Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Jāsāk izmantot iespējas"

Jānis Celmiņš

Daugaviņš: "Jāsāk izmantot iespējas"
Kaspars Daugaviņš
Foto: Viesturs Zariņš

"Šobrīd man jāsāk izmantot savas iespējas," saka Daugaviņš, kuram pirmajās četrās Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Binghemptonas "Senators" spēlēs pie rezultativitātes punktiem nav izdevies tikt.

Kasparam Daugaviņam šajā sezonā ir tikai viens mērķis - nostiprināties AHL komandā, un izveidot "pamatu" kārtējam Nacionālās Hokeja līgas (NHL) iekarošanas mēģinājumam nākamajā rudenī. Septembra vidū NHL kluba Otavas "Senators" vadība no treniņnometnes uz fārmkluba Binghemptonas "Senators" nometni nosūtīja deviņus hokejistus, tai skaitā latviešu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu.

Savu pēdējo pirmā profesionālā līguma gadu latviešu hokejists tādejādi uzsācis AHL komandas Binghemptonas "Senators" rindās. "Patīkami spēlēt daudz," atzīst latviešu hokejists, kurš iekļauts komandas otrajā maiņā kopā ar Džošu Henesiju un Zaku Smitu. "Šobrīd man jāsāk izmantot savas iespējas," saka Daugaviņš, kuram gan pirmajās četrās komandas spēlēs pie rezultativitātes punktiem nav izdevies tikt.

Komandas aizvadītās sezonas uzbrukuma līderis Iļja Zubovs pametis komandu un atgriezies dzimtenē un tas devis iespēju sevi pierādīt tieši Daugaviņam. "Esmu progresējis, taču profesionālajā hokejā ir daudzas lietas, kas visu maina. Brīžos, kad iegūsti ripu, nedrīkst apstāties, ir jābūt gatavam mest pa vārtiem, atdot ātru piespēli. Te viss notiek krietni ātrāk nekā junioru hokejā," skaidro Daugaviņš.

"Spēlētāji te ir krietni spēcīgāki. Ja junioru hokejā tu vari apdomāties, tad te ir jārīkojas ātri. Iegūstot ripu, tu nedrīksti apstāties, pretējā gadījumā pret tevi tiks izdarīts spēka paņēmiens. Ir jābūt uzmanīgam," atšķirības starp junioru un profesionālo hokeju skaidro Daugaviņš.

Izmantotie resursi:
pressconnects.com

1 2 46 komentāri
Slēpts komentārs: Zorix

  +5 [+] [-]

, 2009-10-16 10:39, pirms 15 gadiem
jo ātrāk sāks gūt vārtus un dot piespēles, jo iespējamāka tikšana uz Senators

 +17 [+] [-]

, 2009-10-16 10:40, pirms 15 gadiem
Zorix rakstīja: Kaa visapr vinam iet un kadaa limenii varbuut kads zinos var pakomenteet!
AHL liimenis, tur tacu rakstiits.
Ja atceras cik rezultativi speleja Sprukts un Karsums, tad pat lidz tadam limenim Daugavina kungam vel jatiek :/

  +5 [+] [-]

, 2009-10-16 10:40, pirms 15 gadiem
Ja AHL ir jārīkojas ātri,tad NHL vispār visam jānotiek zibenīgu ...

  +8 [+] [-]

, 2009-10-16 10:41, pirms 15 gadiem
murziks rakstīja: jo ātrāk sāks gūt vārtus un dot piespēles, jo iespējamāka tikšana uz Senators
Samierinies, tā ir līguma novilkšana līdz termiņa beigām... Daugaviņam nav gandrīz nekādu perspēktīvu tikt NHL. Pat Senators ir neapmierināti ar viņa darba ētiku. Nez, kur šis liksies? Latvijas hokeja glābšanas laiva RD, viņam nav pieejama.. Torpēdo tikt būs ļoti grūti, jo kā visi zinām KHL līmenis ir daudz augstāks par AHL.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-16 10:43, pirms 15 gadiem
jābrauc uz Eiropu laikam

     [+] [-]

, 2009-10-16 10:45, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Samierinies, tā ir līguma novilkšana līdz termiņa beigām... Daugaviņam nav gandrīz nekādu perspēktīvu tikt NHL. Pat Senators ir neapmierināti ar viņa darba ētiku. Nez, kur šis liksies? Latvijas hokeja glābšanas laiva RD, viņam nav pieejama.. Torpēdo tikt būs ļoti grūti, jo kā visi zinām KHL līmenis ir daudz augstāks par AHL.
Kaa tu zini par darba eetiku?

  +4 [+] [-]

, 2009-10-16 10:48, pirms 15 gadiem
murziks rakstīja: jo ātrāk sāks gūt vārtus un dot piespēles, jo iespējamāka tikšana uz Senators
Ar tādu regresu un spēli, līdz NHL patālu!

  +5 [+] [-]

, 2009-10-16 10:50, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Samierinies, tā ir līguma novilkšana līdz termiņa beigām... Daugaviņam nav gandrīz nekādu perspēktīvu tikt NHL. Pat Senators ir neapmierināti ar viņa darba ētiku. Nez, kur šis liksies? Latvijas hokeja glābšanas laiva RD, viņam nav pieejama.. Torpēdo tikt būs ļoti grūti, jo kā visi zinām KHL līmenis ir daudz augstāks par AHL.
Tur jau tā lieta, jo manuprāt šis ir no tiem čaļiem, kas pamanījušies paši sev sačakarēt karjeru. Šobrīd viņa līmenis labi ja atbilst tam pašam AHL un domājams, ka pēc šī līguma izbeigšanās viņam būs stipri lielas problēmas ar laba kluba atrašanu.Bet nu lai jau izdodas protams!

     [+] [-]

, 2009-10-16 10:57, pirms 15 gadiem
istie fani sarosas.. 18. oktobrī plkst. 17:00 uz Arēnu "Rīga", atbalstit avējos, lai beidzot atvērtu uzvaru maisu vaļā
Kurš ies? iesi????
biletes perkot vairuma ,vai bara letak lidz pat 35% taka ,iet bara izdevigak sikaka informacija dinamo majaslapa.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-16 10:57, pirms 15 gadiem
nelabais6 rakstīja: Ja AHL ir jārīkojas ātri,tad NHL vispār visam jānotiek zibenīgu ...
Daudzi hokejisti saka, ka spēlēt NHL, zināmā mērā, ir pat vieglāk nekā AHL, jo tur nav tik nenormālas skriešanas un sišanās.

  +9 [+] [-]

, 2009-10-16 10:59, pirms 15 gadiem
bembists rakstīja: Kaa tu zini par darba eetiku?
Bija viens raksts laikam HockeyFuture, kur norādija ka Senators nav apmierināti ar viņa darba ētiku, tjip uz treniņnometni nav ieradies normālā fiziskā formā, respektīvi vasarā slinkojis..

     [+] [-]

, 2009-10-16 11:02, pirms 15 gadiem
Dambis

  -1 [+] [-]

, 2009-10-16 11:02, pirms 15 gadiem
Galvenais neiedzīvoties vēl kādā traumā, citādi arī AHL nespīdēs nostiprināties.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-16 11:12, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Bija viens raksts laikam HockeyFuture, kur norādija ka Senators nav apmierināti ar viņa darba ētiku, tjip uz treniņnometni nav ieradies normālā fiziskā formā, respektīvi vasarā slinkojis..
Tur ir stāsts par atgūšanos no pleca operācijas, Latvijas ārsti neesot nodrošinājuši pietiekami labu pleca kustības amplitūdu vai kaut kas tāds tur bija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-10-16 11:28, pirms 15 gadiem
"Jāsāk izmantot iespējas"...hmmm, diez kad tu to saprati?

  +3 [+] [-]

, 2009-10-16 11:36, pirms 15 gadiem
novilksana butu ja vinju ieliktu 3-4.mainjaas - ja speelee otrajaa tad veel meegina kautko no vinja pataisiit - principaa ja normaali straadaas, tad var vel viss notikt! sogad nekas graujoss drosvien nebus no vinja, tomer pie nosacijuma ka visas sezonas garumaa ir tikai hokejs, tad uz otro sezonas pusi gan vareetu saakt jau paarsteigt!

  +3 [+] [-]

, 2009-10-16 12:05, pirms 15 gadiem
Daugaviņš baigi sprauž batonus, sakot ka grūti pāriet no junioru hokeja un veču. Bet reāli viņš jau pret večiem spēlējis ir daudz, gan triojs pasaules cempionātos Latvija sastā'va, gan Rīga 2000, tā ka nevajag tagad tēlot muļķi un teikt ka baigi jāpārorentējas. Es uzskatu ka šis hokejists bija lielākā Latvija cerība starp tiem kuri dzimuši no 80. līdz 88. gadiem. Taču laika čalim sakāpa galvā pēc Maskavas čempionāta. Likās ka viņš būs NHL pavisam drīz, jo tiešām spēlēja ātru aktīvu hokeju, māk apvest pretspēlētāju, spēj atrasties īstā vietā, īstā laikā, taču....ko nu vairs izskatās ka pats vien ir sačakarējis savu karjeru. Varbūt arī nepaveicās, ka nonāca pie tie joberiem Senatoriem, būtu cits klubs varbūt būtu labāk.

  +6 [+] [-]

, 2009-10-16 12:09, pirms 15 gadiem
Pirmo pārbaudes spēli IHL komandā Quad City Mallards aizvadījis Juris Štāls -komandai uzvara 3:2 un viņam rezultatīva piespēle.Cerams,ka traumas vairs nevajās!

  -3 [+] [-]

, 2009-10-16 12:16, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Tur jau tā lieta, jo manuprāt šis ir no tiem čaļiem, kas pamanījušies paši sev sačakarēt karjeru. Šobrīd viņa līmenis labi ja atbilst tam pašam AHL un domājams, ka pēc šī līguma izbeigšanās viņam būs stipri lielas problēmas ar laba kluba atrašanu.Bet nu lai jau izdodas protams!
Neaizmirsti, ka čalim būs AHL pieraksts un ar AHL pierakstu var šo to jau Eiropā atrast, piemēram, Austrijas līgā, tajā pašā mūsu iecienītajā Čehijā. Iespējas būs, bet tās būs jāizmanto, lai paceltos meistarībā un mainītu radušos priekštatus.

  +2 [+] [-]

, 2009-10-16 12:18, pirms 15 gadiem
Ontario rakstīja: Daugaviņš baigi sprauž batonus, sakot ka grūti pāriet no junioru hokeja un veču. Bet reāli viņš jau pret večiem spēlējis ir daudz, gan triojs pasaules cempionātos Latvija sastā'va, gan Rīga 2000, tā ka nevajag tagad tēlot muļķi un teikt ka baigi jāpārorentējas. Es uzskatu ka šis hokejists bija lielākā Latvija cerība starp tiem kuri dzimuši no 80. līdz 88. gadiem. Taču laika čalim sakāpa galvā pēc Maskavas čempionāta. Likās ka viņš būs NHL pavisam drīz, jo tiešām spēlēja ātru aktīvu hokeju, māk apvest pretspēlētāju, spēj atrasties īstā vietā, īstā laikā, taču....ko nu vairs izskatās ka pats vien ir sačakarējis savu karjeru. Varbūt arī nepaveicās, ka nonāca pie tie joberiem Senatoriem, būtu cits klubs varbūt būtu labāk.
Kādā sakarā tu lamā Senatorus?????? Par ko???

  +4 [+] [-]

, 2009-10-16 12:32, pirms 15 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Neaizmirsti, ka čalim būs AHL pieraksts un ar AHL pierakstu var šo to jau Eiropā atrast, piemēram, Austrijas līgā, tajā pašā mūsu iecienītajā Čehijā. Iespējas būs, bet tās būs jāizmanto, lai paceltos meistarībā un mainītu radušos priekštatus.
Un Tu gribi teikt, ka sitoties pa Austrijas vai Čehijas līgām viņš varēs kaldināt baigo karjeru?
Sorry, bet tas būs tikai vēl viens solis lejup....

  -1 [+] [-]

, 2009-10-16 12:56, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Un Tu gribi teikt, ka sitoties pa Austrijas vai Čehijas līgām viņš varēs kaldināt baigo karjeru?
Sorry, bet tas būs tikai vēl viens solis lejup....
Kādas citas iespējas vēl pastāv? Eiropā viss būs jāsāk no nulles un pamazām jāceļas augšup, kā to darīja Sprukts. Soli pa solim un varbūt būs mums spēlētājs kādā no Eiropas Top līgām.

Nu, ja paskatās, tad Austrijas un Čehijas līga ir labāks atspēriena punkts par Dāniju vai BAČ...

  +7 [+] [-]

, 2009-10-16 13:00, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Un Tu gribi teikt, ka sitoties pa Austrijas vai Čehijas līgām viņš varēs kaldināt baigo karjeru?
Sorry, bet tas būs tikai vēl viens solis lejup....
Nu Čehijas līgā jau ir gana labs līmenis - tomēr viena no Eiropas TOP līgām... Ta i algas mēdz būt labas. Ne velti somi no SM-liiiga sākuši šosezon pāriet uz Čehiju.
Austrija ar nav tā sliktākā vieta - Cibuļskis noteikti bija ieguvējs tur sezonu aizvadot.

  -4 [+] [-]

, 2009-10-16 13:01, pirms 15 gadiem
talants vinam ir neparprotams,esam tak visi redzejusi ka calis spele..

vnk ir daudz kam jasakrit lai vins tiktu nhl...un Senators ir parak speciga komanda,vajadzetu laimi meklet pie citiem,bet ka saka PATS SAVAS LAIMES KALEJS

  +6 [+] [-]

, 2009-10-16 13:04, pirms 15 gadiem
extremists rakstīja: talants vinam ir neparprotams,esam tak visi redzejusi ka calis spele..

vnk ir daudz kam jasakrit lai vins tiktu nhl...un Senators ir parak speciga komanda,vajadzetu laimi meklet pie citiem,bet ka saka PATS SAVAS LAIMES KALEJS
a NHL vispaŗ ir vājas komandas? Otava pagājušajā sezona bija NHL kopvērtējumā tikai 22.v.

  +4 [+] [-]

, 2009-10-16 13:16, pirms 15 gadiem
Līgums beidzās a šis tikai tagad grib sākt!

  +4 [+] [-]

, 2009-10-16 13:33, pirms 15 gadiem
Mjaaa, skjiet, ka pats pie visa vainiigs! Zinot, kaa izklaideejaas vasaraas (liidziigi kaa basketbolisti), nevis straadaaja un, njemot veeraa piedziivoto zvaigzhnju slimiibu, nav briinums, ka apstaajies izaugsmee! Agraak ljoti patika kaa vinjsh speeleeja - bija ljoti talantiigs speeleetaajs, bet pats savu karjeru sachakareeja! Zheel....

  +3 [+] [-]

, 2009-10-16 13:46, pirms 15 gadiem
Jau teicu - esmu par to, lai čalim viss izdodas. Un arī par Eiropas līgu stiprumu nav runa, ir iespējas gan tur stabili spēlēt, gan pelnīt naudu, gan protams kāpt uz augšu, bet tomēr palikšu pie sava, ka Kasparam tas būs solis lejup salīdzinot ar to kādu savulaik viņam paredzēja nākotni un kādas bija viņa iespējas.

     [+] [-]

, 2009-10-16 13:52, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Un Tu gribi teikt, ka sitoties pa Austrijas vai Čehijas līgām viņš varēs kaldināt baigo karjeru?
Sorry, bet tas būs tikai vēl viens solis lejup....
RD šobrīd spēlē 4 spēlētāji, kas atnāca no Austrijas līgas.. Un es nemaz nerēķināšu cik spēlētāju no Čehijas līgas pārgāja uz KHL šosezon. Austrijas un Čehijas līgas nav nekādi sētas turnīri.

  +4 [+] [-]

, 2009-10-16 14:04, pirms 15 gadiem
Digars rakstīja: Jau teicu - esmu par to, lai čalim viss izdodas. Un arī par Eiropas līgu stiprumu nav runa, ir iespējas gan tur stabili spēlēt, gan pelnīt naudu, gan protams kāpt uz augšu, bet tomēr palikšu pie sava, ka Kasparam tas būs solis lejup salīdzinot ar to kādu savulaik viņam paredzēja nākotni un kādas bija viņa iespējas.
man domāt, ka Daugaviņa solis uz leju sākās jau ar 2008.g PČ, kur viņš gaužām neizteiksmīgi nospēlēja. Tālāk 2008/2009 sezona jau bija nākamais solis uz leju, kad šamo no AHL pēc 23 spēlēm nometa atpakaļ uz junioriem. ja džeks šogad nopietni nepieliks, tad nākamais solis jau būs uz ECHL (šinī kontekstā atnākšana uz uz Austriju vai Čehiju izskatās pat kā plats solis uz augšu)...

  +2 [+] [-]

, 2009-10-16 14:14, pirms 15 gadiem
Ja pareizi atceros, tad arii taa sezona pirms 08.g. PČ OHL jau vairs nebija taada, kaa visi ieprieksh gaidiija! Kad vinjsh paraadiijaas, shkjiet, 2006.g. PČ Riigaa (par U izlaseem nerunaaju), visi prognozeeja vinjam LIELU naakotni, bet, laikam pats neapjauta, ka ar talantu vien nepietiks, jo ir smagi jaastraadaa, jaastraadaa un veelreiz jaastraadaa, lai izsistos! Tieshaam - ljoti zheel, jo talants vinjam liels!

Abrags rakstīja: man domāt, ka Daugaviņa solis uz leju sākās jau ar 2008.g PČ, kur viņš gaužām neizteiksmīgi nospēlēja. Tālāk 2008/2009 sezona jau bija nākamais solis uz leju, kad šamo no AHL pēc 23 spēlēm nometa atpakaļ uz junioriem. ja džeks šogad nopietni nepieliks, tad nākamais solis jau būs uz ECHL (šinī kontekstā atnākšana uz uz Austriju vai Čehiju izskatās pat kā plats solis uz augšu)...

  +2 [+] [-]

, 2009-10-16 14:17, pirms 15 gadiem
Inga777 rakstīja: Ja pareizi atceros, tad arii taa sezona pirms 08.g. PČ OHL jau vairs nebija taada, kaa visi ieprieksh gaidiija! Kad vinjsh paraadiijaas, shkjiet, 2006.g. PČ Riigaa (par U izlaseem nerunaaju), visi prognozeeja vinjam LIELU naakotni, bet, laikam pats neapjauta, ka ar talantu vien nepietiks, jo ir smagi jaastraadaa, jaastraadaa un veelreiz jaastraadaa, lai izsistos! Tieshaam - ljoti zheel, jo talants vinjam liels!
2007/2008 sezona Daugavam bija laba (ja neskaita PČ Kanādā) - vislabākā sezona OHL, izsaukums uz AHL, līdera cienīgs sniegums U20 PČ - skat. eliteprospects.com: Eliteprospects.com - Kaspars Daugavins

     [+] [-]

, 2009-10-16 14:19, pirms 15 gadiem
Tad Tev taisniiba, lejupsliide saakaas peec tam!

Abrags rakstīja: 2007/2008 sezona Daugavam bija laba (ja neskaita PČ Kanādā) - vislabākā sezona OHL, izsaukums uz AHL, līdera cienīgs sniegums U20 PČ - skat. http://www.eliteprospects.com/player.php?player=11335
1 2 46 komentāri