Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Horvātija pret Angliju, Modričs pret Keinu – kurš finālā izaicinās Franciju?

Rolands Eliņš

Horvātija pret Angliju, Modričs pret Keinu – kurš finālā izaicinās Franciju?
Luka Modričs un Harijs Keins
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar 21:00 Lužņiku stadionā Maskavā tiks aizvadīta otra pusfināla spēle Pasaules kausa izcīņā futbolā. Par vietu finālā sacentīsies izlases, kuras pirms turnīra sākuma pašām galvenajām favorītēm netika pieskaitītas, bet pārspējušas uz sevi liktās cerības, proti, atjauninātā Anglija un beidzot savu potenciālu piepildījusī Horvātija. Mača tiešraide būs pieejama LTV7 kanālā.

Anglijas izlase Pasaules kausa finālā nav spēlējusi kopš tālā 1966. gada, kamēr Horvātija kā neatkarīga valsts to vēl nav darījusi ne reizi. Viena no šīm izlasēm šovakar šo faktu labos savstarpējā divcīņā. Šīs spēles uzvarētāja finālā sacentīsies ar Francijas valstsvienību, bet zaudētājai atliks cīņa ar Beļģiju par trešo vietu.

Anglijas izlase finālturnīrā ar Beļģiju jau vienreiz spēlēja, zaudējot 0:1, taču diez vai kādam Anglijas izlasē bija pārsteigums, ka šis zaudējums pavēra daudz parocīgāku ceļu izslēgšanas spēlēs. Kamēr beļģi ceturtdaļfinālā un pusfinālā spēkojās ar Brazīliju un Franciju, angļiem ceturtdaļfinālā pretim nāca Zviedrijas izlase, bet vienas precīzas pendeles attālumā palika pusfināla cīņa ar Krieviju.

Anglijas izlasē šobrīd nav nekādu savainojumu problēmu. Britu mediji vēsta, ka Džeimijs Vārdijs, kurš gan tāpat pamatsastāvā diez vai dosies, būs gatavs iziešanai laukumā pēc tam, kad izlaida maču pret Zviedriju, tāpat kājas muskuļa sāpes vairs netraucē Džordanam Hendersonam. Sliktāka situācija Horvātijas izlasē, jo jau šobrīd skaidrs, ka sākumsastāva labās malas aizsargs Sime Vrsaļjko spēlē piedalīties nevarēs ceļgala traumas dēļ. Tāpat horvāti pastiprināti uzmana izcilu sniegumu rādošā vārtsarga Danijela Šubašiča situāciju, jo viņš arī spēli pret Krieviju pabeidza ar nelielu traumu, kas gan netraucēja viņam atvairīt pendeli pēcspēles sitienu sērijā, un tiek prognozēts, ka viņš dosies laukumā arī šovakar.

Horvātijas izlases treneris Zlatko Daličs pēc iekļūšanas pusfinālā izteicās, ka šajā turnīrā vairs nav palikušas favorītes, bet gan četras izlases, no kurām katrai ir līdzvērtīgas iespējas iegūt Pasaules kausu. Pirmsspēles preses konferencē Daličs norādīja, ka ļoti ciena visas pārējās pusfinālā iekļuvušās izlases, taču tāpat uzskata, ka vislabākais sastāvs šobrīd ir Horvātijai.

Horvātijas izlase pēc trim uzvarām trīs grupu turnīra spēlēs izslēgšanas mačos pamatlaikā vēl nav uzvarējusi – astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā Dānijas un Krievijas barjeras izdevās pārvarēt tikai ar pēcspēles sitienu sērijas palīdzību. Pendeles lieti noderēja arī Anglijai, kas astotdaļfinālā tādā veidā apspēlēja Kolumbiju.

Horvātija un Anglija līdz šim kādā no lielajiem turnīriem tikušās tikai vienreiz – „Euro 2004” finālturnīrā Anglija bija pārāka grupu turnīrā ar 4:2. Taču Horvātijas iepriekšējā uzvara pār Angliju britiem izrādījās izšķiroša, jo 2007. gada novembrī horvāti „Wembley” stadionā bija pārāki ar 3:2 un pielika punktu Anglijas izredzēm kvalificēties „Euro 2008” finālturnīram.

Kamēr Anglijas rīcībā ir Pasaules kausa rezultatīvākais spēlētājs Harijs Keins, kurš izcēlies ar sešiem vārtu guvumiem, Horvātijai uzbrukums bijis daudz sabalansētāks – astoņi dažādi spēlētāji guvuši vārtus, kas ir otra lielākā dažādība šajā Pasaules kausā tikai aiz Beļģijas (deviņi dažādi vārtu guvēji).

Liela atšķirība starp abām izlasēm ir arī to situācija, raugoties uz nākamajiem turnīriem. Anglija uz šo finālturnīru atbrauca pēc vairākām smagām neveiksmēm un ar kārtīgi atjauninātu sastāvu un jaunu treneri, un šīs paaudzes lielākie panākumi tomēr tika prognozēti turpmākajos gados. Savukārt Horvātijas izlases slavenie līderi – izcilu turnīru aizvadošais Luka Modričs, Ivans Rakitičs un Mario Mandžukičs, kā arī vairāki pamatsastāva aizsargi – jau pārsnieguši 30 gadu slieksni, un šī var izrādīties viņu pēdējā lielā iespēja uz starptautiskās skatuves.

PK 2018, pusfināli

SpēleRez.
Francija - Beļģija1:0
Horvātija - Anglija11.07

Turnīra labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsValstsVārti (Piespēles)
1.Harijs KeinsAnglija6
2.Romelu LukakuBeļģija4
3.Deniss ČeriševsKrievija4
4.Krištianu RonalduPortugāle4
5.Artjoms DzjubaKrievija3 (2)
6.Antuāns GrīzmansFrancija3 (1)
7.Jerri MinaKolumbija3
8.Djēgu KostaSpānija3
9.Edinsons KavaniUrugvaja3
10. Kilians MbapēFrancija3

Piezīme - treknrakstā izceltie spēlētāji vēl piedalās turnīrā.

1 2 42 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-07-11 11:28, pirms 6 gadiem
Bāc, vakar bija futbols, a es skatījos Džons Viks 1 un 2 daļu. Bet, ja bija 1:0, tad laikam daudz ko nezaudēju.
Ja Horvāti sāks kā pret Krieviju ar shēmu 4-5-1, tad anglijai būs grūti, jo tā shēma arī mainījās pret 4-6-0, jo Mandžukičs tik daudz vidū spēlēja, ka reāli neviens uzbrucējs nebija, bija viļņveidīgi pussargu uzbrukumi.

     [+] [-]

, 2018-07-11 11:48, pirms 6 gadiem
archdevil rakstīja: Bāc, vakar bija futbols, a es skatījos Džons Viks 1 un 2 daļu. Bet, ja bija 1:0, tad laikam daudz ko nezaudēju.
Ja Horvāti sāks kā pret Krieviju ar shēmu 4-5-1, tad anglijai būs grūti, jo tā shēma arī mainījās pret 4-6-0, jo Mandžukičs tik daudz vidū spēlēja, ka reāli neviens uzbrucējs nebija, bija viļņveidīgi pussargu uzbrukumi.
Džons Viks laba filma
Slēpts komentārs: Maikl30

  +2 [+] [-]

, 2018-07-11 11:56, pirms 6 gadiem
Es par labu futbolu un Balkānu karaļiem!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-11 12:00, pirms 6 gadiem
Uzliku vecmāmiņas pensiju uz Horvātiju

  +8 [+] [-]

, 2018-07-11 12:10, pirms 6 gadiem
Tāpat kā vakar, man nav favorītu. Par labu futbolu. Lai ang
li un horvāti rāda labu spēli. Kamēr krievi tribīnēs bļauj rasija, rasija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-07-11 12:15, pirms 6 gadiem
Vienalga kas uzvarēs šodien finālā būšu par viņiem lai sasit fra, tik pretīgas pēdējās 15 min neatceros un vēl daža laba uzvedība bija pretīga!

Godīgi sakot laikam vairāk gribas lai Horvāti tiek tālāk!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-11 12:19, pirms 6 gadiem
Anglija Francija būtu labs fināls. Eiropas lielvalstis Eirāzijas centrā sadala galveno balvu. Angļi atriebtos par indēšanu krieviem deguna galā. Francijas vietā varbūt būtu gribējis redzēt beļģus, bet nu neko, varbūt nākamreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 12:33, pirms 6 gadiem
vairāk par angļiem, bet gaidāma PK2018 labākā un skatāmākā spēle, un tālāk ar veiksmi, lai uzvarētājs svētdien paņem arī PK !!!

     [+] [-]

, 2018-07-11 12:39, pirms 6 gadiem
badža rakstīja: Vienalga kas uzvarēs šodien finālā būšu par viņiem lai sasit fra, tik pretīgas pēdējās 15 min neatceros un vēl daža laba uzvedība bija pretīga!
vienīgais jau mbappe uzvedās pretīgi. bet runājot par šo tēmu tie paši horvāti pirms 20 gadiem spēlē par trešo vietu atrodoties vadībā uzvedās tik pat pretīgi, davors šukers pēdējās 30 min vienkārši vārtījās pa zāli bez iemesla

  -2 [+] [-]

, 2018-07-11 12:45, pirms 6 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tāpat kā vakar, man nav favorītu. Par labu futbolu. Lai ang
li un horvāti rāda labu spēli. Kamēr krievi tribīnēs bļauj rasija, rasija.
Tadi lospeki te sez,ko Jums nez Krievi nodarijusi??? ka visu laiku vinus jaapliek? paradat savu intelektu!!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 13:25, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Tadi lospeki te sez,ko Jums nez Krievi nodarijusi??? ka visu laiku vinus jaapliek? paradat savu intelektu!!!!
Neviens jau neapliek, viņi tiešām tā bezjēgā bļauj katrā spēlē. Es par Horvātiju. Slava Ukrainai!

     [+] [-]

, 2018-07-11 13:35, pirms 6 gadiem
Sagaidu mazāk kvalitatīvu spēli kā vakar. Ja būs vairāk vārti, tad tikai tāpēc, ka vājākas aizsardzības..

     [+] [-]

, 2018-07-11 13:55, pirms 6 gadiem
It kā vairāk par horvātiem, bet saprotu, ka angļiem ir lielākas iespējas apspēlēt šimpanzes, tad nu lai angļi ņem..

  -2 [+] [-]

, 2018-07-11 14:21, pirms 6 gadiem
Lai uzvar jaunība! Horvātu pensionāri lai slavē ukraiņus un cīnās par 3. vietu!

  +3 [+] [-]

, 2018-07-11 14:26, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Tadi lospeki te sez,ko Jums nez Krievi nodarijusi??? ka visu laiku vinus jaapliek? paradat savu intelektu!!!!
Drīzāk vajadzētu jautāt - ko krievi nav mums nodarījuši...

     [+] [-]

, 2018-07-11 14:40, pirms 6 gadiem
nu ko, tad jau par episko finālu Francija vs Anglija...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 14:47, pirms 6 gadiem
Jau tā par Horvātiju, bet pēc Slava Ukraine vēl jo patīkamāki.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-11 14:50, pirms 6 gadiem
Black cofee - asinjaino un tiranisko komunisma rezhimu ceela, ebreji, ukrainji (Hruschovs), gruziini (Stalins,Berija), uz latvieshu sarkano streelnieku durkliem, par vaacu doto naudu. Shis rezhiims peec nakshanas pie varas izkaava miljoniem KRIEVU, ne pie kaa nevainiigu. Nu un veelaak cieta i ukrainji, i latvieshi, i polji.

Taatad, vesels bars aarvalstu suu..a braalju uztaisa noziedzigu asinskaaru rezhimu, kas nogalina miljoniem krievu, bet vainiigi vinji?
Smiekligi

  +4 [+] [-]

, 2018-07-11 15:05, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Black cofee - asinjaino un tiranisko komunisma rezhimu ceela, ebreji, ukrainji (Hruschovs), gruziini (Stalins,Berija), uz latvieshu sarkano streelnieku durkliem, par vaacu doto naudu. Shis rezhiims peec nakshanas pie varas izkaava miljoniem KRIEVU, ne pie kaa nevainiigu. Nu un veelaak cieta i ukrainji, i latvieshi, i polji.

Taatad, vesels bars aarvalstu suu..a braalju uztaisa noziedzigu asinskaaru rezhimu, kas nogalina miljoniem krievu, bet vainiigi vinji?
Smiekligi
Yeah, right, pārdesmit cilvēkiem meklēsim formālu tautību, nonāksi vēl līdz galējībai, ka gruzīni Staļina personā bija okupējuši simtmiljonu krieviju. Pašam smiekli nenāk?

Un, ja neesi pamanījis, viņu cūcības turpinās vēl 100 gadus pēc tā visa.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-11 15:22, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Black cofee - asinjaino un tiranisko komunisma rezhimu ceela, ebreji, ukrainji (Hruschovs), gruziini (Stalins,Berija), uz latvieshu sarkano streelnieku durkliem, par vaacu doto naudu. Shis rezhiims peec nakshanas pie varas izkaava miljoniem KRIEVU, ne pie kaa nevainiigu. Nu un veelaak cieta i ukrainji, i latvieshi, i polji.

Taatad, vesels bars aarvalstu suu..a braalju uztaisa noziedzigu asinskaaru rezhimu, kas nogalina miljoniem krievu, bet vainiigi vinji?
Smiekligi
Pirms tu tālāk izplati mītus, vnk interesē tavs viedoklis, cik % no visas armijas tad sastādīja tie sarkanie latviešu strēlnieki. Protams, glaimojoši, ka latviešiem tādas superspējas piedēvē, bet nu pārāk pārspīlēti vairs nav ticami, tas tā, ieteikums. Var akli klausī propagandu, bet var arī pats domāt līdzi, cik kas ir reāli. Nebijis precedents, ka daži ārvalstu supervaroņi ieņem simtmiljonu valsti un režīmu vēl 100 gadus notur

  +3 [+] [-]

, 2018-07-11 15:46, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Black cofee - asinjaino un tiranisko komunisma rezhimu ceela, ebreji, ukrainji (Hruschovs), gruziini (Stalins,Berija), uz latvieshu sarkano streelnieku durkliem, par vaacu doto naudu. Shis rezhiims peec nakshanas pie varas izkaava miljoniem KRIEVU, ne pie kaa nevainiigu. Nu un veelaak cieta i ukrainji, i latvieshi, i polji.

Taatad, vesels bars aarvalstu suu..a braalju uztaisa noziedzigu asinskaaru rezhimu, kas nogalina miljoniem krievu, bet vainiigi vinji?
Smiekligi

Un ko tad lielā krievu masa? Kā tad šie pieļāva? Jeb varbūt tomēr pašu krievu monarhs ar aristokrātiju noveda valsti līdz revolūcijai? Vai tad februāra revolūciju netaisīja paši krievi? Vai tad armija (uz kuras fona 8 latviešu pulki bija piliens jūrā) nepameta fronti kara apstākļos, kad cars atkāpās, un neskrēja mājās dalīt zemi un taisīt padomes, iedibināt jaunu kārtību, taisīt revolūciju utt.?

  +3 [+] [-]

, 2018-07-11 15:48, pirms 6 gadiem
Andree rakstīja: Black cofee - asinjaino un tiranisko komunisma rezhimu ceela, ebreji, ukrainji (Hruschovs), gruziini (Stalins,Berija), uz latvieshu sarkano streelnieku durkliem, par vaacu doto naudu. Shis rezhiims peec nakshanas pie varas izkaava miljoniem KRIEVU, ne pie kaa nevainiigu. Nu un veelaak cieta i ukrainji, i latvieshi, i polji.

Taatad, vesels bars aarvalstu suu..a braalju uztaisa noziedzigu asinskaaru rezhimu, kas nogalina miljoniem krievu, bet vainiigi vinji?
Smiekligi
Durak, paskaties vienkārši politbiroju sastāvus, armijas, čekas vadības, redzēsi, cik tur krievi, gruzīni vai latvieši. Vispār vatēm ahujenna sanāk- gulagu izveidoja ebreji un gruzīni, bet kosmosa kuģi krievi palaida.

     [+] [-]

, 2018-07-11 15:55, pirms 6 gadiem
Par Angliju!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-11 16:01, pirms 6 gadiem
It's coming😅 😅🇬🇪
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-11 16:41, pirms 6 gadiem
Par Anglijas uzvaru bez politikas!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-11 17:05, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Tadi lospeki te sez,ko Jums nez Krievi nodarijusi??? ka visu laiku vinus jaapliek? paradat savu intelektu!!!!
Tu savukārt parādi savu augsto intelektu vispār pat nerunājot par tēmu, bet tikai meklējot kam, ko uzd***t.

     [+] [-]

, 2018-07-11 17:31, pirms 6 gadiem
Tikumiskās krievu futbola fanes https://www.youtube.com/watch?v=JI9...

     [+] [-]

, 2018-07-11 17:39, pirms 6 gadiem
Par Horvātijas uzvaru, Modričam - MVP!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 42 komentāri