Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Žirū ļauj pasaules čempionei Francijai izcīnīt pirmo uzvaru Nāciju līgā

Andrejs Siliņš

Žirū ļauj pasaules čempionei Francijai izcīnīt pirmo uzvaru Nāciju līgā
Olivjē Žirū
Foto: Reuters / Scanpix

Pateicoties Olivjē Žirū vārtu guvumam otrajā puslaikā, Pasaules kausa turētāja Francija svētdien UEFA Nāciju līgā izcīnīja savu pirmo uzvaru, ar rezultātu 2:1 savā laukumā Parīzē pārspējot Nīderlandi.

A līgas vienīgajā spēlē šovakar Francija, kas savā pirmajā mačā spēlēja bezvārtu neizšķirtu pret Vāciju, savā laukumā Parīzē uzņēma Nīderlandi. Pasaules čempioniem piederēja pārsvars un jau 14. mača minūtē izdevās atklāt spēles rezultātu. Blēzs Matuidī no kreisā flanga neprecīzi centrēja bumbu, bet pats zaudēja līdzsvaru un nokrita aiz gala līnijas. Kamēr Matuidī piecēlās un bija gatavs turpināt spēli, bumba atkal bija aizceļojusi līdz kreisajam flangam un šoreiz pēc Blēza piespēles gar vārtiem bumbu vārtu priekšā ar vienu pieskārienu tīklā nogādāja Kilians Mbapē.

Otrajā puslaikā jau mačs bija līdzīgāks, nedaudz vairāk ar bumbu pat bija nīderlandieši, un 67. minūtē tas nesa rezultātu. Pretuzbrukumā pēc centrējuma no labās malas Raiens Bābels vārtu priekšā bija veiklākais un raidīja bumbu vārtos, panākot izlīdzinājumu - 1:1. Ilgu laiku gan viesiem priecāties nebija lemts, jo 75. minūtē Olivjē Žirū atjaunoja mājinieku vadību. Pēc Mendī centrējuma no kreisās laukuma malas Žirū ar kāju pārvirzīja bumbu vārtos - 2:1 Francijas labā.

Šoreiz Francija vadību vairs neizlaida un svinēja pirmo panākumu UEFA Nāciju līgā, izvirzoties A līgas 1. grupas vadībā.

B līgā otro uzvaru divās spēlēs izcīnīja Ukraina, kas mājās ar 1:0, pateicoties Andrija Jarmoļenko realizētajai pendelei 80. minūtē, uzveica Slovākiju. Savukārt Dānija, kura iepriekš pārbaudes mačā, spēlējot ar amatieriem, atzina Slovākijas pārākumu (0:3), šodien mājās ar 2:0 apspēlēja spēcīgo Velsu, kas pirmajā mačā ar 4:1 sakāva Īriju. Abus vārtus dāņu labā guva "Tottenham" pussargs Kristians Eriksens.

C līgā spēli starp Kipru un Slovēniju tiesāja Latvijas labākais tiesnesis Andris Treimanis. Treimanis Nikosijā četras reizes no kabatas izvilka dzelteno kartīti, brīdinot komandu spēlētājus. Tikmēr uzvaru izcīnīja mājiniece Kipra, izraujot panākumu pašā izskaņā. 89. minūtē pēc Kipras uzbrukuma slovēņu pussargs Petars Stojanovičs ieraidīja bumbu savos vārtos, ļaujot Kiprai svinēt laimīgu uzvaru ar 2:1.

D līgā, kur spēlē arī Latvija, Maķedonija šodien ar 2:0 savā laukumā pārspēja Armēniju. Maķedoniešiem divas uzvaras tikpat mačos un pirmā vieta grupā. Savukārt Lihtenšteina mājās ar 2:0 uzveica Gibraltāru, izvirzoties otrajā pozīcijā 4. grupā.

UEFA Nāciju līga, 9. septembris

LīgaSpēleRezultāts
AFrancija - Nīderlande2:1 (1:0)
BUkraina - Slovākija1:0 (0:0)
BDānija - Velsa2:0 (1:0)
CBulgārija - Norvēģija1:0 (0:0)
CKipra - Slovēnija2:1 (0:0)
DMaķedonija - Armēnija2:0 (1:0)
DGruzija - Latvija1:0 (0:0)
DLihtenšteina - Gibraltārs2:0 (1:0)

  -4 [+] [-]

, 2018-09-09 23:58, pirms 6 gadiem
Ļoti izskatīgs un muskuļains vīrietis bildē! Prieks, ka šādi raksti top!

Paldies autoram!