Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Inčukalna handbolisti pievienojas Ogrei Olimpiādes finālturnīrā

Jānis Pārums

Šovakar par otro Latvijas IV Olimpiādes finālturnīra dalībnieci kļuva Inčukalna novads, kas ar 29:24 pārspēja Salaspils novadu.

Jāatgādina, ka atbilstoši izlozes rezultātiem komandas sacenšas A un B kvalifikācijas grupās (pa četrām katrā) pēc play off principa. Katra pusfināla pāra uzvarētājs finālā cīnīsies par pirmo vietu grupā, bet zaudētāji sacentīsies par trešo vietu un pēdējām ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi. Katras grupas 1.,2.un 3.vieta kvalificēsies Latvijas IV Olimpiādes finālturnīram un tiks izliktas attiecīgi pēc izcīnītās vietas kvalifikācijas turnīrā. Komandas, kas katrā grupā paliek pēdējās, finālturnīram nekvalificējas.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās piedalīsies A grupā startē Ludzas novads, Ogres novads, Vaiņodes novads un Jūrmalas pilsēta, bet B grupā - Inčukalna novads, Dobeles novads, Rīgas pilsēta un Salaspils novads.

Inčukalna un Salaspils novadu cīņā pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā ar nelielu salaspiliešu pārsvaru. Viņi atklāja spēles rezultātu, vairākkārt iekrāja divu vārtu pārsvaru, bet neilgi pirms puslaika beigām panāca pat +4 (13:9). Līdz puslaika beigām Inčukalna handbolistiem gan izdevās uz pusi samazināt Salaspils pārsvaru – 13:11.

Otrā puslaika sākumā Salaspilij izdevās saglabāt vadību, taču tad, laika posmā no 36. līdz 46.minūtei notika izšķirošais pavērsiens – Inčukalna novada handbolisti veica izrāvienu 8:1, un no sev nelabvēlīgā 14:16 panāca 22:17. Desmit minūtes līdz spēles beigām pēc Pētera Trojanovska metiena panāca jau +7. Salaspils komandai tā arī neizdevās atspēlēties un Inčukalns svinēja uzvaru ar 29:24.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija jau pieminētais Trojanovskis, kurš guva deviņus vārtus, bet astoņus pievienoja Emīls Reniņš. Zaudētājiem septiņi vārti Nila Remesa kontā.

Inčukalna novads iekļuva kvalifikācijas finālā, kur viņu pretinieki būs Dobeles novada un Rīgas pāra uzvarētājs. Tāpat Inčukalns nodrošinājis vietu finālturnīrā. Jāatgādina, ka pirmdien par pirmo finālturnīra dalībnieku kļuva Ogres novads, kas ar 27:23 pārspēja Vaiņodes novadu. Kvalifikācijas turnīra finālā ogrēniešu pretinieki būs Ludzas novada un Jūrmalas pilsētas 21.maija dueļa uzvarētāji.

Latvijas IV Olimpiāde. Kvalifikācijas B grupa

Inčukalna novads - Salaspils novads 29:24 (11:13)
Inčukalna novads: Trojanovskis 9, Reniņš 8, Dumpis 4, Birjukovs 2, Slavinskis 2, Bāliņš 2, Kļaviņš 2.
Salaspils novads: Nils Remess 7/1, Niks Remess 6, Brics 4, Luksis 4, Malahovs 2, Apinis 1.

Latvijas IV Olimpiādes sadaļa
Kvalifikācijas kalendārs/izspēles kārtība
Komandu sastāvi

Sievietēm kvalifikācijas turnīrs netiek aizvadīts un uzreiz finālturnīrā startēs Salaspils novads, Dobeles novads, Jēkabpils pilsēta, Ludzas novads un Stopiņu novads.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv