Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Beļģija pieprasa FIFA diskvalificēt pussargu Fellaini zobārsta apmeklējuma dēļ

Beļģija pieprasa FIFA diskvalificēt pussargu Fellaini zobārsta apmeklējuma dēļ
Maruans Fellaini
Foto: EMPICS Sport

Beļģijas izlase ar jauno galveno treneri Diku Advokātu priekšgalā vērsusies FIFA ar prasību uz piecām dienām diskvalificēt komandas pussargu Maruanu Fellaini par to, ka spēlētājs pirms rītdienas mača pret Igauniju 2010. gada PK izcīņas kvalifikācijas cikla ietvaros apmeklējis zobārstu un gaidāmajā spēlē piedalīties nevarēs.

Sestdien Beļģija 2010. gada PK izcīņas kvalifikācijas cikla ietvaros savā laukumā ar 2:0 pārspēja Turcijas valstsvienību. Šajā mačā piedalījās arī Anglijas Premjerlīgas kluba ''Everton'' pussargs Fellaini. Nākošajā dienā pēc minētās spēles 21 gadus vecais futbolists devās pie zobārsta, lai veiktu operāciju, ārstējot gudrības zobu, kā rezultātā, ņemot vērā ārsta apmeklējumu, spēlētājs nevarēs piedalīties rītdienas pēdējā kvalfikācijas cikla spēlē pret Igaunijas izlasi.

Ar šādu spēlētāja rīcību nav apmierināti Beļģijas izlases vadītāji ar galveno treneri Advokātu priekšgalā, kuri vērsušies FIFA ar prasību uz piecām dienām (uz jebkurām spēlēm) diskvalificēt futbolistu. Tiek minēts, ka ''Everton'' kluba vadība tika pārliecināta, ka Fellaini ar Advokātu bija vienojušies par sekojošu lietu – ja spēlētājs piedalās mačā pret Turciju, tad spēli pret Igauniju viņš varēs izlaist. Taču Beļģijas futbola federācija paziņojusi, ka šādas norunas neesot bijis un spēlētājam tā rīkoties nav ticis atļauts. Diskavalifikācija tiek piemērota tādā situācijā, ja spēlētājs ierodas uz izlases spēlēm, bet vēlāk patvaļīgi vienu spēli izlaiž.

Ja FIFA ieniegto prasību apstiprinās un šī diskvalifikācija tiks pieņemta, tad Fellaini nāksies izlaist savas pārstāvētās komandas ''Everton'' spēli Anglijas Premjerlīgas ietvaros pret ''Wolverhampton Wanderers'', kura notiks sestdien ''Everton'' kluba mājvietā.

Jāpiemin gan, ka Fellaini iztrūkums mačā pret Igauniju nebūs tik būtisks, jo Beļģija jau zaudējusi izredzes kvalificēties PK finālturnīram. Cik zināms, no Eiropas zonas 5.grupas vietu finalturnīrā priekšlaicīgi nodrošināja pašreizējie Eiropas čempioni spāņi, bet ''play-off'' izslēgšanas spēlēs piedalīsies Bosnijas un Hercegovinas izlase.

Izmantotie resursi:
soccerway.com
paper.standartnews.com

  +6 [+] [-]

, 2009-10-13 19:10, pirms 15 gadiem
nu tas gan ir neadekvāti no vadības puses. jā, protams zaudējums utt, bet kas viņam tagad ir ar sāpēm vēl jācīnās laukumā? tas nav klubs, kas var tādus nosacījumus noteikt, jo klubā viņš atstrādā kontraktu, par ko saņem naudu. tiešām stulba rīcība no vadības puses.

  +3 [+] [-]

, 2009-10-13 19:54, pirms 15 gadiem
arprats īstenibā!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-10-13 19:56, pirms 15 gadiem
Stulbi gan.

Un cerams, ka zobārstam viņa pričene netraucēja.

  +7 [+] [-]

, 2009-10-13 20:06, pirms 15 gadiem
Nu saprastu, ja friziera apmeklējuma dēļ...

     [+] [-]

, 2009-10-13 20:20, pirms 15 gadiem
raymond rakstīja: Nu saprastu, ja friziera apmeklējuma dēļ...