Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:113, Did:0, useCase: 3

Vai izšķirošais izrāviens?

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pagājis tieši mēnesis, kad tika uzsākta balsošana par "Latvijas Gada balvas sportā 2007" nomināciju "Sports Visiem". Pašlaik līderu lomā iejuties basketbols.

Vērienīgākā sportistu godināšanas ceremonija „Latvijas Gada balva sportā 2007”, kurā tiks sumināti gada labākie sportisti, treneri un komandas un atzīmēti aizvadītā gada izcilākie panākumi šogad notiks 27. decembrī (LTV1 kanālā to varēs skatīt 29.decembrī). Kopā šogad ir noteiktas 15 dažādas nominācijas, no kurām vienas likteni izlems interneta balsojumā (portālos www.eSports.lv un www.olimpiade.lv). Šī nominācija ir "Sports visiem". Nominācijas būtība ir atklāt to sporta veidu, kurš Latvijas iedzīvotāju vidū ir pats populārākais tieši pašu piedalīšanās un pieejamības ziņā. Tādējādi mazāk svarīgi ir tas, kādus sportiskos panākumus gūst mūsu valsts pārstāvji šajā sporta veidā. Nominācija „Sports visiem” ir lieliska iespēja rosināt sabiedrības un mediju interesi par konkrētu sporta veidu, tā palīdzot to popularizēt un attīstīt.

Sešu balsošanas nedēļu laikā (1. novembris- 14. decembris) Latvijas iedzīvotājiem ir izteikt savu viedokli, nobalsojot par trim sporta veidiem, kas visvairāk būtu pelnījuši uzvarēt nominācijā "Sports Visiem". Mēneša laikā balsotāju skaits pārsniedzis sešus tūkstošus, tomēr daļa balsojumu joprojām ir neapstiprināti. Vai šie cilvēki nogaida un balsojumu apstiprinās tikai pēdējā mirklī? Iespējams, taču neiztrūkst arī neeksistējošu e-pastu ierakstīšana – tomēr šīs balsis apstiprinātas netiks. Pēdējo balsošanas rezultātu apskatu uzzināsiet 5. decembrī, bet pēc tam rezultāti tiks turēti slepenībā līdz apbalvošanas ceremonijai. Tāpēc noteikti nav vērts savu balsojumu atlikt līdz pēdējam mirklim.

Apkopojot rezultātus 29.novembra rītā, ieguvām šādu ainu :
1. Basketbols 17.96%
2. Orientēšanās 16.03%
3. Futbols 11.42%
4. Florbols 7.63%
5. Vieglatlētika 6.10%
6. Hokejs 4.90%
7. MTB riteņbraukšana 4.84%
8. Peldēšana 3.28%
9. Distanču slēpošana 3.17%
10. Volejbols 2.65%

Orientēšanās sporta un basketbola cīņa izvērtusies spraiga ne tikai balsojuma ciparos, bet arī komentētāju vidū, kur gan brīžiem netrūkst absolūtu muļķību. Tomēr ir prieks manīt, ka viedokļi tiek arī respektēti un tiek meklēti veidi, kā piedalīties arī sev līdz šim neizzinātā sportā. Pirmo reizi kopš balsojuma sākuma vadību ir uzņēmies basketbols, turklāt iegūstot jau gandrīz 2% pārsvaru. Maz vai daudz – tas atkarīgs no balsotājiem. Vadošo pieciniekā nostiprinājies florbols, bet uz augšu ticis arī pavasara līdzjutēju "trakums" – hokejs. Pateicoties Latvijas Hokeja Federācijas preses sekretāra sagatavotajai informācijai, balsojums par šo sporta veidu pieauga un nu hokejs jau ir 6. vietā. Vēl ir laiks arī tam tikt augstāk.

Joprojām tiek gaidīta informācija arī no citām federācijām, kas noteikti palīdzēs ne tikai nominācijā "Sports Visiem", bet arī palīdzēs labāk izprast šo sporta veidu un popularizēt to nākotnē. Šos aprakstus sūtiet uz e-pastu janisc@esports.lv.

Līdz balsošanas beigām atlikušas vēl divas nedēļas, tādējādi pašreizējie rezultāti var krietni mainīties. Atgādinām, ka visi www.eSports.lv reģistrētie lietotāji savu balsojumu var mainīt līdz pat pēdējās balsošanas dienas (tomēr tā joprojām ir tikai viena balss), bet visi pārējie savu viedokli var izteikt reģistrējot savu e-pastu un pēc tam aktivizējot balsojumu, spiežot uz e-pastā saņemto saiti.

1 2 3 4 124 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-11-29 11:40, pirms 16 gadiem
lai arii cik tas nebuutu stulbi bet basketbols nebuut nav Latvijaa piemeerotaakais, bet driizaak populaaraakais no skatiitaaju viedoklja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-11-29 11:42, pirms 16 gadiem
Basis uzvarēs! To es Jums apsolu kā vecs orientierists
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-29 11:47, pirms 16 gadiem
tik pasakat, ka basis nav pietiekami pieejams sporta veids. gan ziemā, gan vasarā var mierīgi uzraut basīti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2007-11-29 12:00, pirms 16 gadiem
Japiekrit, ka balsosana nav ipasi objektiva, jo tas jau nu katram ir skaidrs, ka orientesanas sports IR vispieejamakais... Mezi visapkart ir, skrien un trennejies.
Man liekas, ka lielaka dala te ir balsojusi vnk. par savu milako sporta veidu.
Ja runa butu par skatitaju apmekletibu, tad ok, basis varetu but pirmaja vieta.

  -4 [+] [-]

, 2007-11-29 12:06, pirms 16 gadiem
Basis ari ir pieejams visiem, jo ta jau nav liela problema vakaros noieret kadu skolas zali ar draugiem un uzraut basiti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-11-29 12:10, pirms 16 gadiem
basis vienkarsi mir latvijas sporta veids numur viens
iznemot paris nedelas pavasari
kapis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-11-29 12:13, pirms 16 gadiem
erty, varbūt vari ieteikt kādu konkrētu zāli, ko var noīrēt?

  -1 [+] [-]

, 2007-11-29 12:16, pirms 16 gadiem
Basim tur arii jabuut! Piemeeram Jelgavaa aizej uz zaali samaksaa 70 sankjikus par skapiishiem un tik speelee!

  -4 [+] [-]

, 2007-11-29 12:33, pirms 16 gadiem
Beidzot viss kā vajag, vienīgi futbols varētu būt otrais!!!

  -1 [+] [-]

, 2007-11-29 12:49, pirms 16 gadiem
pag pag... a kur paliek bodybildings???

  +5 [+] [-]

, 2007-11-29 12:50, pirms 16 gadiem
Gribētos pateikt par to orientēšanos, ar to ka mezhs ir pieejams vēl nepietiek ne vienmēr viņš ir pieejams, dažiem līdz mežam ir jābrauc, domāju tiem kas dzīvo pilsētās. Bik arī tā orientācija tajā mežā ir jārubī, arī jājēdz kompass lietot un kartes, bet tas ir cits stāsts. Un ja runā par to popularitāti, tad padomājiet, kurš ir no bērnības populārākais sporta veids? Protams basītis un futene, kurus spēlē jau no bērna kājas. Tos abus spēlē katrā pagalmā. Uzstutē pagalmā katrā pusē pa 2 ķieģeļiem vai skolas somas un vārti gatavi, arī grozu no veca spaiņa ar izsistu dibenu vai velosipēda rata var uztaisīt. (Paši tā esam darījuši bērnībā ar čomiem) Domāju šie sporta veidi ir tomēr pieejamāki.
Orientieristi neņemiet nu ļaunā, bet tā nu tas ir! Miers visiem! Ja kautko ne tā pateicu, gaidu mīnusus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-11-29 13:32, pirms 16 gadiem
es domaju kad jauzwar wieglatletikai wai ari kalnu sleposanai bet bus jau labi ja uzwares basitis winji ir to pelnijushi!!!

  -1 [+] [-]

, 2007-11-29 13:48, pirms 16 gadiem
Manuprāt, latviešiem vienmēr un visos laikos vispieejamākais un iecienītākais ir bijis jāšanas sports. Bet kā gan citādi?! Nacionālās īpatnības un to sekas, kad latvietis vienmēr ir mēģinājis kādu izjāt, apjāt un kaut ko nojāt, un jāties latviešiem arī patīk. Tāpat vēsture liecina, ka arī pašus latviešus ir jājuši un, iespējams, jāj vēl arī šobrīd. Tāpēc ierosinu balsot par jāšanas sportu kā tautai vispieejamāko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2007-11-29 14:39, pirms 16 gadiem
kas tie par idiotiem kas balso par orienteeshanos kaa tas var buut populaaraakais sporta veids latvijaa ja sen zinaams ka tas ir hokejs vai basketbols...lielaa meeraa vareetu buut arii futbols bet nu es domaaju ka viennoziimiigi tas ir hokejs un nekas cits!!!

  +2 [+] [-]

, 2007-11-29 14:41, pirms 16 gadiem
Interesanti cik daudzi no nobalsojušajiem patiešān nobalsoja pēc "pieejamības" principa, nevis pēc "popularitātes" principa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-11-29 14:44, pirms 16 gadiem
APSVEICU Basketbolistus par līdera pozīcijas turešanu un novēlu tur noturēties līdz galam!!!
Apsveikums ir domāts B/B sportistiem, bet it īpaši treneriem, sacensību rīkotājiem, kuri savam sporta veidam ziedo ne mazums pūliņu, daudz savas enerģijas, neguletas naktis un pat personīgos līdzekļus.
Tiem, kas šeit gānās un ķengājas, šis apsveikums nav domāts.

  -4 [+] [-]

, 2007-11-29 15:20, pirms 16 gadiem
TheView
tu toč esi stulbs. Nu ko tu vari visu laiku cepties par vienu un to pašu tēmu? Tā vien izskatās, ka pirksti niez ierakstīt kaut ko stulbu. Vienreiz pateici un pietiek, nevis katrā šādā topikā ieraksti 2542352435 postus, kuros saki vienu un to pašu. Bet, nu, ja jau tev tik ahujena tas viss ir svarīgi, tad tik uz priekšu un raksti vien, tirliņ.

klaxons
Ja nesaproti, tad pats vainīgs. Un, ja tev paskaidros, tu tik un tā nesapratīsi, jo, ja jau pats nespēj izdomāt, tad diez vai vispār kādreiz sapratīsi arī ja tev izskaidros, lol.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-11-29 15:24, pirms 16 gadiem
Karali Lauva - kļūdījies vienā garumzīmē ! JĀŠANĀS nevis jāšanas, jebšu, vai nav vienalga. Kaut gan, kad mācījos eLVēFiKIī, prof.I.Liepiņš lekcijās lasīja, ka JāšSp ir viens no visveselīgākajiem! Jo raugi - kontakc ar zirgu nomierinot cilvēku utt....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -6 [+] [-]

, 2007-11-29 15:53, pirms 16 gadiem
TheView

Jā, orientēšanās sporta pārstāvji ir vienīgie(!!!), kuri kaut kādā veidā krāpjās. Pārējie visi ir balti un pūkaini, mhm. Citi dara vairāk, citi mazāk, vieni uzkrītošāk, citi nemanāmāk utt utjpr. Tas ir pašsaprotami, bet tu jau nezin kuro reizi rādi ar pirkstu o-sporta virzienā, jo viņi redz ir starp līderiem. Komentāros vispār neko neesmu manījis par florbolistiem - bet še tev - ceturtā vieta! Lai gan komentāros ne vārda par šo sporta veidu. Gan jau arī te kādam bija vairāki e-pasti. Un tā tālāk...
1 2 3 4 124 komentāri