Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogres novada handbolisti iekļūst Latvijas Olimpiādes finālturnīrā

Jānis Pārums

Ogres novada handbolisti iekļūst Latvijas Olimpiādes finālturnīrā
Dzintars Dravnieks (#68) spēlē pret Vaiņodes novadu. Foto: Ritvars Raits

Šovakar uzvaru Latvijas Olimpiādes kvalifikācijas turnīra spēlē izcīnīja Ogres novada handbolisti, kas savā laukumā ar 27:23 pieveica Vaiņodes novadu, nodrošinot vietu finālturnīrā.

Jāatgādina, ka atbilstoši izlozes rezultātiem komandas sacenšas A un B kvalifikācijas grupās (pa četrām katrā) pēc play off principa. Katra pusfināla pāra uzvarētājs finālā cīnīsies par pirmo vietu grupā, bet zaudētāji sacentīsies par trešo vietu un pēdējām ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi. Katras grupas 1.,2.un 3.vieta kvalificēsies Latvijas IV Olimpiādes finālturnīram un tiks izliktas attiecīgi pēc izcīnītās vietas kvalifikācijas turnīrā. Komandas, kas katrā grupā paliek pēdējās, finālturnīram nekvalificējas.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās piedalīsies A grupā startē Ludzas novads, Ogres novads, Vaiņodes novads un Jūrmalas pilsēta, bet B grupā - Inčukalna novads, Dobeles novads, Rīgas pilsēta un Salaspils novads.

Šovakar pirmajā kvalifikācijas turnīra spēlē tikās Ogres un Vaiņodes novadu komandas. Spēle iesākās ar nelielu ogrēniešu pārsvaru, tomēr kopumā pirmais puslaiks aizritēja diezgan līdzīgā cīņā. Ogres novada handbolistiem vairākkārt izdevās panākt triju vārtu pārsvaru, un, lai gan Vaiņodes vīriem izdevās atspēlēties, panākot izlīdzinājumu, galotnē veiksmīgāki tomēr bija laukuma saimnieki, kas pārtraukumā varēja doties ar plus divi – 12:10.

Otrajā puslaikā ogrēnieši oponentiem tā arī neļāva pietuvoties tuvāk par vienu vārtu starpību. Veiksmīgi uzbrukumā spēlējot Dzintaram Dravniekam un Artim Kurmēnam, Ogres novads savu pārsvaru palielināja līdz sešiem vārtiem, bet maksimālo atrāvienu sasniedza mača 55.minūtē, kad precīzs bija Artis Laganovskis – 25:18. Vaiņodes novads gan spēja pārsvaru sadeldēt, taču Ogres uzvaru neapdraudēja – 27:23 Ogres novada labā.

Uzvarētāju rindās pa deviņiem vārtiem guva jau pieminētie Dravnieks (attēlā) un Kurmēns, turklāt Dravnieks no spēles aizmeta garām tikai vienu metienu. Vaiņodes novadam 10 vārtus guva Oskars Pāvils.

Panākums Ogres novadam automātiski ļāvis kvalificēties Latvijas Olimpiādes finālturnīram. Kvalifikācijas turnīra finālā ogrēniešu pretinieki noskaidrosies Ludzas novada un Jūrmalas pilsētas cīņā, kas notiks 21.maijā. Savukārt B grupā pusfinālos sacentīsies Inčukalna un Salaspils novadi (17.maijā), kā arī Dobeles novads un Rīga (21.maijā).

Latvijas IV Olimpiāde. Kvalifikācijas A grupa

Ogres novads - Vaiņodes novads 27:23 (12:10)
Ogres novads: Dravnieks 9, Kurmēns 9/2, Strazdiņš 3, Art. Laganovskis 2, Abiks 1, Bauze 1, Arv. Laganovskis 1/1, Kiršteins 1/1.
Vaiņodes novads: O. Pāvils 10/3, Vilsons 4, Grēberis 4, A. Pāvils 4, Mickus 1.

Latvijas IV Olimpiādes sadaļa
Kvalifikācijas kalendārs/izspēles kārtība
Komandu sastāvi

Sievietēm kvalifikācijas turnīrs netiek aizvadīts un uzreiz finālturnīrā startēs Salaspils novads, Dobeles novads, Jēkabpils pilsēta, Ludzas novads un Stopiņu novads.

Izmantotie resursi:
handball.lv