Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Zaudējusī Serbija apsūdz FIFA: "Visai pasaulei skaidrs, ka tikām brutāli apzagti"

Andrejs Siliņš

Zaudējusī Serbija apsūdz FIFA: "Visai pasaulei skaidrs, ka tikām brutāli apzagti"
Serbijas galvenais treneris Mladlens Krstajičs un federācijas prezidents Slaviša Kokeza
Foto: Reuters / Scanpix

Serbijas futbola federācijas prezidents Slaviša Kokeza pēc serbu zaudējuma Pasaules kausa izcīņas E grupas spēlē Šveicei (1:2) apsūdzēja FIFA par vāciešu tiesneša nozīmēšanu mačam un norādīja, ka tā bijusi "brutāla aplaupīšana" no pasaules galvenās futbola organizācijas puses.

Serbija piektdien ar 1:2 atzina Šveices pārākumu, šveiciešiem uzvaras vārtus gūstot 90. minūtē. Pēc divām spēļu kārtām serbiem ir trīs punkti un trešā vieta grupā, kamēr Šveicei punkts vairāk un vieta augstāk. Pēdējā spēļu kārtā serbiem būs jātiekas ar Brazīliju, kamēr šveiciešiem pretī stāsies grupas pastarīte Kostarika.

"Mēs šodien nosūtīsim protestu FIFA," sestdien saniknots sacīja Kokeza. Viena no būtiskākajām "aplaupīšanas" epizodēm esot bijusi otrā puslaika vidū, kad divi šveiciešu aizsargi acīmredzami turējuši soda laukumā serbu uzbrucēju Aleksandru Mitroviču, beigās visiem trim nokrītot uz zālāja.

"Nedomāju, ka te runa ir tikai par VAR (video asistentu tiesnesim), šeit viss tika izdarīts no tiem cilvēkiem, kas spēlēm nozīmē tiesnešus. Visi ļoti labi zinām, ka vairāk nekā puse no Šveices iedzīvotājiem ir vācieši," Kokeza norādīja uz to, ka spēles galvenais tiesnesis bija vācietis Fēlikss Brihs. "Spēlētāji, tehniskais personāls, Serbijas iedzīvotāji - mēs visi esam sarūgtināti un sadusmoti par netaisnību, ko paveikuši daži FIFA cilvēki."

"Visai Eiropai un pasaulei ir skaidrs, ka Serbija tika brutāli aplaupīta. Taču es nesagaidu, ka FIFA darīs jebko lietas labā, jo, kā jau teicu, tas viss bija noorganizēts," pārliecināts par sazvērestību bija prezidents.

Tāpat Kokezam palikuši lieli iebildumi par Šveices vārtu guvēju rīcību, svinot vārtu guvumus. Šveices pussargu Granits Džaka un Džerdans Šačiri ģimeņu saknes meklējamas Kosovā, kur Serbijas represijas pret albāņiem tika izbeigtas vien pagājušā gadsimta izskaņā. Guvuši vārtus, abi ar rokām izveidoja divgalvaina ērgļa simbolu, kāds atrodams uz Albānijas karoga.

"Šādu rīcību būtu jānosoda visai futbola pasaulei," nikns bija Kokeza. "Tā nebija tikai provokācija. Vienam no futbolistiem uz apaviem bija nozīmīga detaļa - neeksistējošas valsts karogs." Kokeza norādīja uz Šakirī apaviem, kur vienā pusē bija Šveices karogs, otrā - Kosovas. 111 pasaules valstis, tostarp Latvija, gan atzinusi Kosovu par neatkarīgu valsti. "Sagaidām, ka FIFA piespriedīs sankcijas pret šiem spēlētājiem, kuri rīkojās pret FIFA noteikumiem un pret godīgas spēles noteikumiem. tāpat kā pret rīcību pret federāciju valstij, kuru tie pārstāv," sacīja Kokeza.

FIFA paziņojusi, ka sākta izmeklēšana par abu spēlētāju rīcību. Sods sagaidāms arī pašai Serbijas federācijai, kurai būs jāatbild par līdzjutēju nekārtībām, kā arī galvenā trenera izteikumiem pēc mača.

Izmantotie resursi:
BBC

Slēpts komentārs: Keimais Žurmis

 +16 [+] [-]

, 2018-06-24 12:32, pirms 6 gadiem
Būtu serbi uzvarējuši, nekādus protestus te neizvirzītu, nožēlojama vaimanāšana, ka zaudēja Šveicei. Izrādās mīkstie tie serbi..

 +19 [+] [-]

, 2018-06-24 12:35, pirms 6 gadiem
Serbu mentalitāte un čīkstēšana ir sen zināma,pat kaut kur pazīstama.Visi apkārt vainīgi,tikai paši dievkociņi.

 +18 [+] [-]

, 2018-06-24 12:37, pirms 6 gadiem
Serbi nekad nav pratuši zaudet, pretīga nācija! Vienmēr vai nu FIBA vai FIFA mafija teksti pēc zaudētām spēlēm...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-06-24 13:04, pirms 6 gadiem
Nu jau gan dod serbi!Sarūgtinājums tik liels laikam..Tur nu nekāda pārkāpuma pret Mitroviču nebija.

 +11 [+] [-]

, 2018-06-24 13:10, pirms 6 gadiem
Serbi nav pelnījuši līdzjūtību. Provokācijas ir viņu pašu "stils". Ko vien ir vērts ierasties uz PČ futbola spēli kreklos ar slepkavas attēlu:
https://www.index.hr/sport/clanak/s...

 +20 [+] [-]

, 2018-06-24 13:14, pirms 6 gadiem
Serbija=Krievija, tā pati mentalitāte, tā pati visvarenība, tā pati bravūra, tā pati apbižotiība

 +15 [+] [-]

, 2018-06-24 13:53, pirms 6 gadiem
Nabaga apbižotie serbi, paši gadsimtiem spīdzinājuši savus kaimiņus, nu viņiem pretenzijas.Skudras traucē zilonim mīdīt skudrupūzni.Tādi paši urlas kā krievi.Pretīga nācija.
Slēpts komentārs: lacis67

  +5 [+] [-]

, 2018-06-24 14:13, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Kāpēc uzreiz pretīga nācija? Jāprot pastāvēt par sevi, es te neredzu čīkstēšanu bet cīnīšanos pret reālu netaisnību... tādu pašu kā starp citu vakardienas swe-ger mačā... neiedots 11nieks, nez no kurienes izzīstais 5min komp laiks beigās utt
Tāpēc, ka nav pirmais gadījums, bet regulāra prakse - vainot visus, ja pašiem kaut kas nesanāk.Jā, tur bija strīdīgs moments, tāpat kā daudzos citos mačos un sportā kopumā.Es par serbu politisko īdēšanu vairāk runāju. To, ka ja viņi kādu ..., tad tas ir normāli, bet ja viņus..., tad redz sazvērējušies. Ne jau viena notikuma dēļ izdaru secinājumus.Serbi ar krieviem vienmēr bijušas viena otru atbalstošas nācijas, gan labos darbos, gan arī noziegumos.

  +6 [+] [-]

, 2018-06-24 14:13, pirms 6 gadiem
hokejs1un2 rakstīja: Serbija=Krievija, tā pati mentalitāte, tā pati visvarenība, tā pati bravūra, tā pati apbižotiība
taa pati aprobezhotiiba.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-24 14:45, pirms 6 gadiem
Ja nevar uzvarēt, tad vismaz paņaudēšanas prieku pēc spēles neviens nevar atņemt

  +4 [+] [-]

, 2018-06-24 15:26, pirms 6 gadiem
Nu pēc šādiem izteikumiem redzams, ka serbi neprot zaudēt, tāpat kā vairums krievu. Nabadziņi, apdalīti... Tikai, piesaucot politiku, nezin kāpēc aizmirsuši 90.-to gadu neģēlības, ko Serbija vārīja bijušās Dienvidslāvijas teritorijā. Labāk būtu paklusējis!

  +5 [+] [-]

, 2018-06-24 16:02, pirms 6 gadiem
Neko citu izņemot pretīguma sajūtu tas serbs neizraisa!
Slēpts komentārs: lacis67

  -2 [+] [-]

, 2018-06-24 17:42, pirms 6 gadiem
Serbi katrā ziņā darīja pareizi, attiecībā uz lubraku valsteli kosovu... par savu teritoriju ir jācīnās un jāpastāv. Diez ko darītu "pareizā" Latvija ja piem Latgale sadomātu atdalīties. Tagad jau te visi daudz nedomājot nolamā serbus, paši droši vien darītu tāpat. Liekuļi

  +3 [+] [-]

, 2018-06-24 18:48, pirms 6 gadiem
Slāvs paliek slāvs vai viņs ir no Serbijas vai Krievijas.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-24 18:59, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: Slāvs paliek slāvs vai viņs ir no Serbijas vai Krievijas.
Slāvi arī ir gana dažādi...

  +1 [+] [-]

, 2018-06-25 06:59, pirms 6 gadiem
Kauns ka zaudēja, tāpēc apsūdz.