Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ludzas handbolisti iekļūst Latvijas IV Olimpiādē

Jānis Pārums

Ludzas handbolisti iekļūst Latvijas IV Olimpiādē
Normunds Seņkāns (ar bumbu)
Foto: Sandra Škutāne

Šodien par trešo Latvijas IV Olimpiādes dalībnieku kļuva Ludzas novads, kas savā laukumā ar 25:20 pārspēja Jūrmalas pilsētu. Ludza rīt par pirmo vietu kvalifikācijas A grupā sacentīsies ar Ogres novadu, bet Jūrmala cīnīsies par pēdējo ceļazīmi pret Vaiņodes novadu.

Jāatgādina, ka atbilstoši izlozes rezultātiem komandas sacenšas A un B kvalifikācijas grupās (pa četrām katrā) pēc play off principa. Katra pusfināla pāra uzvarētājs finālā cīnīsies par pirmo vietu grupā, bet zaudētāji sacentīsies par trešo vietu un pēdējām ceļazīmēm uz Latvijas Olimpiādi. Katras grupas 1.,2.un 3.vieta kvalificēsies Latvijas IV Olimpiādes finālturnīram un tiks izliktas attiecīgi pēc izcīnītās vietas kvalifikācijas turnīrā. Komandas, kas katrā grupā paliek pēdējās, finālturnīram nekvalificējas.

Vīriešu kvalifikācijas sacensībās piedalīsies A grupā startē Ludzas novads, Ogres novads, Vaiņodes novads un Jūrmalas pilsēta, bet B grupā - Inčukalna novads, Dobeles novads, Rīgas pilsēta un Salaspils novads.

Ludzas novada un Jūrmalas duelī (uz spēli ieradās vien desmit spēlētāju sastāvā) spēles rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja ludzāniešu jaunais talants Normunds Seņkāns. Vēlāk jūrmalniekiem uz brīdi izdevās pārņemt vadību (3:2), turpinājumā arvien vairāk sāka izpausties mājinieku pārākums. 21.minūtē pēc Jurija Matvejenko metiena Ludzas novads panāca +3 (8:5) un ar šādu pārsvaru noslēdza arī pirmo puslaiku – 11:8.

Otrajā puslaikā ludzānieši neļāva oponentiem pietuvoties tuvāk par diviem vārtiem, turklāt vienubrīd atrāvās līdz pat +6 (21:15 pēc Aivara Strazda uzbrukuma rezultatīva noslēguma). Dažus vārtus Jūrmalas pilsētas komandai izdevās atspēlēt, tomēr Ludzas novada uzvara nopietni netika apdraudēta. Ludzai uzvara ar 25:20 un nodrošināta vieta Latvijas Olimpiādes finālturnīrā, kas no 1. līdz 3.jūlijam notiks Valmierā.

Uzvarētāju rindās astoņus vārtus guva Normunds Seņkāns, bet pa četriem pievienoja Kaspars Lisovskis un Andrejs Zinovjevs. Zaudētājiem pieci vārti Rolanda Ivanova rēķinā.

Svētdien Ludzas novads savā laukumā par pirmo vietu grupā sacentīsies pret Ogres novadu, kas savā pusfinālā šonedēļ ar 27:23 pieveica Vaiņodes novadu. Jūrmala un Vaiņodes novads sacentīsies par A grupas pēdējo ceļazīmi uz olimpiādes finālturnīru. B kvalifikācijas grupas pusfinālā šodien plkst. 17:00 principiālo pretinieku Dobeles novada un Rīgas pilsētas spēkošanās. Uzvarētājs rīt sacentīsies ar Inčukalna novadu, zaudētājs – ar Salaspils novadu.

Lai arī Ludzas komandas pieteikumā ir ārzemēs spēlējošie Dainis Krištopāns un Jānis Pavlovičs, kā arī viens no Latvijas čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem Austris Tuminskis un Ēriks Drobots, neviens no viņiem šodien laukumā nedevās. Jāatgādina, ka Krištopānam joprojām turpinās sezona Baltkrievijā, kur finālsērijā līdz trim uzvarām Daiņa pārstāvētais klubs "Meshkov Brest" ir vadībā 1-0 pret Minskas SKA.

Latvijas IV Olimpiāde. Kvalifikācijas A grupa

Ludzas novads – Jūrmalas pilsēta 25:20 (11:8)
Ludzas novads: Seņkāns 8/1, Lisovskis 4, Zinovjevs 4, Borisenko 3, Matvejenko 2, A. Kušners 2, Strazds 1, Rancāns 1.
Jūrmalas pilsēta: Ivanovs 5, Korzāns 4, Černousovs 4, Gulbis 3, Zvejnieks 3, Millers 1.

Latvijas IV Olimpiādes sadaļa
Kvalifikācijas kalendārs/izspēles kārtība
Komandu sastāvi

Sievietēm kvalifikācijas turnīrs netiek aizvadīts un uzreiz finālturnīrā startēs Salaspils novads, Dobeles novads, Jēkabpils pilsēta, Ludzas novads un Stopiņu novads.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv