Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pirmā kanāla kauss: Krievija atspēlējas no 0:2, Čehija - no 0:3

Pirmā kanāla kauss: Krievija atspēlējas no 0:2, Čehija - no 0:3
Divus vārtus Krievijas izlases labā guva Mihails Grigorenko. Foto: www.eurosport.ru

Uzvaras Eirotūres otrā posma pirmajās spēlēs izcīnīja Krievijas izlase, kura pēcspēles metienu sērijā apspēleja Zviedriju ar 3:2, un Čehija, kura bullīšos tika galā ar Somiju - 4:3.

Gandrīz no SKA un CSKA hokejistiem sastādītā Krievijas izlase pilno tribīņu priekšā aizvadīja maču pret Zviedriju, un mača vidū nonāca iedzinējos ar 0:2. Sestajā minūtē Ņižņijnovgorodas „Torpedo” aizsargs Filips Holms izdarīja piespēli vārtu virzienā no apmales, un ripa pēc rikošeta ielidoja Iļjas Sorokina sargātajā cietoksnī – 0:1. Perioda turpinājumā Zviedrijas hokejisti divas reizes nonāca uz noraidīto soliņa, taču bez sekām.

Otrajā trešdaļā vēl viens zviedru aizsargs Klass Dalbergs dubultoja pārsvaru ar metienu no zilās līnijas – 0:2. Trešā perioda sākumā CSKA rezultatīvākais spēlētājs Mihails Grigorenko ar precīzu metienu no iemetiena apļa samazināja deficītu līdz 1:2, bet minūti vēlāk Vladislavs Gavrikovs panāca 2:2. Pamatlaika pēdējā minūtē Maksims Šalunovs saņēma divu minūšu sodu, bet papildlaikā savu komandu mazākumā atstāja aizsargs Ņikita Nesterovs, taču Krievija abos gadījumos izturēja.

Uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienu sērijā. Zviedrijas izlase neiemeta nevienu bullīti, kamēr Krievijas rindās atzīmējās Grigorenko, atnesot savai komandai uzvaru ar 3:2.

Citā mačā, kas norisinājās Somijas Tamperē, mājinieki uzņēma Čehijas izlasi. Nesen čehu galvenais treneris Milošs Ržiha izteicies, ka viņa komandai ir sarežģīti gatavoties turnīram, jo kamēr Krievijas valstsvienība jau trenējas pilnā sastāva, daži čehu hokejisti nevar pievienoties savai izlasei, jo vēl otrdien KHL turnīrā tika aizvadītas spēles. Treneris arī uzsvēra, ka krievi pārāk nopietni uztver Eirotūres pretiniekus.

Tomēr tas netraucēja Čehijai apspēlēt Somiju pēcspēles metienu sērijā ar 4:3. Pēc 27 minūtēm šķita, ka šajā spēlē viss ir skaidrs, jo mājiniekiem bija trīs vārtu pārsvars. Pirmā perioda izskaņā Andrejs Hakulinens no Somijas līgas kluba „Koo Koo” labi pacīnījās vārtu priekšā, izcīnīja ripu un iebakstīja to vārtos – 0:1. Pēc pārtraukuma Ņižņekamskas „Neftekhimik” uzbrucējs Jūsi Pustinens vārtu priekšā pielika nūju un pāradresēja ripu vārtos pēc komandas biedra metiena no zilās līnijas – 0:2, bet nedaudz vēlāk divi Somijas hokejisti aizskrēja pretuzbrukumā, un Tonijs Rajala no Šveices kluba „Biel/Bienne” ar stipru metienu panāca 0:3.

Čehi nepadevās, un trešā perioda sākumā atspēlēja divus vārtus 42 sekunžu laikā. Magņitogorskas „Metallurg” uzbrucējs Mihāls Buliržs saņēma ripu tukšo vārtu priekšā un savu iespēju izmantoja – 1:3, bet nākamajā epizodē Radans Lencs Čehijas kluba „Bili Tygri” vienatnē izslidoja pret vārtsargu un ar nūjas neērto pusi ieraidīja ripu vārtsargam zem ķērājcimda – 2:3. Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām arī trešā ripa ielidoja Somijas vārtos, atzīmejoties Tomašam Kundratekam.

Arī šajā mačā uzvarētāja noskaidrošanai bija vajadzīgi bulliši. Divus metienus pēc kārtas viesu rindās iemeta Dominiks Kubaliks, līdz ar to Čehija svinēja uzvaru – 4:3

Nākamās Pirmā kausa spēles norisināsies sestdien, 15. decembrī, kad Krievija spēlēs pret Čehiju, bet Zviedrija pret Somiju.

Pirmā kanāla kauss, 13. decembris

SpēleRezultāts
Zviedrija – Krievija2:3 PM
Somija – Čehija3:4 PM

Turnīra tabula

V.KomandaSp.UUPZPZVārtiP-ti
1.Čehija101004:32
2.Krievija101003:22
3.Somija100103:41
4.Zviedrija100102:31

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 22:10, pirms 5 gadiem
Malači! Vismaz beidzot hokejs!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-14 08:59, pirms 5 gadiem
Jautājumu nav. Viss kā bija jānotiek.