Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas handbolisti uzsāks Eiropas čempionāta kvalifikāciju

Jānis Pārums

Latvijas handbolisti uzsāks Eiropas čempionāta kvalifikāciju
Latvijas handbola izlase
Foto: Edgars Vaivads

Šovakar plkst. 19:00 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru uzsāks Uģa Vikštrema vadītā Latvijas vīriešu handbola izlase, kas izbraukumā Ņīreģhāzā mērosies spēkiem ar mājinieci Ungāriju. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

2018.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijai 1. apakšgrupā pretiniekos ir Ungārija, Dānija un Nīderlande. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī labākā no trešo vietu īpašniecēm.

Latvijas pirmā pretiniece šajā atlases ciklā būs Ungārija – komanda, ar ko jau pirms vairākiem gadiem spēlējām 2014.gada Eiropas kvalifikācijā. 2012.gada oktobrī izbraukumā nācās atzīt ungāru pārākumu ar 25:32, bet 2013.gada jūnijā savā laukumā pret Londonas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējiem tika nospēlēts neizšķirti 25:25, lai gan bija labas iespējas tikt arī pie panākuma un ungāri tikai galotnē izglābās no zaudējuma.

Salīdzinot ar pēdējo maču pret ungāriem, šobrīd Latvijas izlases sastāvā ir seši spēlētāji, kas spēlēja pirms trim gadiem – vārtsargi Edgars Kukša un Artūrs Kuģis, kā arī Artūrs Lazdiņš, Jānis Pavlovičs, Ingars Dude un Austris Tuminskis. Jāatgādina, ka dažādu iemeslu dēļ valstsvienības rindās šobrīd nav trīs līderu Daiņa Krištopāna, Aivja Jurdža un Ģirta Lilienfelda, kuriem nozīmīga loma rezultāta veidošanā bija jau tobrīd.

Krištopāna un Lilienfelda prombūtnē vienīgais labās ārējās līnijas spēlētājs ir divmetrīgais Valdis Gūtmanis, kurš valstsvienībā nav spēlējis vairāk nekā sešus gadus. Viņš ir apņēmības pilns palīdzēt izlasei, taču vienlaikus norāda, ka viegli nebūs: "Olimpiskā čempione Dānija jautājumus neprasa, un arī Ungārijai ir ļoti spēcīga komanda. Nīderlande nav tāda kalibra komanda, kā Dānija vai Ungārija, bet arī pret viņiem nebūs viegli. Ja nebūsim labākajā sastāvā, būs pagrūti. Zinām, ka neesam favorīti, bet varam šīs spēles pret Ungāriju un Dāniju izmantot, lai augtu kā komanda."

Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems atzīst: "Izredzes tikt pirmajā divniekā ir mazas, taču tas nenozīmē, ka nav nemaz. Realitātē mūsu mērķis ir cīnīties ar Nīderlandi par trešo vietu. Neviens profesionālis neiet laukumā, lai zaudētu. Tas pats attiecas uz treneriem. Lai arī esmu optimists, uz situāciju jāskatās reāli – ja mēs Ungārijā tiktu pie neizšķirta, ar ko būtu ļoti apmierināts, tā būtu liela sensācija. Tas ir grūti izdarāms."

Situācijā, kad nav vairāku līderu (Krištopāns, Jurdžs un Lilienfelds iepriekšējā pasaules čempionāta kvalifikācijas ciklā guva teju pusi no komandas vārtiem), skaidrs, ka lielāka nozīme būs komandas kapteinim Ingaram Dudem, labās malas spēlētājam Jānim Pavlovičam (kurš, visticamāk, tiks izmantots arī citās pozīcijās), tāpat iespējas sevi apliecināt būs jau pieminētajam Gūtmanim un citiem spēlētājiem.

Tikmēr ungāri Eiropas čempionāta kvalifikāciju uzsāks praktiski optimālajā sastāvā – ierindā nav vienīgi pieredzējušā Lāslo Naģa. Lielākā daļa no tiem, kas spēlēja jau pieminētajās savstarpējās spēlēs pirms vairāk nekā trim gadiem, ir ierindā arī šobrīd, ieskaitot Gāboru Čāsāru, kurš no pašreizējā sastāva ir vārtu guvumiem bagātākais spēlētājs (766).

Ungārijas un Latvijas valstsvienību spēle tiešraidē būs skatāma kanālā "Viasat Sport Baltic". Pieslēgšanās mačam plkst. 18:55.

Jāatgādina, ka jau svētdien, 6. novembrī, Latvija aizvadīs pirmo mājas spēli, Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā uzņemot olimpisko čempioni Dāniju. Šīs spēles translācija kanālā LTV7 no 16:50.

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Artūrs Kuģis (TV Großwallstadt, Vācija), Edgars Kukša (VfL Frendenbeck, Vācija)
Kreisā mala: Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Kreisie ārējie: Nils Kreicbergs (SV Beckdorf, Vācija), Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga),
Saspēles vadītāji: Toms Lielais (Flensburg Handewitt II, Vācija), Austris Tuminskis (SK Latgols), Raimonds Trifanovs (SV Beckdorf), Māris Veršakovs (HSG Nord HU, Vācija).
Labie ārējie: Valdis Gūtmanis (Mecklenburg Schwerin, Vācija),
Labā mala: Jānis Pavlovičs (SK Latgols), Arvis Juzups (SV Beckdorf, Vācija).
Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Limoges Hand87, Francija), Egils Politers (Dobeles Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports, Latvija).

Ungārijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Lāslo Bartucs (Csurgoi KK, Ungārija), Nandors Fazekašs (Balatonfüredi KSE, Ungārija), Rolands Miklers (Telekom Veszprém, Ungārija)
Kreisā mala: Bendegušs Boka (MOL-Pick Szeged, Ungārija), Gergo Ivančiks (Telekom Veszprém, Ungārija)
Kreisie ārējie: Ričards Bodo (MOL-Pick Szeged, Ungārija), Ferencs Īješs (Grundfos Tatabánya KC, Ungārija), Imans Džamali (Meshkov Brest, Baltkrievija), Kornels Naģs (Dunkerque HB Grand Littoral, Francija)
Saspēles vadītāji: Gābors Čāsārs (Kadetten Schaffhausen, Šveice), Matjāšs Gjori (Balatonfüredi KSE, Ungārija), Ādams Juhašs (Grundfos Tatabánya KC, Ungārija), Matī Lekai (Telekom Veszprém, Ungārija)
Labie ārējie: Gabors Ančins (Telekom Veszprém, Ungārija), Žolts Balogs (MOL-Pick Szeged, Ungārija)
Labā mala: Peters Guljašs (Telekom Veszprém, Ungārija), Gergelijs Harsanji (Grundfos Tatabánya KC, Ungārija), Tomāšs Ivančiks (Elverum, Norvēģija).
Līnijas spēlētāji: Benss Banhidi (MOL-Pick Szeged, Ungārija), Timužins Šucs (Telekom Veszprém, Ungārija), Sabolčs Zobai (MOL-Pick Szeged, Ungārija)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-11-02 11:15, pirms 7 gadiem
Cerams, ka spēsim nospēlēt kaut cik cienījami, lai veicas mūsējiem!

P.S. Joprojām liela škrobe un arī neizpratne par Krištopāna un Jurdža atteikumiem

     [+] [-]

, 2016-11-02 12:07, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cerams, ka spēsim nospēlēt kaut cik cienījami, lai veicas mūsējiem!

P.S. Joprojām liela škrobe un arī neizpratne par Krištopāna un Jurdža atteikumiem
Viņi čaļiem dod iespēju sevi pierādīt, bet kādam te ir neizpratne!
Problēma handbolā ir skaidra- Pārāk maz profesionāļi, kas var ko izdarīt!
Šādas spēles var dod iespēju izsisties augstāk, ja labi sevi pierāda!

     [+] [-]

, 2016-11-02 12:13, pirms 7 gadiem
skāde, ka līderu trio netiek uz spēlēm.
pēc spēlēm pret Baltkrieviju komandai jau tā sevi jāmotivē kārtīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-02 14:33, pirms 7 gadiem
Veiksmi, būs smagi! Viss sākas no aizsardzības, ja nostāvēsim, tad ir šances uz normālu rezultātu. Iespēja parādīt sevi jaunajiem.

     [+] [-]

, 2016-11-02 18:32, pirms 7 gadiem
Vai kāds ir atradis uzticamu strīmu? It kā youtube ir vairāki, kuros jau laika atskaite notiek, taču nezinu, cik tas ticami.