Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

2. un 3. grupa: Izraēla pret Grieķiju par pirmo vietu grupā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

2. un 3. grupa: Izraēla pret Grieķiju par pirmo vietu grupā
Anheloss Haristeass
Foto: AFP

Šovakar Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Eiropas zonā 2. un 3. grupā tiks aizvadītas vairākas ļoti svarīgas spēles. 2. grupā savā starpā tiksies abas līdervienības - Izraēla un Grieķija.

2. grupa: Izraēla var izvirzīties pirmajā vietā

2. kvalifikācijas grupā tiks aizvadītas trīs spēles. Vienā no tām Latvijas izlase plkst. 18.00 izbraukumā tiksies ar Luksemburgu, bet šoreiz vairāk par citām apakšgrupas spēlēm. Centrālā grupas spēle tiks aizvadīta Izraēlā, kur vietējā izlase uzņems grupas līdervienību Grieķiju.

Grieķija iepriekšējā atlases cikla spēlē neizmantoja lielisku iespēju palielināt savu atrāvienu pār konkurentiem, jo savā laukumā tika piedzīvots zaudējums pret Šveici – 1:2. Līdz tam Grieķija spēlēja lieliski, uzvarot visās trijās aizvadītajās spēlēs. Izraēla ir vienīgā komanda 2. grupā, kura līdz šim spēlējusi bez zaudējumiem, bet pirmo vietu neļauj ieņemt neizšķirti pret Latviju (1:1) un Šveici (2:2).

Interesanti, ka jau trešdien komandas tiksies atkārtoti, tādēļ ļoti svarīgi būs, kura komanda labāk spēs izmantot sava laukuma priekšrocības. Izraēlai tikai divas reizes izdevies uzvarēt Grieķiju savstarpējās spēlēs, bet grieķiem tas ir izdevies septiņas reizes. Izraēla pēdējās pārbaudes spēlēs atstājusi ļoti labu iespaidu, uzvarot Ungāriju (1:0) un nospēlējot neizšķirti ar Kotdivuāru (2:2). Komandas izredzes vakara spēlē pasliktina iespējamā Jusi Benajuna nespēlēšana savainojuma dēļ. Par to, vai viņš spēlēs, skaidrība būs tikai pirms spēles.

Grieķijas izlasei savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Giurkas Seitaridis, bet citās līnijās zaudējumu nav. Šai spēlei grieķi gatavojušies ļoti nopietni, aizvadot pārbaudes spēles ar ļoti spēcīgām komandām (Itāliju un Dāniju), taču tikt pie panākumiem nav izdevies.

Iespēja pabojāt nervus Šveices futbolistiem šovakar būs Moldovai, kas savā laukumā uzņems 2. grupas trešo spēcīgāko vienību. Moldova līdz šim demonstrējusi ļoti neizteiksmīgu sniegumu, četrās spēlēs izcīnot tikai vienu punktu, pie tam to pašu pret Luksemburgu. Skaidrs, ka Šveice būs favorītkomanda šajā spēlē, taču komandas sniegums šajā atlases ciklā nav bijis pārliecinošs. Izredzes izcīnīt vismaz otro vietu grupā krietni uzlaboja uzvara izbraukumā pār Grieķiju, taču zaudējums Luksemburgai 10. septembrī ar 1:2 kvalifikācijas turnīra noslēgumā var pamatīgi iegriezt šveiciešiem. Ja Grieķija ar Izraēlu nospēlēs neizšķirti un Šveice šovakar uzvarēs, tad tieši Šveice kļūs par grupas līderi.

Šodienas spēles

SpēleLaiks
Luksemburga – Latvija18:00
Moldova – Šveice18:45
Izraēla – Grieķija21:00

2. grupa

VIzlaseSP
1.Grieķija49
2.Izraēla48
3.Šveice47
4.Latvija44
5.Luksemburga44
6.Moldova41

3. grupa: Ziemeļīrija pret Poliju, Slovēnija pret Čehiju

3. kvalifikācijas grupa ir visneprognozējamākā no visām, jo šajā grupā pirmo no piektās vietas šķir tikai divi (!) punkti. Nevienai no komandām nav izdevies izvairīties no zaudējumiem. Šo kārtu izlaidīs grupas līdervienība Slovākija, toties tās divas spēles, kuras notiks šovakar, solās būt ļoti interesantas.

Ziemeļīrija savā laukumā uzņems Poliju. Ziemeļīrus apmierinās tikai uzvara, jo viņi ir aizvadījuši par spēli vairāk nekā konkurenti, tādēļ jāiekrāj pēc iespējas vairāk punktu jau tagad. Ziemeļīri pret saviem tiešajiem konkurentiem spēlējuši neveiksmīgi, jo zaudēts gan Slovākijai (1:2), gan Slovēnijai (0:2). Kādu punktu izdevies iegūt tikai pret Čehiju – 0:0. Ziemeļīriem klāsies ļoti smagi arī šovakar, jo palīdzēt nevarēs virkne pamatspēlētāju – Martins Patersons, Kails Lafertijs, Džordžs Makartnijs, Stīvs Deiviss.

Polijas futbolistiem situācija ir daudz labvēlīgāka, jo palīdzēt nevarēs tikai Rafals Muravskis un Pāvels Brožeks. Arī situācija grupā poļiem ir krietni pateicīgāka, jo poļi uzvarējuši čehus (2:1), Sanmarīno (2:0), nospēlējuši 1:1 ar Slovēniju, kā arī tikai vienu reizi zaudējuši – 1:2 pret Slovākiju.

Saistoša solās būt arī Slovākijas un Čehijas izlašu spēle Mariborā. Abas komandas četrās spēlēs izcīnījušas pa septiņiem punktiem. Čehi ļoti neveiksmīgi uzsāka atlases ciklu (zaudējums poļiem, kā arī ar ziemeļīriem), bet pēdējās divās spēlēs izdevies izcīnīt uzvaras. Slovēnija ir vienīgā komanda, kas līdz šim spējusi atņemt punktus slovākiem, taču pret citām komandām nav klājies tik labi. Pirmajā savstarpējā spēlē pret Čehiju nācās samierināties ar 0:1 zaudējumu. Vienīgos vārtus otrā puslaika sākumā guva Libors Sionko.

Šodienas spēles

SpēleLaiks
Ziemeļīrija – Polija19:15
Slovēnija – Čehija21:45

3. grupa

VIzlaseSP
1.Slovākija49
2.Ziemeļīrija57
3.Čehija47
4.Polija47
5.Slovēnija47
6.Sanmarīno50

Eiropas zonas ceļazīmju izspēlēšanas kārtība

Eiropas zonā ir deviņas grupas. Automātiski 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā iekļūs visas deviņu grupu uzvarētājas. Savukārt labākās astoņas no deviņām otro vietu ieguvējām (netiks ņemti vērā rezultāti pret pēdējās, 6. vietas ieguvējām, jo 9. grupā ir tikai piecas komandas) izveidos četrus "play-off" pārus, kuru uzvarētājas pievienosies minētajām deviņām veiksminiecēm. Piebilde - Eiropai ir 13 vietas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
fifa.com

  +2 [+] [-]

, 2009-03-28 14:00, pirms 15 gadiem
Mums vislabāk gadījuma, ja mēs uzvaram - Moldovas uzvara, un Grieķijas un Izraēlas neizšķirts

  +4 [+] [-]

, 2009-03-28 14:05, pirms 15 gadiem
man liekas lai grieki nem 1.vietu un sodien uzvar un mees ciinamies par 2.vietu

  +1 [+] [-]

, 2009-03-28 14:18, pirms 15 gadiem
siruan rakstīja: Mums vislabāk gadījuma, ja mēs uzvaram - Moldovas uzvara, un Grieķijas un Izraēlas neizšķirts
piekriitu!