Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latviešu hokejisti ārzemēs. Krievija un Baltkrievija

Arvis Cimermanis
Arvis Cimermanis

Latviešu hokejisti ārzemēs. Krievija un Baltkrievija
Georgijs Pujacs šosezon bija viens no Novosibirskas ''Sibirj'' līderiem
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šosezon daudzi latviešu hokejisti maizi pelna spēlējot dažādu Eiropas valstu čempionātos, tāpēc piedāvājam apskatu par to, kā viņiem klājies šajā sezonā. Apskata pirmajā daļā par tiem spēlētājiem, kuri sezonu aizvadīja Krievijā un Baltkrievijā.

Kontinentālā hokeja līga (KHL)

Aleksejs Širokovs

Aleksejs Širokovs šo sezonu aizvadīja Habarovskas ''Amur'' komandā, kas Austrumu konferences kopvertējumā ieņēma desmito vietu un play-off spēlēm nekvalificējās. Širokova indivuduālais sniegums atšķirībā no iepriekšējās sezonas, kura tika pavadīta Rīgas ''Dinamo'' sastāvā, uzlabojās, jo Rīgā Latvijas izlases uzbrucējs 45 mačos nopelnīja tikai 10 (2+8) rezultativtātes punktus, bet Habarovskā 50 mačos divreiz vairāk – 20 (8+12), kļūstot par komandas sesto rezultatīvāko spēlētāju.

Lai arī uzbrucējam šī statistika nav tā pati labākā, tomēr nevarēja nepamanīt, ka Habarovskā mūsu uzbrucēja loma komandā bija lielāka nekā spēlējot Šuplera vadībā Rīgā. Latvijas izlases centra uzbrucējs šajā sezonā katrā mačā vidēji uz ledus pavadīja 14 minūtes un 45 sekundes, nopelnīja 26 soda minūtes, uzvarēja 52 % iemetienu, sezonu noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficentu -10.

Georgijs Pujacs

Georgijs Pujacs tāpat kā Širokovs izslēgšanas spēlēm nekvalificējās, jo Novosbirskas ''Sibirj'' komanda Austrumu konferencē palika pirmie liekie, no astotajā vietā esošā Jekaterinburgas ''Avtomobilist'' atpaliekto tikai par vienu punktu. Jāsaka, ka Sibīrijas klubam bija visas iespējas iekļūt play-off, tomēr pēdējā kartā netika uzvarēta Rietumu konferences vājākā komanda – Čehovas ''Vityaz''. Tai pašā laikā parsteigumu sarūpēja tiešie konkurenti no Jekaterinburgas, kas pēdējā mačā izbraukumā negaidīti pieveica spēcīgo Sanktpēterburgas ''SKA''.

Pujacs pagājušās sezonas beigās nedaudz paspēlējis Rīgā, pirms šīs sezonas saņēma labāku piedāvājumu no Novosibirskas kluba, kuram arī pievienojās, demonstrējot visai atzīstamu sniegumu. 51 spēlē mūsu izlases aizsargs guva vienus vārtus un izdarīja 13 rezultatīvas piespēles, kopā nopelnot 14 rezultatīvitātes punktus, kas bija trešais labākais rādītājs komandā starp aizsargiem. Pujacs ''Sibirj'' komandā bija viens no sešiem hokejistiem, kam sezonu izdevās noslēgt ar pozitīvu lietderības koeficentu - +2. Kopumā šajā sezonā Pujacs katrā spēlē laukumā vidēji pavadīja 19 minūtes un 27 sekundes, kuru laikā nopelnīja 26 soda minūtes.

