Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Krastenbergs: "Žēl, ka nesanāca galvenais mērķis, tad arī būtu cits prieks par vārtiem"

Rolands Eliņš

Krastenbergs: "Žēl, ka nesanāca galvenais mērķis, tad arī būtu cits prieks par vārtiem"
Renārs Krastenbergs. Foto: Matt Zambonin/IIHF

Pēc Latvijas izlases pēdējās spēles pasaules čempionātā Čehijā, kas mums beidzās ar zaudējumu ASV izlasei, valstsvienības uzbrucējs Renārs Krastenbergs sarunā ar portālu Sportacentrs.com dalījās sarūgtinājumā par neveiksmi un nepiepildīto mērķi par ceturtdaļfinālu, kā arī izteica lielu pateicību Latvijas līdzjutējiem par sniegto atbalstu visa turnīra garumā.

"Domāju, ka spēlējām labi, cīnījāmies, bet bija pāris kļūdas, un tāda komanda kā ASV to uzreiz izmantoja," vilšanos pēc aizvadītās spēles atzina Renārs Krastenbergs. "Vienmēr mums tas mērķis ir bijis ceturtdaļfināls, un šoreiz tas netika sasniegts. Mērķis nav izpildīts."

Krastenbergs šodien guva Latvijas izlases pirmos vārtus, līdz ar to atzīmējoties ar saviem pirmajiem vārtiem pasaules čempionātos kopš 2021. gada. Viņš nebija guvis punktus 21 PČ spēlē pēc kārtas, bet tagad to laboja ar teicamu metienu tālajā devītniekā otrajā periodā, tobrīd samazinot rezultāta starpību līdz 1:3.

"Jā, bija prieks beidzot iemest kaut ko. Ilgi nebija izdevies, tāpēc vismaz tas sanāca," par savu vārtu guvumu teica Krastenbergs. "Bet žēl, ka nesanāca galvenais mērķis, tad arī būtu cits prieks par saviem vārtiem."

"Taču nevienu brīdi nedomājām, ka te viss ir beidzies un ka cerības atspēlēties ir zudušas, visu laiku bija pārliecība, ka varam ieķerties spēlē un uzvarēt," sacīja Latvijas izlases uzbrucējs. "Taču tāds ir sports."

"Pret tādu komandu kā ASV atspēlēties no vairāku vārtu deficīta ir ļoti grūti," viņš izteicās par to, ka spēli daudz smagāku padarījis tas, ka iedzinējos Latvijas izlase nonāca jau spēles sākumā. "Tajā mirklī trešajā periodā, kad mums bija divi vārti pēc kārtas, jau likās, ka viss pavēršas citādi - vēl nedaudz un iemetīsim arī nākamos vārtus."

Latvijas izlase pēc grupu turnīra pēdējās spēles laukumā palika ilgāk, lai atvadītos no līdzjutējiem Ostravas hallē un pateiktos par sniegto atbalstu.

"Tā bija fantastika Latvijas fanu izpildījumā," teica Krastenbergs. "Mūsu fani ir labākie, kā vienmēr. Tiešām liels paldies viņiem, katrā spēlē dzina mūs uz priekšu, un šis skaļais atbalsts mūs iedvesmoja. Žēl par spēles iznākumu, jo vēlamies ne tikai uzvarēt, bet reizē arī iepriecināt līdzjutējus, kas brauc uz spēlēm un skatās spēles Latvijā. Tad nu vēlreiz - liels paldies jums!"

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA