Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:113, Did:0, useCase: 3

Balso par šaušanu!

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Šaušana kā sporta veids Latvijā ar katru gadu iegūst ar vien lielāku popularitāti. Šobrīd Latvijā pastāv trīs šaušanas veidi: lietišķā šaušana, ložu šaušana un stenda šaušana.

* Lietišķā šaušana - vairāk vai mazāk, bet ir saistīta ar militārajām struktūrām. Šajā veidā vingrinājumi tiek izpildīti galvenokārt ar dienesta ieročiem. Aizvadītā gada (2007. g.) Latvijas čempionātā lietišķajā šaušanā tika reģistrēts rekordskaits dalībnieku. Šajā čempionātā startēja vairāk kā 130 dalībnieku. Septembrī Latvijas NBS šaušanas izlase pārstāvēja Latviju 4. Karavīru spēlēs Indijā, kur sasniedza atzīstamus rezultātus, tāpat izlases kandidāti startēja arī CISM reģionālajā čempionātā Čehijā, kur augstvērtīgu rezultātu sasniedza viens no Latvijas labākajiem pistoļu šāvējiem Andris Krieķis.

* Ložu šaušana – šis šaušanas veids saistīts ar vingrinājumiem, kurus izpilda ar sporta ieročiem. Aizvadītajā gadā Pasaules kausa posmos aktīvi startēja Latvijas leģendārais šāvējs Afanasijs Kuzmins, kurš šobrīd turpina gatavošanos savām astotajām (!) olimpiskajām spēlēm. Der pieminēt, ka šis ir nebijis gadījums Olimpisko spēļu vēsturē. Tāpat Latvijas izlases sportisti 2007. gadā pārstāvējuši Latviju Eiropas čempionātos un dažāda mēroga starptautiskajās sacensībās.

* Stenda šaušana – šis šaušanas veids saistīts ar šaušanu pa kustīgajiem mērķiem – lidojošiem (šķīvīši) un skrejošajiem (mežacūka, alnis, u.c.). Stenda šaušana kā veids Latvijā ar katru gadu Latvijā gūst ar vien lielāku popularitāti, ar to galvenokārt nodarbojas mednieki. Arī šajā šaušanas veidā Latvijai ir viens olimpisko spēļu kandidāts – Boriss Timofejevs.

Kāpēc būtu jābalso par šaušanu? Šaušanas sports Latvijā pēdējo gadu laikā gūst ar vien lielāku popularitāti. Pēdējo gadu laikā Latvijas sportisti piedalījušies dažāda mēroga sacensībās ārpus Latvijas un sasnieguši visai atzīstamus rezultātus.

Šobrīd notiek šautuves celtniecība Ventspilī, kur plānot rīkot Latvijas 2008. gada olimpiādi, tāpat tiek domāts par modernas šautuves izbūvi Rīgā. Šis sporta veids pieejams ļoti lielām tautas masām, protams, tas nespēj konkurēt ar tādiem sporta veidiem kā basketbols, futbols, hokejs u.c., bet viens ir skaidrs - ja cilvēks kaut reizi izšaus, viņš ar to saslims uz visu mūžu. Jauniešiem ar šaušanas sportu iespējams nodarboties tādās pilsētās kā Liepājā, Aizputē, Tukumā, Dobelē, Daugavpilī, Krāslavā un, protams, arī Rīgā, pēc šautuves atklāšanas Ventspilī arī tur tiks atvērta jaunatnes grupa.


Informāciju sagatavoja:
Jānis Celmiņš,
LŠF preses dienests

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-13 21:50, pirms 17 gadiem
Jautājums Jānim Celmiņam - vai jūs tiešām uzskatāt, ka šaušanas sports ir pelnījis Gada balvu sportā kā pieejamākais/populārākais sporta veids?

Ja tā notiktu, tad jūs būtu priecīgs vai arī drīzāk neizpratnē (kādā veidā?!)? Es domāju, ka praktiski visiem būtu otrais variants un tad šajā Gada balvas nominācijā diezvai būtu kādi cilvēki, kuri būtu ļoti apmierināti ar iznākumu, jo domāju, ka pat paši šī sporta veida dalībnieki neuzskata, ka tas ir populārakais/pieejamākais sporta veids.

     [+] [-]

, 2007-11-14 08:06, pirms 17 gadiem
... un šajā brīdī Jānim Celmiņam būtu jāatvainojas Atletam, kas ir uzdrošinājies uzrakstīt par sevis pārstāvēto sporta veidu ... Labi, ka vispār tas ir sporta veids un to vismaz neapšauba, tad jau nu ir spēcīgi noveicies

     [+] [-]

, 2007-11-14 09:26, pirms 17 gadiem
Absurds...

     [+] [-]

, 2007-11-14 11:15, pirms 17 gadiem
Jau nobalsoju, ieliku gan tikai 2.vietā

     [+] [-]

, 2007-11-14 11:21, pirms 17 gadiem
Un nevajag sevi tā noniecināt. Šaušana ir daudz pieejamāka par hokeju.

     [+] [-]

, 2007-11-14 15:31, pirms 17 gadiem
Normāla reklāma..

  -1 [+] [-]

, 2007-11-14 16:43, pirms 17 gadiem
ak dievs, nu balsos gan kads pa kautkadu shaushanu

  +3 [+] [-]

, 2007-11-15 22:27, pirms 17 gadiem
==> webber
Nē, nu protams, pēc Tavām domām vajadzētu ieviest definīciju: "Sports ir futbols, hokejs un basketbols". (Tas pēc līdzības ar alkoholiķa definīciju: "cilvēks, kas dzer mazāk par mani".)
Common, nevis plēsties savā starpā vajag, bet stāstīt ne-sportistiem, ka ar sportu ir jānodarbojas. Jebkuru.

     [+] [-]

, 2007-11-27 10:03, pirms 16 gadiem
Nav arī populārākais tāpēc, ka līdz šim nav bijis skatāms un aizraujošs, taču laiki mainās un tehnoloģijas attīstās. Varbūt kādam šķitīs aplami, taču es uzskatu, ka šaušana ir diezgan sievišķīgs sporta veids, kurš tevi neizdzen kā darba zirgu.