Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Davos" veic pārrunas ar Vītoliņu par līguma pagarināšanu; Znarokam ir piedāvājumi KHL

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Davos" veic pārrunas ar Vītoliņu par līguma pagarināšanu; Znarokam ir piedāvājumi KHL
Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs. Foto: Hansruedi Camenisch / Davoser Zeitung, hcd.ch

Šveices hokeja vienība "Davos" veic pārrunas ar galveno treneri Hariju Vītoliņu par līguma pagarināšanu, informē kluba preses sekretārs. Tikmēr krievu medijs ziņo, ka Vītoliņš būs asistents Oļegam Znarokam, ja viņš kļūs par Maskavas "Spartak" galveno treneri.

Davosas kluba preses sekretārs Markuss Glarners: "Vadība veic aktīvas pārrunas ar Latvijas speciālistu. Ja komanda paliks elites līgā, tad līguma pagarināšanas iespēja ir augsta."

Pirms latvieša stāšanās amatā "Davos" ar 20 punktiem 25 spēlēs ieņēma priekšpēdējo pozīciju. Latvieša vadībā Šveices klubs izcīnīja 31 punktu 25 mačos un regulārajā sezonā finišēja priekšpēdējā vietā.

26. martā sāksies spēļu sērija cīņā par palikšanu Šveices elites līgā - "Davos" spēkosies ar "Rapperswil-Jona Lakers", kas regulāro sezonu noslēdza pēdējā vietā, par 19 punktiem atpaliekot no Vītoliņa trenētās vienības.

Tikmēr sport-express.ru ziņo, ka Vītoliņš būs asistents Oļegam Znarokam, ja viņš kļūs par Maskavas "Spartak" galveno treneri.

Maskavas kluba ģenerālmenedžeris Aleksejs Žamnovs: "Mēs izskatām daudzas kandidatūras uz galvenā trenera posteni, tostarp Oļegu Znaroku. Šobrīd ir četri kandidāti. Lēmums nebūs drīz, tas nav ātrs process."

"Oļegam ir vesela virkne piedāvājumu no KHL klubiem," informē Znaroka aģents Pjotrs Prihodko.

Atgādinām, ka 2017. gadā Oļega Znaroka un Hariju Vītoliņa trenētais Sanktpēterburgas SKA izcīnīja KHL galveno trofeju, līdz ar to šis treneru duets kļuva par trīskārtējiem Gagarina kausa ieguvējiem (2012, 2013, 2017). Nu jau bijušie Krievijas izlases stūrmaņi uzvarējuši arī pasaules čempionātā (2014) un olimpiskajās spēlēs (2018). Pēc olimpiskās sezonas šie speciālisti zaudēja darbu gan klubā, gan izlasē.

2018. gada novembrī Znaroks sāka strādāt par Krievijas izlašu konsultantu. Pērnā gada decembrī Vītoliņš kļuva par "Davos" galveno treneri, bet janvārī par latvieša asistentu tika piesaistīts mūsu Viktors Ignatjevs.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
tass.ru

  +1 [+] [-]

, 2019-03-19 16:44, pirms 5 gadiem
Harka molodčiks! Jācer, ka atgriezīsies KHL!