Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

U20 elite pulcējas Čehijā: sāksies pasaules čempionāts hokejā

Rolands Eliņš

U20 elite pulcējas Čehijā: sāksies pasaules čempionāts hokejā
Zviedrijas izlases jaunais talants Lukass Raimonds. Foto:imago images / Bildbyran/Scanpix

Otrajos Ziemassvētkos Čehijā tiks dots starts pasaules čempionātam hokejā U20 izlasēm elites divīzijā. Ņemot vērā iepriekšējā gada rezultātus, izveidojusies ļoti spēcīga B grupa, kurā spēlēs arī Vācijas izlase, kas atgriezusies elitē. Čempionāta pirmajā dienā paredzētas Zviedrijas un Somijas, kā arī ASV un Kanādas izlašu spēles.

Pirms gada par pasaules čempioni kļuva Somijas izlase, kas lieku reizi apliecināja, ka apakšgrupu turnīrā svarīgākais ir parūpēties par vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējais jau ir otršķirīgi. Somija apakšgrupā uzvarēja tikai divās spēlēs, bet ceturtdaļfinālā izslēdza Kanādu, pēc tam pusfinālā veiksmīgi tika pret Šveici (6:1) un finālā apspēlēja ASV.

Somijas U20 izlase par pasaules čempioni spējusi kļūt trīsreiz iepriekšējos sešos gados. Interesanti, ka Somijai mijušies izcili čempionāti ar ļoti pieticīgiem – starp trim zelta medaļām ir trīs PČ, kuros neizdevās tikt augstāk par sesto vietu.

Somijas izlase šoreiz spēlēs A apakšgrupā, un ar neapbruņotu aci pamanāms, ka A grupā dzīve varētu būt vieglāka nekā B grupā. Somijai konkurenci sastādīs Šveice, Zviedrija, Slovākija un Kazahstāna, kamēr B grupā attiecības skaidros ASV, Kanādas, Krievijas, Čehijas un Vācijas izlases. Nekādas sazvērestības teorijas, protams, nevajag meklēt – grupu sastāvu nosaka pēc iepriekšējā gada rezultātiem.

PČ grupas

A grupaB grupa
SomijaASV
ŠveiceKrievija
ZviedrijaKanāda
SlovākijaČehija
KazahstānaVācija

No elites divīzijas pirms gada izkrita Dānija, un tās vietā uz augšu pakāpās Vācija. Taču Vācija uz Čehiju šoreiz nav atbraukusi ar noskaņojumu tikai par pārspēlēm – Vācijas izlases priekšgalā būs viens no gaidāmā NHL drafta favorītiem Tims Sticle, kuram tiek prognozēta 5.-10. vieta draftā. Sticle aizvada savu pirmo pilno sezonu Vācijas DEL turnīrā, kur Manheimas „Adler” rindās guvis 23 punktus 25 spēlēs. Vācijas sastāvā būs arī jau trīs sezonas Zviedrijas augstākajā līgā aizvadījušais Dominiks Boks (pirms gada draftēts ar 25. numuru) un šovasar ar sesto numuru draftētais aizsargs Morics Zaiders, kurš aizvada debijas sezonu AHL.

Par NHL drafta favorītiem runājot, Kanādas izlase, kas par čempioni kļuva pirms diviem gadiem, savas izlases sastāvā iekļāvusi abus galvenos 2020. gada vasaras drafta favorītus. 18 gadus vecais Aleksis Lafrenjērs spēlē Kvebekas junioru līgā, kur 32 spēlēs sakrājis 70 punktus, bet 17 gadus vecais Kvintons Baifīlds Ontario Hokeja līgā ticis pie 57 punktiem 30 spēlēs.

Daudz uzmanības noteikti tiks pievērsts Krievijas izlases vārtsargam Jaroslavam Askerovam, 17 gadus vecam puisim, kurš jau paspējis debitēt KHL un aizvada savu pirmo sezonu VHL. Viņam tiek prognozēta vieta NHL drafta labāko pieciniekā, un ar tik augstu drafta numuru nav izvēlēts neviens vārtsargs kopš Kerija Praisa 2005. gadā.

