Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Kosta personīgu iemeslu dēļ nepalīdzēs Spānijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kosta personīgu iemeslu dēļ nepalīdzēs Spānijai
Djegu Kosta
Foto: EPA/Scanpix

Šonedēļ UEFA Nāciju līgā paredzētas pirmās spēles, un Spānijas izlase sestdien viesosies Anglijā, pēc tam spēkojoties ar horvātiem. Uzbrukumā būs jāiztiek bez Djegu Kostas, kurš atteicis personīgu iemeslu dēļ.

Vasarā notikušajā Pasaules kausa izcīņā Spānijas valstsvienība piedzīvoja lielu vilšanos. Lai gan ar lielām grūtībām izdevās uzvarēt apakšgrupā, sekoja izstāšanās pirmajā kārtā, pendelēs piekāpjoties mājiniecei Krievijai. Tādējādi spāņi, kuri pirms turnīra tika uzskatīti par vieniem no galvenajiem favorītiem, mājup devās divas nedēļas pirms fināla.

Rezultatīvākais ar trim gūtajiem vārtiem bija 29 gadus vecais uzbrucējs Djegu Kosta, tiesa, visus trīs vārtus viņš iesita jau pirmajos divos mačos. Taču Madrides "Atletico" pārstāvis nepalīdzēs izlasei UEFA Nāciju līgas ievadā, atsakot personīgu iemeslu dēļ. Spānijas Futbola federācija neprecizēja, kādi bijuši iemesli.

Kostas vietā izsaukts 31 gadu vecais Jago Aspass, kurš pārstāv "Celta Vigo" un nedēļas nogalē izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzot mājās ar 2:0 sakaut tieši "Atletico". Arī Aspass piedalījās Pasaules kausā, turklāt tieši viņa kompensācijas laikā gūtie vārti pret Maroku ļāva spāņiem vispār izkļūt no grupas. Savukārt pret Krieviju Aspass neiesita pendeli.

Spānijas galvenais treneris ir Luiss Enrike, kurš iepriekš vadījis "Barcelona", un viņš debiju piedzīvos sestdien izbraukuma spēlē pret Angliju. Savukārt trīs dienas vēlāk pie spāņiem viesosies Pasaules kausa fināliste Horvātija. Enrike sastāvā neiekļāva Barselonas malējo aizsargu Žordi Albu un "Atletico" pussargu Koki, kamēr vasarā karjeru izlasē beidza Andress Injesta, Davids Silva un Žerārs Pikē.

Sastāvā iekļauti seši Madrides "Real" futbolisti, bet "Barcelona" pārstāv tikai divi – Serhio Busketss un Serži Roberto.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...