Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Moldovas treneris: "Latvija guva lieliskus ceturtos vārtus un uzvarēja pelnīti"

Agris Suveizda

Moldovas treneris: "Latvija guva lieliskus ceturtos vārtus un uzvarēja pelnīti"
Debitants Ņikita Mocpans un galvenais treneris Sergejs Kļeščenko. Foto: ekrānšāviņš

Latvijas futbola izlase izbraukumā Moldovā atspēlējās un uzvarēja ar rezultātu 4:2, nostiprinoties Nāciju līgas apakšgrupas galvgalī. Piedāvājam Moldovas galvenā trenera Sergeja Kļeščenko sacīto pēcspēles preses konferencē

"Saprotams, ar rezultātu neviens nevar būt apmierināts. Par rezultātu atbildu es – kā galvenais treneris. Spēle mums aizgāja, izvirzījāmies vadībā, bet tad pieļāvām divas kļūdas, pēc kurām jau bijām iedzinēju lomā, un, var teikt, pārgājām uz antifutbolu. Gūstot otros vārtus [un panācām 2:3], it kā nedaudz atgriezāmies spēlē, bet [Latvijas] ceturto vārtu izpildījums, protams, bija lielisks un salika visus punktus virs i – Latvijai pelnīta uzvara," teica Kļeščenko.

"Latvijas komanda, godīgi sakot, šovakar patika labāk nekā iepriekšējos mačos pret Andoru un Lihtenšteinu. Šķita, ka Latvija paaugstināja spēles tempu, un liels pluss, ka tā uzvarēja tik daudz divcīņu. Nebijām plānojuši tik rezultatīvu spēli. Gaidījām, ka būs daudz cīņas un ka cīņa risināsies laukuma vidusdaļā, bet komandai skaidrojām arī to, ka Latvijas izlase spēlē ar tālajām piespēlēm un ka tās arsenālā ir divi raženi centra uzbrucēji. Negaidīju tik rezultatīvu spēli un paredzēju, ka rezultāta starpība nebūs lielāka par vieniem vārtiem ar minimālu vārtu skaitu.

Tagad mūsu liktenis, protams, ir atkarīgs arī no Latvijas izlases un tās rezultātiem, taču uzdevums jebkurā gadījumā nav mainījies – darīsim visu iespējamo, lai vāktu punktus tuvākajā spēlē [pret Andoru] un pēc tam [septembrī] izbraukumā pret Latviju. Protams, nu esam atkarīgi no Latvijas izlases, bet līdz pat pēdējam cīnīsimies par pirmo vietu, kamēr vien vēl būs tāda iespēja."

UEFA Nāciju līga, D1 grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Latvija33008:29
2.Moldova31114:44
3.Andora31112:44
4.Lihtenšteina30031:50

Nāciju līgas kalendārs

DatumsSpēleRezultāts
03.06.Latvija - Andora3:0 (1:0)
06.06.Latvija - Lihtenšteina1:0 (0:0)
10.06.Moldova - Latvija2:4 (1:2)
14.06.Lihtenšteina - Latvija21.45
22.09.Latvija - Moldova19.00
25.09.Andora - Latvija16.00

UEFA Nāciju līgas spēļu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.