Savas pozīcijas centīsies uzlabot Zviedrija, kas iepriekšējos piecos PČ tikai vienreiz spējusi tikt pie medaļām. Zviedrijas sastāvs pārsvarā nokomplektēts no vietējo līgu spēlētājiem, tajā ir 11 SHL spēlētāji, kā arī šosezon 22 NHL spēles aizvadījušais Davids Gustafsons. Zviedrijas rindās ir arī divi 17 gadus veci uzbrucēji, kuriem paredz augstas drafta pozīcijas – Aleksandrs Holcs un Lukass Raimonds. Viņi abi pirms gada aizveda Zviedrijas U18 izlasei līdz pasaules čempionu tituluma, Raimondam finālmačā pret Krieviju izceļoties ar ”hat-trick”.

Par turnīra pastarīti uzskatāma Kazahstānas izlase, kas elites divīzijā spēlēs otro reizi kopš 2009. gada. Kazahstānai gan vismaz nav jāspēlē B grupā, taču tāpat būs ļoti jāpiepūlas, lai izvairītos no pārspēlēm, kurās pirms gada izdevās pieveikt Dāniju. Kazahstānas U20 izlase pārsvarā nokomplektēta no Krievijas Jaunatnes līgas spēlētājiem.

Pasaules čempionāta pirmajā dienā Kazahstāna spēkosies ar Šveici, kamēr turnīra saimniece Čehija spēkosies ar Krieviju. Taču vakarā paredzēti divi hokeja saldie ēdieni uzreiz – reizē norisināsies gan Ziemeļamerikas derbijs starp Kanādas un ASV izlasēm, gan vienmēr principiālā kaimiņvalstu cīņa starp Zviedriju un Somiju.

Pirmo divu dienu kalendārs

DatumsLaiksGrupaSpēle
26.1216:00BČehija-Krievija
16:00AŠveice-Kazahstāna
20:00BKanāda-ASV
20:00AZviedrija-Somija
27.1216:00ASlovākija-Kazahstāna
20:00BVācija-ASV

11.lv koeficienti par zelta medaļu iegūšanu

IzlaseKoeficientsIzlaseKoeficients
Kanāda3.30ASV4.20
Krievija4.90Zviedrija5.75
Somija7.00Čehija19.00
Šveice51.00Slovākija67.00
Vācija101.00Kazahstāna301.00

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2020...

     [+] [-]

, 2019-12-26 02:06, pirms 4 gadiem
Ceru ka čehi spēs savākt pilnas trībines šajā čempī. Neciešu skatīties hokeju, kad fonā tukša halle. Nu nekādas atmosfēras. Patīk čempji ziemeļamerikā. Nu ok izņemums bij bufalo pirms diviem gadiem, kur bija tukšas tribīnes. Tomēr kopumā, kad čempis notiek kanādā vai usa tad vienmēr ir pilnas halles, jo cilvēki tur mīl hoķi. Eiropā pozitīvi junioru čempji bija krievijā un zviedrijā, kur gan vieni gan otri spēja uz katru spēli savākt pilnas tribīnes. Izņēmums bija somi pirms trim gadiem, kad cilvēku bija maz.
Tad nu vārdu sakot, PAR IZCILU HOKEJU, AZARTISKU UN EMOCIONĀLU, KĀ JAU JAUNIEŠIEM PIEKLĀJAS. PAR PILNĀM HALLĒM UN EMOCIONĀLU UN SKAĻU LĪDZJUŠANU. APSVEICU VISUS AR ŠĪS ZIEMAS SVARĪGĀKĀ TURNĪRA SĀKŠANOS. U20 ZELTS PIELĪDZINĀS OLIMPISKAJAM. PRIEKĀ, IERAUJAM DRAUGI, PROZIT.
Slēpts komentārs: pernambucano

  -1 [+] [-]

, 2019-12-26 10:10, pirms 4 gadiem
NHL darbiniekiem apjomīgs darba laiks, ir ko ņemties, kaut daudzi jau ir blociņos un smartphonos atzīmēti

     [+] [-]

, 2019-12-26 10:26, pirms 4 gadiem
pernambucano rakstīja: Bez letiņu klātbūtnes otršķirīgs turnīrs.

  -3 [+] [-]

, 2019-12-26 10:57, pirms 4 gadiem
Ko tad Zamerikā nenotiek čempionāts ???

  +2 [+] [-]

, 2019-12-26 11:38, pirms 4 gadiem
Venoms rakstīja: Ko tad Zamerikā nenotiek čempionāts ???
Tu gribi katru gadu junioru turniirus pa naktiim skatiit? Veel arii nav zvaniits, vai raadiitu "otrshkiriigus" machus, proti, kur nav Krievu, Jenkiu un Kanaadieshu
Labi vien ir, ja ik pa briidim U-20 paarcelias uz Eiropu

     [+] [-]

, 2019-12-26 12:26, pirms 4 gadiem
Vâ cieši paņems Titulu!
Cieši!

     [+] [-]

, 2019-12-26 14:02, pirms 4 gadiem
Hm .
Pirmajā dienā uzreiz sešu grandu duelis!
Šveicāriem tik vieglais slidojums ...

  +2 [+] [-]

, 2019-12-26 14:16, pirms 4 gadiem
Hokeja saldais ēdiens pēc Ziemassvētkiem un Jaunā gada pirmajā nedēļā.Pie tam vēl Eiropā un līdz ar to mums ērtajos laikos.Prognozes junioru hokejā ir grūta lieta,var tikai paskatīties statistikā un redzam kādas tendences ir Eiropā notiekošajos pasaules čempionātos U-20 vecuma grupā.Pēdējā desmitgadē šis būs ceturtais turnīrs un tikai 2013.gadā uzvarēja ziemeļamerikāņi -ASV,bet Kanāda ne reizes nav bijuši medaļās!Redzēsim kā būs šoreiz?Kura komanda atgriezīsies 1 divīzijā,domāju ,ka Kazahstānai mazas izredzes noturēties elitē,pie tam vēl SC šoreiz slavē vāciešus,bet manuprāt no mačiem par izdzīvošanu vācieši neizmuks.Pārāk stipra viņiem grupa.Lai tā nebūtu,ir jāpieveic mājinieki.Baudam azartisku hokeju!

     [+] [-]

, 2019-12-26 14:43, pirms 4 gadiem
Atkal totokantori somus nenovērtē

     [+] [-]

, 2019-12-26 15:30, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Atkal totokantori somus nenovērtē
Varbūt tāpēc, ka junioru vecumā pirms pāris gadiem sitās ar mums par izdzīvošanu? Juniori nav pieaugušie un es neteiktu, ka nenovērtē.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-26 15:31, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Hokeja saldais ēdiens pēc Ziemassvētkiem un Jaunā gada pirmajā nedēļā.Pie tam vēl Eiropā un līdz ar to mums ērtajos laikos.Prognozes junioru hokejā ir grūta lieta,var tikai paskatīties statistikā un redzam kādas tendences ir Eiropā notiekošajos pasaules čempionātos U-20 vecuma grupā.Pēdējā desmitgadē šis būs ceturtais turnīrs un tikai 2013.gadā uzvarēja ziemeļamerikāņi -ASV,bet Kanāda ne reizes nav bijuši medaļās!Redzēsim kā būs šoreiz?Kura komanda atgriezīsies 1 divīzijā,domāju ,ka Kazahstānai mazas izredzes noturēties elitē,pie tam vēl SC šoreiz slavē vāciešus,bet manuprāt no mačiem par izdzīvošanu vācieši neizmuks.Pārāk stipra viņiem grupa.Lai tā nebūtu,ir jāpieveic mājinieki.Baudam azartisku hokeju!
No lv izlases viedokļa - galvenais, lai nav pārsteigumu un izlido kazahi nevis ziepes sataisa, kāds no grandiem, lai nākamgad nav neiespējamā misija tikt elitē.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-26 15:39, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Varbūt tāpēc, ka junioru vecumā pirms pāris gadiem sitās ar mums par izdzīvošanu? Juniori nav pieaugušie un es neteiktu, ka nenovērtē.
Somijas u-20 beidzamajos sešos gados trīs uzvaras arī u-18 medaļas beidzamajos gados gandrīz regulāri.Protams pa retam gadās tukšie gadi.

     [+] [-]

, 2019-12-26 17:06, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: No lv izlases viedokļa - galvenais, lai nav pārsteigumu un izlido kazahi nevis ziepes sataisa, kāds no grandiem, lai nākamgad nav neiespējamā misija tikt elitē.
Līdz brīdim, kad augstākajā divīzijā nepalielinās komandu skaitu, kas visticamāk nenotiks, labāk, lai mūsējie sitās ar komandām, kur ir saspringti rezultāti un uzvaras, nevis kapitāli pakāš čupu ar spēlēm un ar vienu komandu cīnas par palikšanu divīzijā.

     [+] [-]

, 2019-12-26 18:40, pirms 4 gadiem
Nu, čehiem iespēja uzvilkt krievus.

     [+] [-]

, 2019-12-26 18:48, pirms 4 gadiem
Izdevās arī.

     [+] [-]

, 2019-12-26 20:07, pirms 4 gadiem
Vai kāds zina, kur var redzēt spēles tiešraidi?