Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Bļugeram izšķirošās cīņas par ASV čempionu titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Bļugeram izšķirošās cīņas par ASV čempionu titulu
Teodors Bļugers
Foto: s-sm.org

Šajā nedēļas nogalē ASV, Ņujorkas štatā norisinās "Hockey USA" organizētie vidusskolu hokeja čempionāti, kurā ar mainīgām sekmēm cīnās arī Latvijas hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Šetukas-Seintmerijas vidusskolas U-18 komanda.

Šetukas komanda, kura šajā turnīrā uzvarēja arī pirms gada (kopš turnīrs tiek organizēts, no 2005. gada, Šetukai kopā ir četri čempionu tituli), pagaidām ir aizvadījusi trīs mačus, kuros tikusi pie divām uzvarām un ieņem otro vietu savā grupā. Savukārt Teodors Bļugers šajos trīs mačos ir pamanījies izcelies ar trim rezultatīvām piespēlēm un septiņām soda minūtēm.

Jau šodien sāksies šī turnīra izslēgšanas mači un Šetukas-Seintmerijas soklai ceturtdaļfinālā būs jāspēkojas ar Kolumbijas apgabala "Capitals" un jau no šī mača iznākuma arī būs atkarīgs turnīra turpinājums. Turnīra finālspēle paredzēta 4. aprīlī.

Interesanti, ka Šetukas komandas vārtus sargā leģendārā NHL vārtsarga Martina Brodēra dēls Entonijs Brodērs.

Jāatzīmē, ka šis turnīrs piesaista daudzu visdažādākā līmeņa hokeja klubu skautus, tajā skaitā arī NHL klubu jauno spēlētāju vērotājus. Šajā sakarā pozitīvi jāuztver hokeja ekspertu novērojumi, ka Bļugers, kopā ar pārējiem Šetukas hokejistiem, kuri kandidē uz šī gada NHL draftu, ir pratuši parādīt labu spēli.

Tāpat ir jāatgādina, ka pirms kāda laika Ziemeļamerikas vadošais hokeja žurnāls "The Hockey News" Bļugeru nosauca par 3. labāko vidusskolā spēlējošo hokejistu. Savukārt pirmsdrafta prognozēs Teodors tiek ierindots kā 69. labākais Ziemeļamerikā spēlējošais laukuma spēlētājs, taču jau pašlaik ir zināms, ka centra uzbrucējs turpinās savu karjeru NCAA, Minesotas štata universitātē.

Izmantotie resursi:
USA Hockey

  +3 [+] [-]

, 2012-03-31 18:17, pirms 12 gadiem
Nē, Bļugers ir labs tur nav divu domu... ja varbūt Girgensons statistikā tikai pēdējā laikā uzrāda progresu, tad Bļugers ir rez. komandā pat neskatoties uz to, ka izlaida daļu spēļu WJC dēļ.... Drošs drafts domāju, tāpat kā Girgensonam. Divi ir, cerams būs vairāk...

  +3 [+] [-]

, 2012-03-31 18:28, pirms 12 gadiem
Toties, kas ir sevišķi interesanti, tad Latvijas hokejistu jaunā paaudze CHL hokejistu karjeras vietā visai bieži sākuši izvēlēties NCAA (Girgensons, Freibergs, Bļugers)... . Viņu priekšgājējiem tas drīzāk bija izņēmums (no tiem, kas uzreiz nāk prātā - Zirnis, J.Rēdlihs).

Protams, pēdējos gados arī pats NCAA hokeja turnīrs ir daudz vairāk progresējis jauno talantu piesaistē un pašreklāmā (hokeja līmenis tur vienmēr ir bijis labs), bet nu vienalga pozitīvi.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 18:58, pirms 12 gadiem
Manuprāt, NCAA ir labs starpposms starp "junioru" un NHL hokeju. Spēlēšanu NCAA palīdz izvairīties no ilgstošas sišanās AHL, kuram daudzi divdesmitgadnieki, it īpaši Eiropieši, nav vēl gatavi.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 19:05, pirms 12 gadiem
Visur skauti raksta ka Girgensons būs stabils NHL spēlētājs un par Bļugeru arī ir dzirdami labi vārdi tad kāds nezin kāda iespēja ir Freibergam izsisties uz NHL caur NCAA, jo pagāšgad viņš bija rezultatīvākais aizsargs NAHL un šogad rezultatīvi spēlē USHL. Kaut kā du uzmanību viņš taču būs piesaistījis no skautiem (es nerunāju par to ka viņš varētu tikt draftēts)

  +1 [+] [-]

, 2012-03-31 19:10, pirms 12 gadiem
pokemonu_bieds rakstīja: Visur skauti raksta ka Girgensons būs stabils NHL spēlētājs un par Bļugeru arī ir dzirdami labi vārdi tad kāds nezin kāda iespēja ir Freibergam izsisties uz NHL caur NCAA, jo pagāšgad viņš bija rezultatīvākais aizsargs NAHL un šogad rezultatīvi spēlē USHL. Kaut kā du uzmanību viņš taču būs piesaistījis no skautiem (es nerunāju par to ka viņš varētu tikt draftēts)
Viss atkarīgs no viņa spēles NCAA, aģenta darba un atrādīšanās iespējamajā nometnē vēlāk. Viss ir iespējams (kā rāda vēsture).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja