Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Eratam ceturtās olimpiskās spēles, 15 spēlētāji no KHL – Čehija nosaukusi sastāvu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eratam ceturtās olimpiskās spēles, 15 spēlētāji no KHL – Čehija nosaukusi sastāvu
Martins Erats
Foto: Sputnik/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas Phjončhanas olimpiskās spēles, un vakar sastāvu nosauca Čehijas valstsvienība hokejā. Divi vārtsargi, septiņi aizsargi un seši uzbrucēji pārstāv Kontinentālo hokeja līgu.

Čehijas hokejisti cīnīsies vienā grupā ar mājinieci Dienvidkoreju, pret kuru paredzēta atklāšanas spēle, kā arī kanādiešiem un šveiciešiem. Pirms četriem gadiem Sočos čehi spēlēja vienā grupā ar Latviju, Šveici un Zviedriju, izcīnot tikai vienu uzvaru. Pirmajā izslēgšanas mačā izdevās tikt galā ar slovākiem, bet ceturtdaļfinālā pretī stājās ASV, pret kuru tika piedzīvots zaudējums ar 2:5.

25 spēlētāju sastāvā iekļauti septiņi hokejisti no pašmāju čempionāta, trīs ikdienā spēlē Šveicē, savukārt 15 spēlētāji nāk no Kontinentālās hokeja līgas. Starp viņiem ir arī aizsargs Tomāšs Kundrāteks, kurš 2015. gadā pārstāvēja Rīgas "Dinamo", tomēr pirms Ziemassvētkiem ar viņu līgums tika lauzts.

Uz ceturtajām olimpiskajām spēlēm dosies 36 gadus vecais uzbrucējs Martins Erats, kurš spēlē Brno "Kometa" rindās Čehijas čempionātā, 39 mačos sakrājot 38 punktus. Viņš aizvadījis 881 spēli Nacionālās hokeja līgas regulārajā čempionātā. Starp Čehijas hokejistiem tikai Jaromīrs Jāgrs ir piedalījies piecās olimpiskajās spēlēs. Savukārt trešo reizi uz olimpiskajām spēlēm dosies Romans Červenka.

2016. gadā notikušajā Pasaules kausa izcīņā jeb pēdējā lielajā turnīrā, kurā kopā sanāca labākie no labākajiem, čehu sastāvā bija četri hokejisti, kuri brauks uz olimpiskajām spēlēm – Kundrāteks, Mihals Birners, Mihals Jordāns un Jakubs Naklādals. Tikmēr pirmoreiz savu valsti uz starptautiskās skatuves pārstāvēs seši hokejisti – Patriks Bartošāks, Milans Gulašs, Dominiks Kubalīks, Tomāšs Mertls, Vojtehs Mozīks un Adams Polāšeks.

Čehijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Pāvels Francouzs (Čeļabinskas "Traktor"), Dominiks Furhs (Omskas "Avangard") un Patriks Bartošāks (Vītkovices "Ridera").
Aizsargi: Ondržejs Ņemecs (Brno "Kometa"), Jakubs Naklādals (Jaroslavļas "Lokomotiv"), Tomāšs Kundrāteks (Ņižņijnovgorodas "Torpedo"), Vojtehs Mozīks (Podoļskas "Vityaz"), Jans Kolāržs, Mihals Jordāns (abi – Habarovskas "Amur"), Ondržejs Vitāseks (Hantimansijskas "Yugra") un Adams Polāšeks ("Sochi").
Uzbrucēji: Martins Erats (Brno "Kometa"), Jans Kovāržs (Magņitogorskas "Metallurg"), Romans Červenka, Mihals Birners ("Fribourg"), Mihals Ržepīks (Bratislavas "Slovan"), Lukāšs Radils (Maskavas "Spartak"), Jirži Sekāčs (Kazaņas "Ak Bars"), Tomāšs Zohorna (Habarovskas "Amur"), Romans Horāks (Podoļskas "Vityaz"), Dominiks Kubalīks ("Ambri-Piotta"), Milans Gulašs, Tomāšs Mertls (Plzeņas "Škoda"), Mihals Vondrka (Homutovas "Pirati") un Petrs Koukals (Hradēckrāloves "Mountfield").

Izmantotie resursi:
Trenér Josef Jandač zveřejnil olympijskou...

     [+] [-]

, 2018-01-16 10:18, pirms 6 gadiem
Nuuu, tīri neslikts sastāvs ņemot vērā, ka NHL spēlētāji nevar piedalīties.

     [+] [-]

, 2018-01-16 10:24, pirms 6 gadiem
Ir nhl nav nhl tā pat skaidrs kuri pretendē uz medaļam.čehi,somi,zviedri kanāda un krievi.brīnumu var gaidīt no šveices un asv.būs interesanti.

     [+] [-]

, 2018-01-16 11:25, pirms 6 gadiem
nu aizsardzība Čehiem varētu būt vispēcīgākā turnīrā
Slēpts komentārs: pernambucano

  +2 [+] [-]

, 2018-01-16 12:31, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Ja vēl būtu visu laiku labākais hokejists vēsturē Jāgrs, būtu teicama vienība!
Nejauc te visu laiku labāko Pavlovu ar Jāgru!!

  -2 [+] [-]

, 2018-01-16 12:52, pirms 6 gadiem
Jamals rakstīja: Ir nhl nav nhl tā pat skaidrs kuri pretendē uz medaļam.čehi,somi,zviedri kanāda un krievi.brīnumu var gaidīt no šveices un asv.būs interesanti.
ar ko čehi ir spēcīgāki par USA, Šveici, Vāciju? Savākti pabiru spēlētāji no KHL lejasgala komandām

     [+] [-]

, 2018-01-16 13:05, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: nu aizsardzība Čehiem varētu būt vispēcīgākā turnīrā
spēcīgākā ar ko? Ar KHL līmenī maz ko izsakošiem spēlētājiem?
pensionārs Nakladals, kurš uzbrukumā maz ko spēj
ar milzīgas kļūdas taisošo bijušo dinamieti, kurš uzbrukuma darbībās arī ir pavājš?
ar spēlētājiem no KHL lejasgala komandām Vitjaz, Amur, Jugra, Soči?

  -1 [+] [-]

, 2018-01-16 13:29, pirms 6 gadiem
Vispār jo mazāk spēlētāju no KHL, jo spēcīgāka izlase
KHL tikai degradē AHL līmeņa spēlētājus

     [+] [-]

, 2018-01-16 14:02, pirms 6 gadiem
fkscd rakstīja: spēcīgākā ar ko? Ar KHL līmenī maz ko izsakošiem spēlētājiem?
pensionārs Nakladals, kurš uzbrukumā maz ko spēj
ar milzīgas kļūdas taisošo bijušo dinamieti, kurš uzbrukuma darbībās arī ir pavājš?
ar spēlētājiem no KHL lejasgala komandām Vitjaz, Amur, Jugra, Soči?
tris aizsargi bija arī Pasaules kausā , 5 aizsargi ir spēlējuši Pasaules čempionātos

  -1 [+] [-]

, 2018-01-16 14:27, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nejauc te visu laiku labāko Pavlovu ar Jāgru!!
Vetaļs ir stabils vidusmēra eiropietis, Jaromirs-leģenda!

     [+] [-]

, 2018-01-16 14:32, pirms 6 gadiem
fkscd rakstīja: Vispār jo mazāk spēlētāju no KHL, jo spēcīgāka izlase
KHL tikai degradē AHL līmeņa spēlētājus
un pec OS plinti krumos ? pazudisi bez vestsa

     [+] [-]

, 2018-01-16 14:47, pirms 6 gadiem
Čehi sastāvu vakar nosauca, šodien Brože attapās rakstu ielikt...
Šodien zviedri nosauca, bez visādiem berijiem var izlasīt te :
https://twitter.com/Trekronorse/sta...

