Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas izlases treneris: "Grūti laiki, mums vajadzīga naturalizācija"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltkrievijas izlases treneris: "Grūti laiki, mums vajadzīga naturalizācija"
Mihails Zaharovs. Foto: Belta / hockey.by

Baltkrievijas hokeja izlases jaunapstiprinātais galvenais treneris Mihails Zaharovs jūt, ka bez spēlētāju naturalizēšanas klāsies smagi. Agrāk bija vairāk labu vietējo hokejistu.

Mihails Zaharovs: "Mūsu hokejam tagad ir grūti laiki. Diemžēl mums vairs nav NHL spēlētāju, bet KHL spēlē tikai daži. Agrāk bija apmēram 20 cilvēki KHL un mūsu superzvaigznes: brāļi Kosticini, Miša Grabovskis, Ruslans Salejs, Kostja Koļcovs. NHL pieci cilvēki - tas bija daudz. Palīdzēja arī mūsu vārtsargu Kovaļa un Mezina lieliskā spēle. Kaut kur notika izgāšanās, ko redzēja visi. Pagaidām nezinu, kā tiksim ārā."

Baltkrievijas valstsvienībā tagad pietrūkst augstas klases spēlētāju. "Izlasē mums ir trešais vārtsargs, bet nav pirmā," piemēru min treneris un norāda uz sastāva komplektēšanas taktiku ārzemēs. "Skatos, cik aktīvi strādā Kazahstānas izlase. 14 naturalizēti spēlētāji, bet tagad ienākusi informācija, ka gatavojas naturalizēt vēl divus - tā ir liela palīdzība Kazahstānas izlasei."

Uz pasaules čempionātu Baltkrievijas izlasei tiek plānota naturalizācija? Kādi ir jūsu attieksme? "Ja spēlētāji būs atbilstoši, tad kāpēc gan ne? Varētu naturalizēt krievus. Galu galā arī mums nozog spēlētājus. Šobrīd mums ir vajadzīga naturalizācija. Visās pozīcijās! Jo lielāka konkurence, jo labāk," saka izlases treneris galvenais treneris, kurš parakstījis kontraktu uz diviem gadiem.

Kā jau ziņots, 2021. gada pasaules čempionāts notiks Latvijā un Baltkrievija. Rīgā spēlēs viena apakšgrupa, kā arī tiks aizvadīti divi ceturtdaļfināli. Minskā spēlēs otra apakšgrupa, tiks izspēlēti divi ceturtdaļfināli, kā arī abi pusfināli un abi medaļu mači.

Izmantotie resursi:
Belarus1 / hockey.by

  +8 [+] [-]

, 2019-08-27 15:54, pirms 5 gadiem
Šādi jau pavisam drīz PČ būs Kanādas/ASV atklātais čempis?

  +6 [+] [-]

, 2019-08-27 15:55, pirms 5 gadiem
Kazahi malači, strādā ļoti labi un aktīvi Diez, kā BLR fani reaģē uz tāda hokeja lietpratēja viedokli.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-27 16:01, pirms 5 gadiem
Labi,vēl neko nesaku,ja 2-3 naturalizētie izlasē. Bet,ja 16,tad jau tas vairs nav izlašu čempis,olimpiāde. Drīzāk, kkāds klubu turnīrs. Valsts vairs nav valsts,kas spēlē ar savējiem,bet klubs,kas iepērk ko vajag😑

  +5 [+] [-]

, 2019-08-27 16:15, pirms 5 gadiem
Es vispār esmu pret Naturalizēšanu, tā ir Nacionālā izlase! Manuprāt kad sākās visi šie turnīri doma bija, tāda, ka turnīrs jāspēlē savā valstī dzimušajiem, vai vismaz tautiešiem ar ar šo tautiešu grupu sacensties pret citām tautiešu grupām, bet ienāk tagad teju svešam cilvēkam kurš itin nemaz nezina tās valsts kultūru un valodu nju cmon, tas jau ir pārāk tālu! Nedrīkst zaudēt manuprāt vispār pamata ideju! Žēl par to visu!

  +3 [+] [-]

, 2019-08-27 16:16, pirms 5 gadiem
Klubi ir klubi, lai tajos spēlē Ārzemnieki! Ja runa ietu par naturalizāciju, piemēram kā Ališauskam tā jau ir cita runa, čalis pārzina valodu, kultūru, spēlē ilgi un ir piederīgs Latvijai, tas ir cits stāsts

  -1 [+] [-]

, 2019-08-27 17:36, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Klubi ir klubi, lai tajos spēlē Ārzemnieki! Ja runa ietu par naturalizāciju, piemēram kā Ališauskam tā jau ir cita runa, čalis pārzina valodu, kultūru, spēlē ilgi un ir piederīgs Latvijai, tas ir cits stāsts
Tas prasītu četrus gadus ar noteikumu ,ka viņš nepamet dinamo.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-27 19:53, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Tas prasītu četrus gadus ar noteikumu ,ka viņš nepamet dinamo.
Mums to nevajag, bet tas labākais piemērs!

     [+] [-]

, 2019-08-27 19:56, pirms 5 gadiem
aatoms rakstīja: Labi,vēl neko nesaku,ja 2-3 naturalizētie izlasē. Bet,ja 16,tad jau tas vairs nav izlašu čempis,olimpiāde. Drīzāk, kkāds klubu turnīrs. Valsts vairs nav valsts,kas spēlē ar savējiem,bet klubs,kas iepērk ko vajag😑
Tāpat izlasē drīkst spēlēt šķiet ka ne vairāk kā 5 naturalizētie, īsti neatceros cik, tā ka naturalizēt var kaut 100 spēlētājus.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-27 20:05, pirms 5 gadiem
Skatos, cik aktīvi strādā Kazahstānas izlase. 14 naturalizēti spēlētāji, bet tagad ienākusi informācija, ka gatavojas naturalizēt vēl divus - tā ir liela palīdzība Kazahstānas izlasei! 🤣 🤣 🤣
Baigā palīdzība- Liftinieki ne komanda.. I Belari drīz būs tādi paši!

     [+] [-]

, 2019-08-27 20:32, pirms 5 gadiem
Nepiekrītu domai-mums vāji ar rezervēm izlasē - vajag naturalizēt. Neatbalstu naturalizāciju, piemēram Pedijas gadījumā. Hokejā patiešām vienīgo ko atbalstītu naturalizācijai ir Ališauskas. Ļoti daudz gadus spēlējis Latvijā, tagad DR, prot latviski.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-27 21:09, pirms 5 gadiem
Tads kāposts tiek belaru hokejā gāzts iekšā no valsts uzņēmumiem - un "grūti laiki"! Smieklīgi un nožēlojami. Laikam jau lielākā daļa tiek vienkārši nozagta.

     [+] [-]

, 2019-08-27 21:34, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Klubi ir klubi, lai tajos spēlē Ārzemnieki! Ja runa ietu par naturalizāciju, piemēram kā Ališauskam tā jau ir cita runa, čalis pārzina valodu, kultūru, spēlē ilgi un ir piederīgs Latvijai, tas ir cits stāsts
Kāpēc jāaplaupa leiši?
Ja par tēmu, Zaharovs bija lohs, ir lohs un lohs arī paliks, principā viņs tagad pamatīgi noķēzīja visu baltkrievu hokeju.

     [+] [-]

, 2019-08-27 22:01, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Kāpēc jāaplaupa leiši?
Ja par tēmu, Zaharovs bija lohs, ir lohs un lohs arī paliks, principā viņs tagad pamatīgi noķēzīja visu baltkrievu hokeju.
Lohi gadiem ejot gudrāki nekad nepaliek

  +1 [+] [-]

, 2019-08-27 23:13, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Tas prasītu četrus gadus ar noteikumu ,ka viņš nepamet dinamo.
Nu Ališausks Lv izlasē nemaz sastāvā netiktu + tomēr izlases spēlēs ļoti svarīgas ir tieši tās patriotiskās sajūtas, ka pārstāvi savu valsti, kas dod papildus emocijas. Ališauska dzimtene ir Lietuva...
Esmu pārliecināts, ka, ja Kanādas izlases atsijātos spēlētājus saliktu Kazakstānas izlasē - viņi nekad neuzvarētu PČ, jo viņi nepārstāvētu savu valsti.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-28 00:47, pirms 5 gadiem
uzskatu ka IIHF jamaina noteikumi un, piemeram, izlase nevar but vairak par 3 naturalizetajiem speletajiem! Citadi ka sta par valstsvienibu kur pa laukumu skraida 16 hokejisti no dazadam valstim!

     [+] [-]

, 2019-08-28 20:29, pirms 5 gadiem
Lielbritānija tak medaļas ieguva PČ ar Kanādas spēlētājiem