Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Videls par rūgto pieredzi ar "Dinamo" algām un lidošanu apkārt zemeslodei

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Videls par rūgto pieredzi ar "Dinamo" algām un lidošanu apkārt zemeslodei
Līnuss Videls
Foto: Dinamo Rīga

Pēc trīs sezonu pārtraukuma Kontinentālās hokeja līgas klubu Rīgas "Dinamo" atkal pārstāv Līnuss Videls. Daudzpusīgais zviedrs – Latvijas Dzelzceļa kausa pirmajā mačā viņš bija malējais uzbrucējs, savukārt otrajā spēlē aizpildīja caurumu laukuma centrā – norādīja, ka komandas problēmas ar momentu realizāciju viņu nesatrauc, jo tās esot tikai pārbaudes spēles. Tāpat viņš sacīja, ka Rīgā atgriezies, jo tā atrodas daudz tuvāk mājām.

"Mēs bijām labākā komanda laukumā, taču nevarējām gūt vārtus. Savukārt viņiem pagarinājumā tas izdevās. Reizēm uzvaru un zaudējumu šķir tieši tik maz. Šoreiz nepaveicās. Tomēr uzskatu, ka sniegums bija labs," pēc zaudējuma pret Jaroslavļas "Lokomotiv" (1:2) teica Līnuss Videls. Uzbrucējs norādīja, ka nerealizētie momenti nav iemesls satraukumam. "Vēl ir pārāk agrs, lai par to satrauktos. Nav sezonas, nav satraukuma. Vairāk jāskatās uz atdevi laukumā. Vajadzētu būt tā, ka ar katru maču rādām arvien labāku spēli, ka ejam pareizajā virzienā. Manuprāt, progress ir redzams."

Latvijas Dzelzceļa kausa ievadā rīdzinieki pieveica Minskas "Dinamo", un Videls atzimējās ar gūtajiem vārtiem, kamēr otrajā mačā zviedrs rezultatīvi piespēlēja Mārtiņam Dzierkalam. Tomēr viņš atzina, ka pielikt iespējams vēl daudzos rādītājos. "Jūtos diezgan labi, taču vēl jāiegulda darbs. Vēl neesmu gatavs par 100%, taču šis arī nav laiks, kad jābūt gatavam par 100%. Ar katru nedēļu jūtos arvien labāk, un cerams, ka tas turpināsies," teica Videls.

"Bija tipiska vasaras nometne. Tas ir smags periods, bet KHL spēlēju ilgi un zināju, kurp dodos un kas mani sagaida. Īpaši neizbaudu vasaras. Ja ir viens kārtīgs treniņš dienā, tad spēju izbaudīt, bet nometnēs parasti ir treniņš no rīta, tad ledus, tad atpūta, kam seko vēl viens ledus. Tad ir jāciešas līdz beigām."

Videlam šī būs astotā sezona KHL, un divas no tām viņš būs aizvadījis Rīgā. Zviedru uzbrucējs komandai pievienojās tieši pirms 2014./15. gada sezonas ievada. Ierašanās notika ļoti vēlu, tāpēc Videlu nepaguva pieteikt pašam sezonas sākumam, kā dēļ nācās izlaist pirmos mačus. Taču viņam tas netraucēja kļūt par komandas rezultatīvāko spēlētāju, 58 spēlēs sakrājot 34 punktus.

"Atgriezties Rīgā izvēlējos, lai būtu tuvāk mājām un ģimenei. Janvārī būs papildinājums, tāpēc gribēju spēlēt "Dinamo"," skaidroja Videls. Viņa sieva gan nedzīvos Rīgā, taču bieži brauks ciemos. "Viņa pāris dienas strādās, tad brauks. Ja nedēļas nogalē spēlēsim mājās, tad viņa atlidos trešdien, bet svētdien lidos atpakaļ."

Uzreiz pēc līguma parakstīšanas Videls sazinājies ar Lauri Dārziņu, ar kuru kopā spēlēja pirmajā sezonā Rīgā. "Ar Lauri vienmēr aprunājāmies, kad mūsu komandām bija savstarpējās spēles. Teicām, ka kādreiz atkal būtu jāuzspēlē kopā, un beidzot tas ir pienācis," teica Videls. "Ļoti patīk, kā viņš spēlē. Meistarība, labi redz laukumu, laba savstarpējā ķīmija. Jā, mums ļoti patīk spēlēt kopā." Vēl no latviešiem viņš sazinājies ar Robertu Bukartu, kurš gan tagad spēlē Čehijā.

Ja pirmajā sezonā Rīgā Videls bija izteikts centra uzbrucējs, tad šajā sezonā viņam atvēlēta vieta uzbrukuma malā – līdzās Dārziņam un somam Matiasam Mitinenam. Tiesa, somam duelis ar "Lokomotiv" gāja secen savainojuma dēļ, tāpēc Videlam bija jāatsvaidzina iemaņas. "Viss atkarīgs no tā, kas nepieciešams komandai. Patīk spēlēt centrā, patīk spēlēt pa malu. Reizēm pāreja var būt smaga, bet šoreiz nebija tik traki – spēles ritms ļāva uzreiz iejusties, izdevās izvairīties no smagām situācijām. Lielākās problēmas parasti rodas ar iemetieniem, bet pāris uzvaras iedod pārliecību turpinājumam."

"Jā, šajā komandā redzu līdzības ar to, kuru pārstāvēju pirms četriem gadiem. Daudzi spēlētāji joprojām ir šeit. Toreiz bijām laba komanda. Galvenais iemesls, kāpēc netikām Gagarina kausā, bija problēmas ar naudu. Algas kavējās, un uz daudziem tas atstāja lielu iespaidu. Tas bija redzams laukumā. Kad maksājumi bija laikā, tad mēs uzvarējām, mājās apspēlējām SKA un citas lielās komandas," atcerējās Videls.

"Bija laba sezona. Komandā valdīja laba atmosfēra. Pat nevaru izvēlēties vienu lietu, kas visvairāk palicis atmiņā no tās sezonas. Viss bija labi, tikai netikām izslēgšanas spēlēs," teica zviedrs. Pēc viņa domām, Rīgas "Dinamo" melnā sērija nevis uzliek važas, bet gan ļauj mest sev izaicinājumu. "Nebaidos no tā, ka komandai pēdējā laikā nav pārāk veicies. Vairāk jādomā komandām, kuras spēlējušas veiksmīgi – viņi var zaudēt, bet mēs varam tikai iegūt."

Spēlējot Rīgā, Videls sakrāja 34 punktus. Sekoja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 30 punktiem, Pekinas "Kunlun Red Star" ar 28 un Čeļabinskas "Traktor" arī ar 28 punktiem. Tomēr zviedra mērķis nākamai sezonai ir augstāks. "Gribu savākt vairāk. Visās sezonās kaut kas patraucēja. Pagājušajā salauzu kāju, izlaidu spēles. Ja aizvadīšu pilnu sezonu, tad jābūt labāk," teica Videls.

"Spēlēšana Ķīnā – tā bija neatsverama pieredze. Izbaudīju sezonu, bet ķermenim tas bija smagi. Vienos naktī devāmies prom no viesnīcas, trijos lidojām un centāmies lidmašīnā gulēt. Smagi. Protams, bija interesanti redzēt Ķīnu, Šanhaju un Pekinu, spēlēt tur hokeju un tikt Gagarina kausā. Starp citu, biju pirmais, kurš izslēgšanas spēlēs guva vārtus Ķīnā," atcerējās Videls.

Viņš atklāja, ka komanda pēc sezonas rēķinājusi, cik daudz nolidots. Sanākuši 4,5 apļi apkārt zemeslodei. "Katram vēl sanāca papildus lidojumi, lai pārtraukumos aizbrauktu mājās. Sešu mēnešu laikā apmēram piecas reizes aplidoju apkārt zemeslodei," teica Videls. Ekvatora garums ir 40 tūkstoši kilometru, tātad sezonas laikā tika veikti 200 tūkstoši. Attālums no Rīgas līdz Pekinai ir 6,5 tūkstoši kilometru, tādējādi vajadzētu veikt aptuveni 15 lidojumus turp un atpakaļ, lai veiktu šādu attālumu.

  +9 [+] [-]

, 2018-08-23 01:29, pirms 6 gadiem
Prieks, ka Videls ir atpakaļ Rīgā

     [+] [-]

, 2018-08-23 09:30, pirms 6 gadiem
Komanda ir labi komlektēta šoreiz, nav šaubu, tagad priekša nopietns darbs!! Daudzpusīgs sastāvs tas labi!!

     [+] [-]

, 2018-08-23 10:37, pirms 6 gadiem
Videls gudrs spēlētājs, labi dala piespēles, nav tāds izteikts snaiperis. KHL bijis 6,5 sezonas un labākajā no tām guvis 10 vārtus regulārā čempionātā. Tiai to normu 8-10 vārti sezonā izpilda vienmēr.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-23 17:23, pirms 6 gadiem
Opā, tad jau sanāk, ka svētais Juris nemaksā algas laikā? Nez, tā ir visu pēdējo 5 sezona tradīcija mūsu izlases bāzes klubam?

     [+] [-]

, 2018-08-24 23:33, pirms 6 gadiem
Neparasti tieši.