Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieces Gruzijas sastāvā atgriezies izlases līderis Ananidze

Rolands Eliņš

Latvijas pretinieces Gruzijas sastāvā atgriezies izlases līderis Ananidze
Džano Ananidze Maskavas "Spartak" sastāvā. Foto: Sputnik/Scanpix

Gruzijas futbola izlases galvenais treneris Vladimīrs Vaiss nosaucis kandidātu sarakstu oktobra spēlēm Nāciju līgā pret Andoru un Latviju. Galvenais jaunums – izlasē atgriezies Gruzijas futbola talants, Maskavas „Spartak” pussargs Džano Ananidze.

Traumatiskais Džano Ananidze Maskavas "Spartak" komandā spēlē jau ilgus gadus, debitējot Krievijas Premjerlīgā 16 gadu vecumā. Ananidze toreiz, 2009. gadā, kļuva par jaunāko spēlētāju, kurš guvis vārtus Krievijas Premjerlīgā, un laika gaitā viņš nostiprināja savu pozīciju Maskavas klubā, taču karjeras attīstību iedragāja vairākas traumas.

Ananidze ilgu laiku nespēlēja jau iepriekšējā sezonā, bet martā neilgi pēc atgriešanās guva vēl vienu smagu traumu. Pēc pusgada pārtraukuma Ananidze 26. septembrī atgriezās „Spartak” sastāvā, uz dažām minūtēm piedaloties Krievijas kausa izcīņas mačā. Attiecīgi grūti prognozēt, ka 25 gadus vecais pussargs pret Andoru un Latviju dosies laukumā, taču izlases pieteikumā viņš ir iekļauts.

Gruzijas izlases sasaukumā būs viens debitants – Luka Zarandija no Polijas kluba „Arka”, kurā iepriekš spēlēja Latvijas vārtsargs Pāvels Šteinbors. Citu ļoti lielu izmaiņu Gruzijas kandidātu sarakstā nav. Joprojām nav vārtsarga Giorgi Makaridzes, Portugāles augstākās līgas kluba „Rio Ave” vārtsarga, kuram joprojām trauma, bet izlases pamatvārtsargs Giorgi Lorija joprojām ir bez kluba.

Papildus 23 kandidātu sarakstam Gruzijas izlases treneris nosaucis arī četrus rezervistus, kuru vidū ir arī Laša Šergelašvili, Latvijas Virslīgas komandas RFS pārstāvis.

Gruzijas izlase Nāciju līgu sāka ar divām uzvarām, pieveicot Kazahstānu un Latviju un attaisnojot savu grupas favorītes godu. 13. oktobrī Gruzija mēģinās gūt trešo uzvaru, savā laukumā uzņemot Andoru, bet 16. oktobrī paredzēta viesošanās Latvijā. Latvijas izlase viesos Gruzijā piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 0:1.

Gruzijas izlases kandidāti spēlēm pret Andoru un Latviju

PozīcijaSpēlētajsVecKlubs
VārtsargiGiorgi Lorija32-
Roins Kvaškvadze29Torpedo Kutaisi
Lazare Kupatadze22Saburtalo
AizsargiGurams Kašija31Earthquakes (MLS)
Giorgi Navalovski32Dinamo Mn (Baltkrievija)
Otars Kakabadze23Gimnastic (Spānija-2)
Davits Hočolova25Shakhtar (Ukraina)
Laša Dvali23Pogon (Polija)
Džemals Tabidze22Ufa (Krievija)
PussargiValeri Kazaišvili25Earthquakes (MLS)
Tornike Okriašvili26Krasnodar (Krievija)
Džano Ananidze25Spartak (Krievija)
Giorgi Merebašvili32Wisla P (Polija)
Valerjans Gvilija24Luzern (Šveice)
Džaba Džigauri26Grenoble (Francija-2)
Giorgi Aburdžanija23Lugo (Spānija-2)
Giorgi Papunašvili22Zaragoza (Spānija-2)
Luka Zarandija22Arka (Polija)
Otars Kiteišvili22Sturm (Austrija)
Giorgi Čahvetadze18+Gent (Beļģija)
UzbrucējiLevans Mčedlidze28Empoli (Itālija)
Nika Hačarava22+Anorthosis (Kipra)

Izmantotie resursi:
ვლადიმირ ვაისმა ეროვნული ნაკრების შემადგენლობა...

  +1 [+] [-]

, 2018-10-03 16:43, pirms 6 gadiem
RFS gruzīns Sergerašvilli nav vairs sastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-03 18:00, pirms 6 gadiem
Tāpat pārbrauktu pāri
Grupā 1.v

  +1 [+] [-]

, 2018-10-03 18:15, pirms 6 gadiem
Gruzīņi kaut kā ar leģionāriem spēlē. Gruzijas līga nav populāra. Bet nu turpat vien ir kur Latvija Nāciju līgā. Kaut gan sniegums grupā daudz labāks nekā Latvijai.