins ar viniem pa istam necinas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-10-05 12:29, pirms 13 gadiem
Kroks rakstīja: Tieši tā. Vācieši, Somi, Zviedri NAV spējīgi cīnīties ar NHL. Tas ir izsmiekls nevis spēles.
Jāliek pretī KHL
un kā ar šo: NHL.com - Recap - NHL.com - Recap ?

     [+] [-]

, 2011-10-05 14:20, pirms 13 gadiem
Autor, kkas nogājis ir greizi un nesaprotamā veidā ir iesaistīti Bruins.
''...kad pretī stāsies Bostonas "Bruins"''.

Bet par spēli, tas jau bija gaidāms. Jokerit šobrīt pārliecinoši raj augšā SM-Liiga (šiem pirmajajm vārtsargam 6 spēlēs 3 sausās uzvaras)
Ducks kļūdas aizsardzībā, ar ko jāsamierinās, itsevišķi kamēr Lidmans nav atpakaļ. Jokerit bija vairāk metienu uz vārtiem arī. Tā vien šķiet ka neatkarīgi no tā, kas stāsies pretī Ducks, vairāk metieni tiks izdarīti uz Anaheimas vārtiem.

Un, starpcitu, Perijam pietrūka sekunde līdz hat trick jau pirmajā periodā - 3. vārtus viņš guva apm sekundi pēc sirēnas.

     [+] [-]

, 2011-10-05 14:29, pirms 13 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2011-10-05 15:43, pirms 13 gadiem
Neizskatijās, ka diži Anaheima cīnijās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja