Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Vikštrems: "Sāpīgi, ka līdz pasaules čempionātam pietrūka tik maz..."

Jānis Pārums

Vikštrems: "Sāpīgi, ka līdz pasaules čempionātam pietrūka tik maz..."
Uģis Vikštrems
Foto: Edgars Vaivads

Pēc Latvijas izlases dramatiskā pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēguma valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems norādīja, ka saprot, ka pēc šādiem zaudējumiem ir jāceļas, bet pagaidām grūti pieņemt gala iznākumu.

Jāatgādina, ka 2017.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off kārtas izšķirošajā spēlē Latvija ar 28:26 pārspēja Baltkrieviju, taču ar to bija par maz, lai kvalificētos pasaules čempionātam – divu spēļu summā rezultāts 52:52, bet, pateicoties vairāk izbraukumā gūtiem vārtiem ceļazīmi uz Francijā notiekošo turnīru ieguva baltkrievi.

"Bēdas un sāpes nav pārgājušas. Viens centimetrs mums pietrūka līdz mūsu sapnim aizbraukt uz pasaules čempionātu. Grūti spriest, kad mums atkal būs šāda izdevība. Grūti runāt šādā brīdī," atzina Vikštrems. "Saprotu, ka pēc šādiem sāpīgiem zaudējumiem ir jāceļas un... dzīve turpinās. Esmu vienmēr teicis, ka dzīvē ir svarīgākas lietas kā rokasbumba. "

Jautāts, kāpēc neilgi pirms spēles beigām uz brīdi tika nomainīts Krištopāns, Latvijas izlases galvenais treneris atbildēja: "Dainis pats paprasīja maiņu, jo viņam vairs nebija spēka. Viņam vajadzēja vismaz 30 sekunžu atpūtu. Dainis nospēlēja vienkārši kolosālu spēli. Viņš atdeva šajā spēlē vairāk nekā spēj."

"Tas, ka mani visvairāk grauž, ir tas, ka līdz pat pēdējai pusminūtei viss gāja uz to, ka mums būs nepieciešamā uzvara. Bērnišķīgas kļūdas visas spēles gaitā bija no abām komandām, bet izšķirošajā brīdī diemžēl mums. Diemžēl Dieviņš šoreiz tā bija lēmis... Vienalga vai šīs divas spēles bija labākās vai disciplinētākās, mēs neesam pasaules čempionātā. Tas ir gala iznākums. Labāk mēs spēlētu slikti, bet būtu pasaules čempionātā."

"Pirms spēles nebiju neko plānojis par vārtsargu maiņu pēc puslaika. Pirmo puslaiku Helmuts Tihanovs nostāvēja ļoti labi, bet man bija sajūta, ka Artūrs Kuģis mums palīdzēs. Un viņš arī palīdzēja, turklāt galotnē atsita ļoti svarīgu Rutenko metienu. Ilgi gaidīju, kad beidzot eksplodēs Raimonds Trifanovs, un šodien otrajā puslaikā tas notika. Visu, ko no komandas prasīju viņi izpildīja līdz pat galotnei, izņemot pēdējās 20 sekundes."

"Šī bija manas dzīves līdz šim svarīgākā spēle. Un zaudējums," noslēdza Vikštrems.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

  +1 [+] [-]

, 2016-06-16 14:38, pirms 8 gadiem
Ļoti sāpīgi, bet... patīk trenera teiciens "Dzīvē ir svarīgākas lietas kā rokasbumba".
Vai labāk būtu ja Latvija pārliecinoši zaudētu Baltkrievijai. Katrā ziņā nebūtu tik sāpīgi, bet no sportiskā viedokļa labāk zaudēt šādi. Ir jāmāk pēc šādiem zaudējumiem piecelties...
Nedaudz no maģiskā. Dzīvē lietas savstarpēji ir saistītas. Latvijai ļoti nepaveicās handbolā, varbūt mums ļoti, ļoti noveicās vīriešu basketbolā šovasar. Tur cerības ir ļoti, ļoti mazas, bez veiksmes neiztikt, bet cerība vienmēr ir tā kura mirst pēdējā.
Vīriešu handbola izlasei vienkāršs bet sirsnīgs paldies. Malači!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-16 14:59, pirms 8 gadiem
Paldies, veči, par cīņu!!! Iespēja būs jau nākošā ciklā un mēs jums ticam!!! Jūs pierādījāt, ka neesat ar cepurēm nomētājami!!! Un ceram redzēt reiz arī Jūs olimpiskajās spēlēs!!!

     [+] [-]

, 2016-06-16 15:41, pirms 8 gadiem
Ļoti laba spēle.Šitādu adrenalīnu nekad nebiju dabūjis skatoties handbolu. Izlase malači.