     [+] [-]

, 2018-01-16 15:17, pirms 6 gadiem
Bez NHL spēlētājiem izskatās pēc Špenglera kausa izcīņas sastāva. Ja šoreiz "Urkas" neuzvarēs OS hokeja turnīru, tad tiešām jāsāk domāt par KHL un vispār kopumā krievu hokeja kvalitātēm.

     [+] [-]

, 2018-01-16 15:19, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: tris aizsargi bija arī Pasaules kausā , 5 aizsargi ir spēlējuši Pasaules čempionātos
Tas vairāk parāda Čehijas rezervju trūkumu, ne to, ka Naklads, Jordans, Kundratek būtu ļoti labi spēlētāji starptautiskā mērogā
Čehijas hokejā vispār ir zināma krīze. Arī pēdējos 5 PČ bez medaļām, 3 no 5 arī ārpus pusfināla, t.sk., pēdējos 2 čempionātos. Pasaules kausā neizkļuva no grupas

  +1 [+] [-]

, 2018-01-16 15:21, pirms 6 gadiem
erty rakstīja: Bez NHL spēlētājiem izskatās pēc Špenglera kausa izcīņas sastāva. Ja šoreiz "Urkas" neuzvarēs OS hokeja turnīru, tad tiešām jāsāk domāt par KHL un vispār kopumā krievu hokeja kvalitātēm.
Tu tā runā it kā viņiem sastāvā būtu Ovečkins, Malkins, Bobrovskis u.c. no NHL...

     [+] [-]

, 2018-01-16 15:22, pirms 6 gadiem
erty rakstīja: Bez NHL spēlētājiem izskatās pēc Špenglera kausa izcīņas sastāva. Ja šoreiz "Urkas" neuzvarēs OS hokeja turnīru, tad tiešām jāsāk domāt par KHL un vispār kopumā krievu hokeja kvalitātēm.
kas krieviem varētu patraucēt?
uz papīra krievi būs spēcīgākie, bet kaut ko pretoties varētu zviedri, amerikāņi, ja pietiks motivācijas, šveicieši, ja izdomās kā uzbrukt gudrāk ne tā kā Špenglera finālā
kanādieši ir par švaku, čehu KHL lejasgala sastāvu neuzskatu par nopietnu, par somiem vēl grūti teikt

     [+] [-]

, 2018-01-16 20:59, pirms 6 gadiem
Īstenībā solās būt interesants turnīrs, jo jebkurš var izšaut. Labi uz papīra favorīti noteikti būs krievi, bet tāpat zviedriem būs labs sastāvs gan jau, kanādiešiem arī diezgan zolīds arī būs daudzi no KHL, es neteiktu ka KHL spēlējošie kanādieši būtu baigie pelavas, daudzi ir ļoti augstas kvalitātes hokejisti.
Būtībā šis čehu sastāvs nemaz nav tik slikts, KHL leģionāri ir labi, tāpat vien jau ar viņus netur līgā, viņiem sevi līgā jāpierāda divreiz vairāk nekā vietējiem hokejistiem, tas ir vairāk kā skaidrs.
Nemaz tik slikts līmenis KHL nav, manuprāt spēcīga hokeja līga, vismaz Eiropā noteikti varētu būt spēcīgākā, tas tā manas domas, ja ņemam kā piemēru algas, daudzu spēlētāju pieredzi utt. Bet nu labi par to var diskutēt un diskutēt. Katram kā saka savs skatapunkts un viedoklis.

Nevienmēr tām zvaigznēm komandā ir nozīme. Pēdējās divas olimpiādes piemēram krievi savāca superzvaigžņu sastāvu, bet spēlēja tā itkā vēl jēdzīgi slidot nav iemācījušies, atceros sočos knapi norvēģus uzvarēja grupas mačā. Kautvai krievi bija vieni no galvenajiem favorītiem uz zeltu, bet apdirsās, jo zvaigznes bija, bet komandas nebija.
Reizēm ar klusākiem uzvārdiem var labāk nospēlēt nekā ar skaļajiem.