Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Arī Brazīlijas uzbrucējam Rišarlisonam varētu nākties izlaist Pasaules kausu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī Brazīlijas uzbrucējam Rišarlisonam varētu nākties izlaist Pasaules kausu
Rišarlisons. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Tottenham Hotspur" 25 gadus vecais brazīlietis Rišarlisons iedzīvojies savainojumā. Dziļākas pārbaudes sekos pirmdien, bet pats futbolists atzinis, ka traumas dēļ varētu nākties izlaist Pasaules kausu.

Brazīlijas valstsvienība Pasaules kausam kvalificējās kā Dienvidamerikas zonas uzvarētāja, uzvarot 14 spēlēs no 17, bet trīs reizes cīnoties neizšķirti. Tuvākā sekotāja Argentīna tika apsteigta par sešu punktu tiesu. Rišarlisons laukumā devās astoņos mačos un guva sešus vārtus, iekšējā konkurencē atpaliekot tikai no Neimāra astoņiem precīzajiem sitieniem.

Jūnijā un septembrī brazīlieši aizvadīja pa divām pārbaudes spēlēm, un Rišarlisons tikai vienā nedevās sākuma sastāvā. Taču viņa sapnis par piedalīšanos Pasaules kausā tagad atrodas zem jautājuma zīmes.

Sestdien "Tottenham Hotspur" Premjerlīgas cīņā ar 2:0 pieveica "Everton", bet Rišarlisons otrā puslaika ievadā savainojuma dēļ tika nomainīts un stadionu pameta uz kruķiem. Pirmdien tiks veiktas padziļinātas pārbaudes, taču jau tagad zināms, ka trešdienas mačā pret "Manchester United" viņš nepiedalīsies.

"Ir grūti to atzīt, jo esmu tik tuvu sapņa piepildīšanai," par traumas nopietnību pirms Pasaules kausa teica Rišarlisons. "Man jau iepriekš bijis līdzīgs savainojums, un toreiz nevarēju spēlēt divus mēnešus. Cerams, ka sadzīs pēc iespējas ātrāk."

"Man jāsaglabā optimisms, ja gribu aizbraukt uz Kataru," pauda brazīlietis. Turnīra pirmo spēli Brazīlija aizvadīs 24. novembrī pret Serbiju.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...