Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dobeles novads triumfē B kvalifikācijas grupā, Olimpiādei kvalificējas arī Rīga

Jānis Pārums

Dobeles novads triumfē B kvalifikācijas grupā, Olimpiādei kvalificējas arī Rīga
Dobeles novada handbolisti
Foto: Andris Pintāns

Šodien par Latvijas IV Olimpiādes kvalifikācijas turnīra handbolā B grupas uzvarētājiem pārliecinoši kļuva Dobeles novads, finālā sakaujot Inčukalnu, savukārt cīņā par pēdējo ceļazīmi uz Olimpiādi Rīga izrēķinājās ar Salaspils novadu.

Jāatgādina, ka atbilstoši izlozes rezultātiem komandas sacenšas A un B kvalifikācijas grupās (pa četrām katrā) pēc play off principa. Katra pusfināla pāra uzvarētājs finālā cīnīsies par pirmo vietu grupā, bet zaudētāji sacentīsies par trešo vietu un pēdējām ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi. Katras grupas 1.,2.un 3.vieta kvalificēsies Latvijas IV Olimpiādes finālturnīram un tiks izliktas attiecīgi pēc izcīnītās vietas kvalifikācijas turnīrā. Komandas, kas katrā grupā paliek pēdējās, finālturnīram nekvalificējas.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās A grupā startē Ludzas novads, Ogres novads, Vaiņodes novads un Jūrmalas pilsēta, bet B grupā - Inčukalna novads, Dobeles novads, Rīgas pilsēta un Salaspils novads.

Iepriekš B kvalifikācijas grupas pusfināla cīņās Inčukalna novads ar 29:24 pārspēja Salaspils novadu, bet Dobeles novads ar 26:19 pieveica Rīgu.

Finālspēlē par pirmo vietu B grupā Dobeles novada handbolisti ātri vien nodemonstrēja savu pārspēku pār Inčukalna novadu, 19 minūšu laikā panākot graujošo 19:1. Puslaika beigu daļu komandas aizvadīja līdzīgākā cīņā, un dobelnieku pārsvars līdz pārtraukumam vairs nepieauga – 25:7.

Otrajā puslaikā Dobeles novads turpināja palielināt savu pārsvaru, sasniedzot trīsdesmit vārtu pārsvaru, bet maksimālo pārsvaru un punktu spēlei pielika dobelnieku vārtsargs Uldis Jansons, realizējot septiņu metru soda metienu – 48:17 Dobeles novada labā.

Intriga izpalika arī spēlē par trešo vietu B grupā un pēdējo ceļazīmi uz Latvijas Olimpiādi starp Salaspils novada un Rīgas komandām. Rīdzinieki jau pirmo četru minūšu laikā panāca 7:0, desmit minūtes vēlāk sasniedza desmit vārtu pārsvaru, bet puslaiku noslēdza ar 27:8.

Otrā puslaika devītajā minūtē rīdzinieki panāca +20 un turpināja atrauties, maksimālo pārsvaru panākot tieši spēles izskaņā, kad pēdējās sekundēs pēc Ritvara Balcera metiena panāca 54:22. Zīmīgi, ka Rīgas komandas labā vārtus guva visi spēlētāji, vārtsargu Artūru Buračevski ieskaitot.

Latvijas IV Olimpiāde. Kvalifikācijas B grupa. Fināls

Inčukalna novads - Dobeles novads 17:48 (7:25)
Inčukalna novads: Slavinskis 6, Petkuns 4, Dumpis 4, Kļaviņš 3.
Dobeles novads: Ērmanis 9, Pančenko 8, Lazda 8, Zvejnieks 6/1, Jomants 4, Hovratovičs 4/1, Lielais 3, Krivmanis 3, Miķelsons 2, Jansons 1/1.

Latvijas IV Olimpiāde. Kvalifikācijas B grupa. Par 3.vietu

Salaspils novads - Rīga 22:54 (8:27)
Salaspils novads: Luksis 7, E. Ozoliņš 3, Nils Remess 3, E. Malahovs 3, Slaguns 2, Apinis 2, Tīrums 1, T. Ozoliņš 1.
Rīga: Lazdiņš 8, Blome 8, Balceris 8, Kivlenieks 6, Eglītis 5, Rūtiņš 5, Iljinihs 4, Jablonskis 3, Leja 3, Čikuts 2, Freibergs 1, Buračevskis 1.

Latvijas IV Olimpiādes sadaļa
Kvalifikācijas kalendārs/izspēles kārtība
Nolikums
Komandu sastāvi

Latvijas IV Olimpiādes vīriešu handbola turnīram, kurš notiks no 1. līdz 3. jūlijam Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā, kvalificējušies: Ogres novads, Ludzas novads, Jūrmala, Dobeles novads, Inčukalna novads un Rīga.

Finālturnīra izspēles kārtība vīriešiem

1.jūlijs
(A2) Ludzas novads – (B3) Rīga
(B2) Inčukalna novads – (A3) Jūrmala
2.jūlijs
Spēle par 5.vietu: A2/B3 zaudētājs – B2/A3 zaudētājs
1. pusfināls: (B1) Dobeles novads – A2/B3 uzvarētājs
2. pusfināls: (A1) Ogres novads – B2/A3 uzvarētājs
3.jūlijs
Spēle par 3.vietu: 1.pusfināla zaudētājs – 2.pusfināla zaudētājs
Fināls: 1.pusfināla uzvarētājs – 2.pusfināla uzvarētājs

Sievietēm kvalifikācijas turnīrs netiek aizvadīts un uzreiz finālturnīrā startēs Salaspils novads, Dobeles novads, Jēkabpils pilsēta, Ludzas novads un Stopiņu novads.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-05-22 20:31, pirms 8 gadiem
Žurnālistikas kārtējai šedevrs...Jaizlasa gandriz vis raksts,lai saprastu par kādu sporta veidu ir runa