Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

3 dienas līdz...: Vikštrems un komanda izdara secinājumus

Jānis Pārums

3 dienas līdz...: Vikštrems un komanda izdara secinājumus
Uģis Vikštrems un komandas kapteinis Ingars Dude
Foto: Juris Kalniņš

Pēc trešdien pārbaudes spēlē piedzīvotā zaudējuma pret Norvēģijas otro izlasi, Latvijas valstsvienības handbolisti un treneru korpuss izdarījuši secinājumus, lai gaidāmajās spēlēs viss būtu kārtībā.

Jāatgādina, ka pirms divām dienām pirmajā pārbaudes spēlē Latvija atspēlēja piecu vārtu deficītu un cīnījās neizšķirti 27:27, bet vakar piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu, kapitulējot ar 21:34. Šāds sniegums neilgi pirms izšķirošajām pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra play off spēlēm pret Baltkrieviju, protams, trenerus neapmierina.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris pēc pārbaudes spēlēm norāda uz teicienu: "Ja uzvar, tad komanda, ja zaudē, tad treneris". Šodien tika aizvadīti kārtējie treniņi, notika arī komandas sapulce un treneraprāt pareizie secinājumi pirms izbraukšanas uz Baltkrieviju ir izdarīti. Arī pats Vikštrems jūtas atbildīgs par vājo spēli trešdien.

"Melnā diena bija praktiski visiem. Lielākā problēma bija sniegums aizsardzībā, bet ar visu to saņēmām tikai divus noraidījumus. Otra lieta – visas mūsu kļūdas norvēģi izmantoja un aizskrēja ātrajos uzbrukumos. Mūsu vakardienas spēle bija paraugdemonstrējums, kā rokasbumba nav jāspēlē," norādīja Vikštrems. "Dabūjām pa pakaļu un norvēģi mūs atgrieza atpakaļ realitātē. Varbūt labi, ka tā, komanda sapratīs, ka spēlējot ar 60% atdevi uzvarēt nevar. Tā bija laba pļauka īstajā momentā. Secinājumi ir izdarīti."

"Nevar visā vainot spēlētājus, vainīgi esam visi. Protams, par rezultātu ir atbildīgs treneris, un es varu godīgi pateikt – nemācēju motivēt komandu, lai viņi spēlētu ar pilnu atdevi. Tāda nebija arī pirmajā spēlē, taču pēc tās bija nopietna saruna, un es biju pārliecināts, ka otrajā mačā viss būs kārtībā. Diemžēl bija pilnīgi pretēji. Ņemu to uz sevi, jo tas ir mans darbs. Tas ir sāpīgi un nepatīkami. Pēc vakardienas visiem galvas bija nokārtas, bet šodien pēc treniņa bijām pirtī, kur tika izsvīstas visas negatīvās enerģijas." piebilda treneris.

Vikštrems arī uzsvēra, ka īstais atskaites punkts būs spēles pret Baltkrieviju: "Divas svarīgākās spēles mums ir tikai priekšā. Darīšu visu, lai komanda būtu pilnībā motivēta. Ja mēs uzvarēsim, tad par šīm divām pārbaudes spēlēm neviens nemaz neatcerēsies."

10.jūnijā Latvijas handbolisti mēros ceļu uz Minsku, kur 12.jūnijā plkst. 17:00 sporta kompleksā "Uručje" paredzēta pirmā play off spēle pret Baltkrieviju. Atbildes spēle notiks 15.jūnijā plkst. 19:35 Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Pasaules čempionātam kvalificēsies komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. Abas spēles tiešraidē demonstrēs no šī gada bezmaksas apraidē esošais kanāls Sportacentrs.com TV. Jāatgādina, ka Latvijas handbolisti play off kārtā iekļuva pēc uzvaras savā kvalifikācijas grupā, apsteidzot Ukrainu, Grieķiju un Kipru.

  -2 [+] [-]

, 2016-06-10 07:37, pirms 8 gadiem
Tukši vārďi