Aleksandrs Jerofejevs

Aleksandrs Jerofejevs šosezon spēlēja Novokuzņeckas ''Metallurg'' sastāvā, kas gan Austrumu konferencē, gan visā līgā ieņēma pēdējo vietu. Par izslēgšanas spēlēm komandai lika aizmirst ļoti vājais sniegums sezonas beigās, kad pēdējos desmit mačos tika zaudētas septiņas spēles. No play-off Novokuzņeckas komandu šķīra 12 punkti, kas saspringtajā Austrumu konferences kopvertējumā bija ļoti daudz. Uz ledus vidēji spēlē Jerofejevs pavadīja 15 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā spēja nopelnīt septiņus (1+6) rezultativitātes punktus, kas starp aizsargiem komandā bija dalīts cetutrais labākais rādītājs. Kopējais negatīvais lietderības koeficents (-4) bija viens no labākajiem visā komandā, ko gan nevarētu teikt par soda minūtēm, jo 49 soda minūtes deva mūsu aizsargam komandas trešā nedisciplinētākā spēlētāja godu.

Krievijas Augstākā līga (KAL)

Sergejs Pečura

Sergeja Pečuras pārstāvētais Maskavas ''Krilja Sovetov'' Krievijas Augstākās līgas Rietumu konferences kopvērtējumā ieņēma otro vietu un kvalificējās izslēgšanas spēlēm, kur astodaļfināla sērijā ar 2:3 piekāpās Kļinas ''Titan'' hokejistiem. Latvijas uzbrucējs šajā sezonā kopumā nopelnīja 34 (20+14) rezultativitātes punktus, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Baltkrievijas Atklātais čempionāts (BAČ)

Viktors Bļinovs, Sergejs Durdins un Agris Saviels

Žlobinas ''Metallurg'' komandā šajā sezonā spēlēja trīs Latvijas hokejisti – Viktors Bļinovs, Sergejs Durdins un Agris Saviels. Žlobinas klubs regulārajā čempionātā ieņēma devīto vietu, kā rezultātā izslēgšanas spēles gāja secen. Iekļūšanai izslēgšanas spēlēs komandai pietrūka vien divi punkti.No mūsu hokejistiem jāizceļ uzbrucējs Viktors Bļinovs, kurš bija pārliecinošs komandas līderis, 52 spēlēs nopelnot 50 (20+30) rezultativitātes punktus. Visā līgā Bļinovs kļuva par piekto rezultatīvāko spēlētāju. Vēl Viktora kontā šajā sezonā 54 soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficents +13.

Sergejs Durdins 40 spēlēs izcēlās ar astoņiem vārtu guvumiem (labākais rādītājs komandā starp aizsargiem) un četrām rezultatīvām piespēlēm, kopā savācot 12 rezultativitātes punktus un nopelnot pozitīvu lietderības koeficentu +2. Diemžēl mūsu hokejista kontā 73 soda minūtes, kas ir nedisciplinētākais rādītājs visā komandā.

Agris Saviels tā pat kā Durdins nopelnīja 12 (3+9) rezultativitātes punktus, taču bija daudz disciplinētāks,jo viņa kontā tikai 26 soda minūtes. Savielam vienīgajam no latviešiem Žlobinā kopējais lietderības koeficents bija negatīvs -9.

Elvis Želubovskis

Gomeļas komandā HK ''Gomeļ'' spēlēja uzbrucējs Elvis Želubovskis, kurš gan sezonu līdz galam Baltkrievijā nenospēlēja, pievienojoties Latvijas čempionāta klubam ''Ozolnieki/Monarch''. Baltkrievijā latviešu uzbrucējs nospēlēja 29 spēles, kuru laikā nopelnīja 11 (5+6) rezultativitātes punktus, astoņas soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficentu +4.

Aleksandrs Galkins

HK ''Brest'' komandas sistēmā spēlēja aizsargs Aleksandrs Galkins, kurš lielāko sezona daļu pavadīja komandas fārmklubā, lielajā komandā nospēlējot vien 18 spēlēs. Šajos mačos Galkins nopelnīja 12 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficentu -9.

Jau tuvākajā laikā jums būs iespēja lasīt apskatu par latviešu hokejistiem, kuri pārstāvēja Čehijas un Slovākijas klubus.

