Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Gvardiolam piedāvās Argentīnas izlases trenēšanu un 12 miljonu algu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gvardiolam piedāvās Argentīnas izlases trenēšanu un 12 miljonu algu
Peps Gvardiola un Lionels Mesi
Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnas izlase pirms četriem gadiem spēlēja Pasaules kausa finālā, bet šoreiz apstājās jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, pret Franciju ielaižot četrus vārtus. Komandai tiek meklēts jauns galvenais treneris, un starp galvenajiem kandidātiem ir Peps Gvardiola. Amats esot viņa, ja vien pats Gvardiola vēlēsies doties uz Argentīnu.

Dramatiska 86. minūtē izrauta uzvara pret Nigēriju tomēr ļāva argentīniešiem izkļūt no grupas un kvalificēties astotdaļfinālam, tomēr Lionela Mesi sapnis virs galvas pacelt Pasaules kausa trofeju izgaisa jau pirmajā izslēgšanas mačā, ar 3:4 piekāpjoties Francijas valstsvienībai. Problēmas aizsardzībā un nesaprašanās uzbrukumā bija pārāk liels šķērslis jauniem panākumiem.

Komandas galvenais treneris bija Horhe Sampaoli, kurš turnīra laikā vairākas reizes publiski sūdzējās, ka partneri nepalīdzot Mesi izmantot viņa potenciālu pilnībā. Argentīnas valstsvienība sākusi meklēt viņa aizstājēju, un starp potenciālajiem treneriem ir vairāki skaļi vārdi, tostarp Peps Gvardiola, kurš šajā sezonā aizveda "Manchester City" līdz pārliecinošam triumfam Anglijas Premjerlīgā.

"Federācijas vadības un vairāku biznesmeņu sapnis ir redzēt Gvardiolu pie izlases stūres, kad amatu atstās Sampaoli. Viņi uzskata, ka trenerim jābūt spēcīgam ne tikai taktiski, bet jābūt arī īstam līderim. Tāpat ļoti svarīga ir savstarpējā ķīmija ar Mesi," raksta argentīniešu medijs TN. Gvardiolam tiekot piedāvāta 12 miljonu eiro liela alga – pusi maksāšot federāciju, pusi vairāki biznesmeņi, kuri gatavi nākt talkā.

Tomēr interesei jānāk no abām pusēm, un Gvardiola silti iekārtojies "Manchester City", kas tērējusi milzu naudas summas par sastāva pastiprināšanu. Treneris ar komandu nule pagarināja līgumu līdz 2021. gadam, un viņa alga par sezonu būs 23 miljoni, kas ir lielākā samaksa starp pasaules futbola treneriem.

Gvardiolam tuvu stāvoši cilvēki zina stāstīt, ka nauda nav pati svarīgākā trenera pasaulē, un par labu Argentīnai spēlē arī iespēja atkal strādāt kopā ar Mesi. Viņš ik gadu apmeklē Buenosairesu un zinības smēlies no vairākiem argentīniešu speciālistiem, tomēr nesakārtotā un skandāliem apvītā Argentīnas futbola vide noteikti nav pluss. Argentīnas medijs uzdod retorisku jautājumu: kāpēc lai Gvardiola nomainītu sakārtoto Mančestru pret vietu, kur neeksistē nekādi likumi?

Tāpat starp Gvardiolas mērķiem ir uzvara UEFA Čempionu līgā. Viņam divas reizes tas izdevās kopā ar Mesi un "Barcelona", bet kopā ar Minhenes "Bayern" un "Manchester City" veiksme uz Eiropas skatuves nav bijusi sabiedrotā.

Izmantotie resursi:
https://tn.com.ar/deportes/esencial...

  +2 [+] [-]

, 2018-07-05 13:32, pirms 6 gadiem
jautājums ir tikai viens. Vai Messi pats spēlēs ?

     [+] [-]

, 2018-07-05 13:52, pirms 6 gadiem
Skaidrs, ka neies.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-05 14:01, pirms 6 gadiem
roliksis40 rakstīja: jautājums ir tikai viens. Vai Messi pats spēlēs ?
Messi 2022.gada pk būs pēdējais.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-05 15:39, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Messi 2022.gada pk būs pēdējais.
Mesi 35 gadi būs. Vēl liels jautājums. KKā pagalam maz tādā vecumā spēlējošu izlašu līderu ir.

     [+] [-]

, 2018-07-05 19:25, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Mesi 35 gadi būs. Vēl liels jautājums. KKā pagalam maz tādā vecumā spēlējošu izlašu līderu ir.
Messi pats to teica , kā būs to neviens nezin .