Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" sezonas pēdējā mājas spēlē zaudējums pagarinājumā

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

HK "Rīga" sezonas pēdējā mājas spēlē zaudējums pagarinājumā
Uvis Balinskis
Foto: Kaspars Volonts, HK Rīga

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā sezonas pēdējo mājas spēli aizvadīja Latvijas vienība "Rīga". Ronalda Ozoliņa trenētā komandai neizdevās gūt otro uzvaru pēc kārtas, un tā piekāpās pagarinājumā ar 1:2. Vienīgie vārti rīdziniekiem Uvja Balinska kontā.

Pirmais perioda aizritēja līdzīgā cīņā un atšķirībā no abu vienību savstarpējā mača dienu iepriekš, kad rīdzinieki pirmo trešdaļu noslēdza ar 4:1 sev par labu, šoreiz abu komandu vārti palika neskarti. Vārtu gūšanas iespēju abām komandām netūka, bet nekļūdīgi vārtos darbojās vārtsargi Gustavs Dāvis Grigals un Andrejs Suhanovs.

Rezultāts tika atklāts otrās trešdaļas vidū. Rīdzinieki centās izspēlēt skaitlisko vairākumu, un brīdī, kad noraidītais pretinieku spēlētājs jau bija atgriezies laukumā, mērķi sasniedza Uvja Balinska metiens no zilās līnijas- 1:0 "Rīgas” labā. Rīdzinieku prieki gan nebija ilgi, jo nepilnas četras minūtes vēlāk jau viesu aizsargs Iļja Babrusjovs ar metienu no distances līdzsvaru atjaunoja.

Trešajā trešdaļā laukumā turpinājās līdzīga cīņa un vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām. Tuvojoties trešdaļas izskaņai cīņa arvien biežāk ritēja rīdzinieku aizsardzības zonā, jo „Rīgai” sekoja divi noraidījumi pēc kārtas, vienubrīd bija jācīnās trijatā pret pieciem sāncenšiem un vairāk nācās rūpēties par savu vārtu drošību. Trešajā trešdaļā vārti tā arī netika gūti un uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums.

Pagarinājums neturpinājās ilgi, jo viesiem izdevās organizēt izgājienu divi pret vienu, un Kirils Klopovs, saņemot partnera piespēli, raidīja ripu starp Grigala kājsargiem, sagādājot „Rīgai” zaudējumu ar 1:2.

Jau ziņots, ka piektdien Piņķos abu komandu pirmajā mačā „Rīga” bija pārliecinoši pārāka ar 5:1. "Rīga" ar 40 punktiem 52 spēlēs līgas Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem pirmspēdējo vietu.

Šī bija „Rīgas” pēdējā mājas spēle šajā sezonā. Čempionāta finišs rīdziniekiem paredzēts izbraukumā, kur būs jātiekas ar Mitišču „Atlanty” (26. un 27. februārī) un Sanktpēterburgas „Dynamo” (2. un 3. martā).

Rīga – Čaika 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1)
Vārti: 33:46 Balinskis (Galoha, Ģēģeris) 1:0, 37:19 Babrusjovs (Kolomarovs), 60:42 Klopovs (Kolomarovs, Komarovs) 1:2
Sodi: 6-2
Vārtsargi: Grigals – Suhanovs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Игроки

     [+] [-]

, 2017-02-18 15:23, pirms 7 gadiem
Tātad, Rīgai pat ir cerības nebeigt sezonu pēdējā vietā?

Oh yay!