Izmantotie resursi:
khl.ru
hcsibir.ru
allhockey.ru
hockey.by

Slēpts komentārs: kayle

 +23 [+] [-]

, 2010-04-05 02:52, pirms 15 gadiem
paldies par rakstu

 +12 [+] [-]

, 2010-04-05 03:24, pirms 15 gadiem
Nu vellos, Bļinovam specigi raditaji, nebiju lietas kursa par vinu, malacis, vrb izsitas uz khl, lai tiek kada jaunaja blice kas grib pievienoties KHL.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-05 03:42, pirms 15 gadiem
Interesanti vai Maskavas ''Krilja Sovetov'' pievienosies KHL...
Ja jā tad varbūt redzēsim arī Pečuru spēlējam KHL, kas priekš viņa un Latvijas hokeja būtu ļoti labi !

  +5 [+] [-]

, 2010-04-05 04:35, pirms 15 gadiem
Un , kur tad Kaspars Saulietis ??? Par vinu neko nevareja pateikt ?

 +12 [+] [-]

, 2010-04-05 07:56, pirms 15 gadiem
kay27 rakstīja: Un , kur tad Kaspars Saulietis ??? Par vinu neko nevareja pateikt ?
Kaspars jau labu laiku Čehijā spēlē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-05 10:08, pirms 15 gadiem
Ulvis Brože rakstīja: Kaspars jau labu laiku Čehijā spēlē
Tagad viņš nekur nespēlē, jāskatās, kas būs ar nākamo sezonu

  +2 [+] [-]

, 2010-04-05 10:08, pirms 15 gadiem
nepilnigs raksts Galkins speeleja Hc Brest, un Saulietis gan KHL gan Bachaa

     [+] [-]

, 2010-04-05 10:15, pirms 15 gadiem
Savielam jaspele sogad izlase mums nepieciesams stabils virs! Ka atceramies pagajuso gad bija pedejais ko atskaitija!Jadod iespeja lai sajut speli un butu progress
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-05 11:36, pirms 15 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Savielam jaspele sogad izlase mums nepieciesams stabils virs! Ka atceramies pagajuso gad bija pedejais ko atskaitija!Jadod iespeja lai sajut speli un butu progress
Kāda izlase, kāds progress?
Mums stabils aizsargu sešinieks ir jau : Kr.Rēdlihs, Sotnieks, Reķis, Pujacs, Galviņš, Skrastiņš. Vēl iespējams nāks klāt Bārtulis. Ja nesanāk, tad Jerofejevs, Kulda, Jēkabs Rēdlihs.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-05 11:53, pirms 15 gadiem
burbulīte rakstīja: Kāda izlase, kāds progress?
Mums stabils aizsargu sešinieks ir jau : Kr.Rēdlihs, Sotnieks, Reķis, Pujacs, Galviņš, Skrastiņš. Vēl iespējams nāks klāt Bārtulis. Ja nesanāk, tad Jerofejevs, Kulda, Jēkabs Rēdlihs.
Jadod iespeja visiem sevi pieradit par tevis nosauktajiem stabilajiem aizsargiem vel var padiskutet man loti iekritis atmina Krisjana aizgulesanas uzbrukumos kad zuadejam abus pagarinajums pret MVD tiesi vins bija laukuma Rekis ari vairs nav ka senak noraidijumi Olimpiade bira ka no parpilnibas raga. Bet nesaku ka Agris ir labaks to pieradis spele!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-05 12:06, pirms 15 gadiem
Izlases kontekstā no laukuma spēlētājiem ir pat neliela konkurence,bet ar vārtsargiem laikam ir katastrofa.Jo tikai viena laba vārtsarga esamību nekā savādāk nevar nosaukt.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-05 12:10, pirms 15 gadiem
Saviela laiks ir aizgājis, lai gan nevar zināt, jo skat kā ANKI atvērās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-05 12:46, pirms 15 gadiem
Savielis un Durdins no Zhlobinas tika atskaitīti pašās sezonas beigās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja